EKIPA FILMOLOGIJE

Spletni portal Filmologija smo mladi kreativni radovedneži, ki želimo na slovenski prostor pripeljati sveže ideje, uporabne vsebine in zanimive tematike. 

Žiga Špile 
Soustanovitelj, marketer in prodajnik

Nejc Feguš
Soustanovitelj, dnevni redaktor in tehnična podpora

Sem marketer, kreativec, diplomiran ekonomist, študent podiplomskega študija marketinga; sem praktik, nepopustljiv, samoiniciativen, zaupljiv, deloholik, poštenjak, mladosten; filmoljub, kitarist, rocker, navdušenec nad umetnostjo in tehnologijo.

Ormožan, filmski in športni navdušenec, fasciniran nad bizarnimi filmi. Izobražen na področju medijskih komunikacij, študent podiplomskega študija. V primeru, da potrebuješ ‘pun’ ali ‘dad’ šalo, sem jaz pravi naslov za to.

Nikola Feguš

Hana Pohajda
Vizualna oblikovalka

Nikola Feguš
Odgovorni urednik

Navdušena oblikovalka, ki jo zelo zanima tudi pop kultura in filmski svet. Pozitivno naravnana in vedno pripravljena na pogovor o omenjenih temah, še posebej o filmih priljubljenih režiserjev, med katerimi so tudi Wes Anderson, Guillermo del Torro in Quentin Tarantino.

Sin, partner, starejši brat, sodelavec, prijatelj; obožujem filme in kvalitetno TV. Magister ekonomskih ved, katerega prosti čas večinoma sestavlja spremljanje športa, glasbe, popkulture, politike in poslušanje podkastov.

Vid Šteh profilna
žiga kastelic

Vid Šteh
Filmski/TV kritik

Žiga Kastelic
Filmski/TV kritik

Rojen v mesecu groze, oktobru. Že od malih nog me je spremljala navdušenost nad temačnim in skrivnostnim, kasneje pa se je iz fascinacije rodila ljubezen do grozljivk in filmov noir, ker pa so konji moje najljubše živali, sem tekom let vzljubil tudi westerne. Oboževalec vampirjev, zombiji so mi dolgočasni, ob večerih prižgem sveče, prebiram Edgarja Allana Poeja in Lovecrafta ter čakam, da se mi ob branju pridružijo mala nočna bitja iz bližnjega gozda.

Pisatelj, filmski navdušenec in še kaj. Filmi so zaznamovali moje življenje in spisali nepozabne spomine. Presrečen sem, da lahko v karieri počnem tisto, kar sem imel v odraščanju za sprostitev in hobi. Obožujem knjige in dinozavre, najboljše, če je to kar skupaj. 

ema kravanja profilna
natanael merzel profilna

Ema Kravanja
Filmski/TV kritik

Natanael Merzel
Filmski/TV kritik

Ema je slovenska igralka in producentka, ki trenutno živi in dela v Veliki Britaniji, in občasno tudi v Sloveniji. Vedno pripravljena na debato o filmih ali serijah, in velika možnost je, da bo ob debati pozabila na čas. Prav tako vedno pripravljena predlagati film ali serijo vsakega žanra, in bo najverjetneje podelila tudi kako zanimivost o izbranem filmu, npr. Ali ste vedeli, da se je Viggo Mortensen, ki je odigral Aragorna, zasedbi trilogije Gospodar Prstanov pridružil le dan pred začetkom snemanja? Vlogo naj bi najprej odigral igralec Stuart Townsend, ki pa ga je studio v zadnjem trenutku nadomestil, saj se jim je zdel za vlogo premlad.

Učenec scenaristike, od majhnega navdušenec nad filmskimi svetovi, liki in zgodbami, ljubitelj ruskih literarnih klasikov in (po zaslugi Filmologije) filmski kritik. Pravzaprav pretiranega seciranja filmov sploh ne maram, saj imam velikokrat občutek, da nekaterih stvari ni moč ubesediti. Vseeno pa želim ravno preko besed deliti svoj entuziazem in ljubezen do filmske umetnosti.

V ekipo vedno sprejemamo nove kreativce, ki bi lahko naš spletni portal naredili boljši, zanimivejši, privlačnejši in uporabnejši. Če se želiš priključiti ekipi nam pošlji sporočilo na e-poštni naslov. Veseli bomo vsakega sporočila: [email protected].