Filmologija priporoča: Bottoms (2023)

V rubriki Filmologija priporoča pozornost namenjamo aktualni ponudbi filmov do katerih je nekoliko težje priti, saj niso v rednem sporedu naših kinematografov, so pa ravno zato toliko bolj vredni vaše pozornosti. Tokrat vam bomo predstavili film z naslovom Bottoms. Slednji v ZDA ruši rekorde gledanosti med mlado populacijo in po ogledu popolnoma razumemo zakaj. Zdi se, da smo dobili moderno srednješolsko komedijo, ki bo kmalu postala kultna.

Bottoms je film z zelo preprosto zgodbo. Dve najboljši prijateljici v srednji šoli si želita seksati pred maturo. Že prežvečena zgodba, boste rekli. Morda, vendar Bottoms tukaj poskrbi za nekaj presenečenj. Obe punci sta v šoli ekstremno nepriljubljeni, za piko na i pa še lezbijki. Njun bazen potencialnih partnerjev/partneric za dosego cilja se tako zdi zelo ozek. Po spletu norih okoliščin na šoli ustanovita ženski klub borilnih veščin in stvari se le še dodatno zapletejo.

Film je moderna progresivna komedija z veliko mero satire. Zelo očitno se posmehuje ameriškemu šolskemu sistemu, obsedenosti s srednješolskim ameriškim nogometom, osebne težave likov pa uporabi za smeh in ne gre pretirano globoko v travme, ki bi gledalca odnesle iz filma. V glavnih vlogah sta imenitni Rachel Sennott in Ayo Edebiri. Prvo poznate iz filma Shiva Baby, kjer je že sodelovala s tokratno režiserko Emmo Seligman, in serije The Idol, drugo pa predvsem iz izvrstne serije The Bear.

Bottoms ekipa

Bottoms oddaja zelo mladostniške vibracije in bo zagotovo bolj všeč mlajši populaciji, ki bo bolje razumela zelo specifičen humor. Za glasbo je poskrbela Charli XNX in tudi to daje filmu sodoben in uporniški ton. Film je zelo atipičen, a hkrati predstavlja pravo osvežitev v filmskem prostoru. Zagotovimo vam lahko obilico smeha, zelo verjetno pa boste razmigali tudi svoje glasilke, saj film vsebuje nekaj večnih hitov ob katerih je težko biti tiho. Za konec velja izpostaviti še vrhunsko odločitev, da po koncu filma spustijo t.i. blooperje, kar zagotavlja, da se boste po ogledu filma še nekaj časa hihitali.

Si želite uro in pol smeha in zabave? Priporočamo Bottoms.

Poiščite nas na družbenih omrežjih