Martin Scorsese napovedal skorajšnjo upokojitev

Legendarni filmski režiser Martin Scorsese je v promociji svojega prihajajočega filma Killers of the Flower Moon spregovoril tudi o upokojitvi. Pri svojih 80. letih že čuti svoja leta in v enem od intervjujev je omenil, da ima morda v svojem rokavu še zgolj enega aduta. Želi si še ustvarjati, vendar več kot enega filma oboževalcem ne more obljubiti. Njegov prihajajoči film v slovenske kinematografe prihaja 19. oktobra.

Martin Scorsese v filmskem svetu velja za enega največjih ustvarjalcev v zgodovini sedme umetnosti. Njegovo ustvarjanje traja že pol stoletja in v tem času je ustvaril nekaj kultnih uspešnic, kot so Taksist, Pobesneli bik, Dobri fantje, Dvojna igra in Volk iz Wall Streeta. Nazadnje je sodeloval z Netflixom in leta 2019 izdal film Irec. Znan je po svojem tesnem sodelovanju z Robertom De Nirom in v zadnjih letim z Leonardem DiCapriem. V filmu Killers of the Flower Moon oz. Morilci cvetne lune nastopata oba, Scorsese pa kljub zavidljivi starosti film aktivno promovira. Film v naše kinematografe prihaja 19. oktobra.

Napovedal skorajšnjo upokojitev

V enem od zadnjih intervjujev je govoril tudi o trenutnem navdihu in prihodnosti:

“Veselim se novih poti. Če bi le lahko zbral energijo, da naredim še par filmov, morda še enega, in to bo najbrž to. Ustvarjaš, dokler ne zmoreš več. Mislim, da bo treba ugotoviti kaj za vraga v resnici čutite in želite povedati na tej točki svojega življenja? S filmom moraš nekaj povedati. V nasprotnem primeru, kakšen smisel ima ustvarjanje? Mora imeti sporočilo.”

Killers of the Flower Moon

Naslednji projekt neuradno že potrjen

Martin Scorsese ima že dogovorjen naslednji projekt. Ponovno bosta sodelovala z Leonardem DiCaprijem v prihajajočem filmu The Wager. Novico je potrdil avtor David Grann, ki je napisal knjigo “The Wager: Zgodba o brodolomu, uporu in umoru,” na kateri bo film temeljil. Zgodba bo postavljena globoko v preteklost in bo govorila o brodolomu in njegovih posledicah.

Kot strastni ljubitelji vrhunskih filmov tudi mi Martina Scorseseja naravnost obožujemo, zato upamo, da mu bo življenje namenilo še veliko let in moči, da bo nadaljeval s svojim ustvarjanjem in nam ponudil nekaj večnih filmskih uspešnic, o katerih bomo govorili še desetletja po tem, ko ga fizično več ne bo z nami.

Poiščite nas na družbenih omrežjih