Max predlogi: Vrača se Zmajeva hiša!

Priljubljena platforma HBO Max se je preimenovala v zgolj Max. Še vedno boste na njej našli veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prihaja najbolj pričakovana TV serija leta 2024. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled.

Prejšnje predloge na platformi Max najdete tukaj.

Preverite najnovejšo Max ponudbo:

Filmi

Dune: peščeni planet, 2. del

Igrajo: Timothée Chalamet, Zendaya, Charlotte Rampling, Florence Pugh, Christopher Walken, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Stephen McKinley Henderson, Austin Butler

Kratek opis: Dune: Peščeni planet, 2. del v tem trenutku še vedno drži status najboljšega filma leta 2024. Težko ga bo premagati, saj je resnično izvrsten. Prvi film je postavil odlične temelje, a največjo težo zgodbe nosi drugi del, zato so bila pričakovanja pred drugim filmom ekstremno visoka. Po ogledu lahko zadihamo s polnimi pljuči, saj film dostavi vse kar smo si želeli in še več. Denis Villeneuve je uspel na veliko platno kvalitetno preslikati eno največjih knjižnih zgodb vseh časov in s tem potrdil status generacijskega filmarja.

Celotno recenzijo najdete tukaj.

Je z mano vse v redu?

Igrajo: Dakota Johnson, Sonoya Mizuno, Jermaine Fowler, Kiersey Clemons, Molly Gordon, Whitmer Thomas, Odessa A’zion, Sean Hayes, Tig Notaro.

Kratek opis: 32-letna Lucy živi v Los Angelesu. Ugotovi, zakaj se njeni zmenki z nasprotnim spolom ne končajo drugače kot s stiskom roke: moški je ne privlačijo. Dakota Johnson v glavni vlogi vas bo nasmejala, film pa obdeluje pomembno tematiko odkrivanja samega sebe. Je tudi precej dobra kritika modernega časa z vidika zmenkov. Traja manj kot uro in pol – priporočamo.

Duše otoka

Igrajo: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan

Kratek opis: Odmaknjen otok ob zahodni obali Irske. Dolgoletna prijatelja se znajdeta v slepi ulici, ko eden od njiju nenadoma prekine vse stike – z neslutenemi posledicami za oba. Smešno-žalostni celovečerec Martina McDonagha (Trije plakati pred mestom) je osvojil zlate globuse za najboljši film, scenarij in igralca.

Našo recenzijo najdete tukaj.

Creed III

Igrajo: Tessa Thompson, Jonathan Majors, Michael B. Jordan, Wood Harris, Florian Munteanu, Mila Kent, Phylicia Rashad. Jordan

Kratek opis: Po uspehu v svetu boksa, Adonis Creed napreduje tako v karieri kot v družinskem življenju. Ko se po prestani zaporni kazni pojavi njegov prijatelj iz otroštva in nekdanji boksarski čudežni deček Damian (Jonathan Majors), si zaželi priložnosti v ringu. Soočenje bivših prijateljev je več kot le prepir. Da bi poravnal račune, mora Adonis postaviti na kocko svojo prihodnost in se boriti z Damianom – borcem, ki nima ničesar izgubiti.

Našo recenzijo filma najdete tukaj.

Do kosti

Igrajo: Taylor Russell, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, André Holland, Chloë Sevigny, David Gordon Green, Jessica Harper, Jake Horowitz, Mark Rylance

Kratek opis: Taylor Russell in Timothée Chalamet sta mlada ljudožerca, ki se skupaj odpravita na potovanje po ZDA in se pri tem zaljubita. Zelo odštekan film, ki vam bo ali izjemno všeč ali popolnoma negledljiv. Zagotovo pa si ga boste dobro zapomnili.

