Kaj je Filmologija in zakaj je pomembna?

Danes mineva točno eno leto, odkar je zaživel spletni portal Filmologija.si. Čeprav sami pri sebi še vedno ne dojamemo, kaj nam je uspelo, pa tukaj in zdaj že kujemo nove zamisli in načrte za prihodnost. Idej namreč ne manjka, realizacija pa je odvisna samo od naše drage in neprecenljive skupnosti. Za njo delamo in za njo bomo ustvarjali tudi v prihodnje.

Filmologija.si je svet ugledala 6.4.2021. Po dolgi in premišljeni pripravi je projekt iz želje po samouresničevanju in izražanju svojega znanja, hobija in podjetniškega potenciala hitro zrasel v ambiciozno idejo, katera je v ekipo poleg ustanovnih članov pritegnila tudi druge nepogrešljive člane sedanje ekipe. Iz prijateljstva se je tako razvilo nekaj več – trda vez, ki čuti in iz dneva v dan uresničuje odgovornost tega celotnega projekta.

Naš prvi cilj je bil tako postati najbolj klikana in obiskana spletna stran s področja filma v Sloveniji. Zato smo razmišljali in sklenili, da bomo naš projekt vodili v tri smeri: aktualno, zabavno in strokovno. Prava mešanica vseh treh elementov nas je vodila po težki in trnovi poti.

Kljub temu smo uspeli in postali največja in daleč najhitreje rastoča spletna stran v Sloveniji na področju filma. Pot do tega naziva namreč še zdaleč ni bila lahka (od spoznavanja samega sebe, do spoznavanja medsebojnega sodelovanja, pa vse do pravnih omejitev, ki onemogočajo določena sodelovanja in do ogromne zavisti drugih medijev v Sloveniji, ki so nam z veseljem polagali polena pod noge), zato smo se skozi projekt učili, prilagajali in spoznavali.

Vendar pa nas nič od tega ni niti za hip upočasnilo, kaj šele ustavilo. Vedeli smo, da je naše poslanstvo večje od nas, zato do konca in naprej ostajamo zvesti naši prvotni ideji. Ker pa je to idejo prepoznala naša skupnost, smo rasli nadpovprečno in do danes dosegli zavidljive rezultate.

Po manj kot letu dni smo postali največja in najhitreje rastoča spletna stran (skupnost) o filmu v Sloveniji. To prinaša svojevrstno odgovornost, saj smo ugotovili, da je naša uporabna vsebina tako zaželena, da ji sledijo mnogi, hkrati pa ji mnogi ostajajo tudi zvesti. Vzpostavili smo različna spoznanja, prijateljstva in druge vezi, ki vsem prinašajo skupno dobro.

Odločili smo se, da naša vizija ni več postati najbolj klikana spletna stran na področju filma, pač pa veliko bolj odgovorna, človeška in osebna. Povedano drugače: želimo združevati vse ljubitelje filma. Pri tem ne mislimo zgolj na gledalce, pač pa tudi na filmske ustvarjalce.

Želimo soustvarjati filmsko kulturo v Sloveniji. Gledalce želimo za izkazan interes nagrajevati z odlično vsebino, ustvarjalcem pa ponuditi opcijo za lažjo predstavitev sebe in svojih del. Tako bomo lahko kot skupnost rasli, se izobraževali, spoznavali, hkrati pa se drug od drugega učili ter tako skupaj sooblikovali kulturo filma v Sloveniji. Posledično pa bomo skupaj še močnejši in še bolj slišani.

Zato naj na tem mestu k pogovoru povabimo vse ustvarjalce, skupnosti, združenja in druge akterje, ki bi radi predstavili svoja dela naši skupnosti. Z veseljem se odzovemo povabilu na spoznavno kavo ali kratek spletni čvek.

Zdaj ko smo razkrili naše ambiciozne načrte za prihodnost, že komaj čakamo, kaj naš čaka in kakšni bodo sadovi naših novih sodelovanj in spoznanj. Upamo pa tudi, da z enakim navdušenjem novo vsebino čakate tudi vi, drage bralke in bralci, saj si želimo, da je vaše potovanje z nami enako prijetno, kot je naše z vami.

Zato, draga skupnost, še enkrat hvala za vse. Za vse komentarje, všečke, klike, delitve in sporočila. Filmologija obstaja zaradi vas in za vas.

Ekipa Filmologije

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top