Serije:

Zmajeva hiša

Igrajo: Matt Smith, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel, Olivia Cooke

Kratek opis: Zmajeva hiša oz. The House of the Dragon je v prvi sezoni spomnila na najboljše čase serije Igra prestolov. Ustvarjalci obljubljajo še več za prihajajočo drugo sezono in če sodimo po knjigi, najbolj zanimive stvari šele prihajajo, kar je potrdil tudi prvi napovednik. Še več zmajev, še več zamer, še več spletk in še več prelite krvi. Ogenj bo treščil ob ogenj in stvari bodo še kako vroče.

Simpatizer

Igrajo: Hoa Xuande, Robert Downey Jr., Toan Le, Fred Nguyen Khan, Duy Nguyễn, Vy Le, Ky Duyen, Phanxinê, Kieu Chinh, Alan Trong, Sandra Oh

Kratek opis: Serija temelji na zgodbi Kapitana, severnovietnamskega agenta v južnovietnamski vojski. Proti koncu vietnamske vojne je prisiljen pobegniti v Združene države Amerike s svojim generalom. Med življenjem v skupnosti južnovietnamskih beguncev še naprej skrivaj vohuni za skupnost in poroča Vietkongu, pri čemer se bori med svojo prvotno zvestobo in novim življenjem. V stranski vlogi blesti oskarjevec Robert Downey Jr.

Šale

Igrajo: Jean Smart, Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins, Megan Stalter, Paul W. Downs, Rose Abdoo, Mark Indelicato

Kratek opis: Deborah Vance, legendarna stand-up komičarka iz Las Vegasa, mora na novo izumiti svojo zastarelo točko, da ne bi izgubila nastopov v kazinoju Palmetto. Ava je mlada pisateljica komedij, ki ne more najti dela zaradi neobčutljivega tvita in njenega slovesa, da je sebična in domišljava. Ko Avin agent pošlje Avo, da dela kot glavna pisateljica za Deborah, se med njima počasi razvije vez, saj Ava spodbuja svojo novo šefico k večjemu tveganju, Deborah pa Avo pomaga pri reševanju njenih osebnih težav. Na voljo že tretja sezona.

Mladi Sheldon

Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord, Jim Parsons, Annie Potts, Matt Hobby, Wyatt McClure, Emily Osment

Kratek opis: Serija spremlja zgodnje življenje Sheldona Cooperja, čudežnega otroka v izmišljenem mestu Medford v Teksasu. Ko odrašča, se poskuša vključiti v svet ljudi, vključno z njegovo lastno družino in prijatelji, ki se trudijo spoprijeti z njegovimi intelektualnimi sposobnostmi in socialno nespretnostjo. Čeprav se časovnica začne jeseni leta 1989, prehod časa nakazujejo epizode, ki omenjajo zgodovinske ali popkulturne dogodke iz zgodnjih 90. let, od katerih so nekateri značilni za ZDA. Na voljo vseh sedem sezon.

Čistilka

Igrajo: Élodie Yung, Adan Canto, Oliver Hudson, Martha Millan, Sebastien LaSalle, Valentino LaSalle, Sean Lew, Faith Bryant, Eva De Dominici, Naveen Andrews, Kate del Castillo, Santiago Cabrera

Kratek opis: Serija Čistilka se osredotoča na Thony De La Rosa, nekdanjo kirurginjo kambodžansko-filipinskega porekla, ki trenutno dela in živi v Las Vegasu. V ZDA je s pretečeno vizo skupaj s svojim petletnim sinom Luco, ki ima redko in življenjsko nevarno bolezen, za katero potrebuje napredno zdravljenje kostnega mozga, ki je na voljo le v Las Vegasu. Da bi to omogočila, Thony dela kot čistilka skupaj s svojo svakinjo Fiono. Po tem, ko Thony priča umoru in jo odkrije storilec, Arman Morales, ji ta ponudi službo kot čistilka in zdravnica v Armanovi kriminalni organizaciji, ki bi lahko dovolj dobro plačala, da bi pomagala njenemu sinu in družini. Zaradi tega Thony začne živeti dvojno življenje, skriva skrivnosti pred svojo družino, medtem ko čisti kraje zločinov in se izogiba zakonu.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: GQ

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih