Disney+ predlogi - avgust 2023: Vojna zvezd je nazaj!

V mesecu avgustu imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Disney+. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v avgustu 2023.

Filmi

Varuhi galaksije: 3. dejanje

Žanr: fantazijska komedija
Režija: James Gunn
Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Will Poulter, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Linda Cardellini, Nathan Fillion, Sylvester Stallone

Kratek opis: Varuhi galaksije: 3. dejanje je zaključek zgodbe presenetljivo priljubljenih superjunakov pod okriljem studia Marvel. Obenem je to zadnji projekta Jamesa Gunna v tem svetu, saj je vmes »prestopil« h konkurenci in prevzel vodenje studia DC. Tretji film v mini franšizi je najboljši do zdaj in imenitno poveže zgodbo ter ji da zadovoljiv in srčen konec. Vsak lik ima svojih pet minut slave, najbolj pa tokrat izstopa rakun Raketa. Ko smo že skoraj popolnoma izgubili zaupanje v Marvel, nam postrežejo z zelo dobrim filmom, ki je dober smerokaz za prihodnost.

Več smo zapisali v naši recenziji.

Flamin’ Hot

Žanr: biografska komedija/drama
Režija: Eva Longoria
Igrajo:
Jesse Garcia, Annie Gonzalez, Dennis Haysbert, Tony Shalhoub

Kratek opis: Flamin’ Hot je biografska komedija o Richardu Montañezu. Kdo je to, se sprašujete? Ste slišali za Flamin’ Hot Cheetos? Slan (in precej pekoč) prigrizek je bolj priljubljen v Ameriki, Richard Montañez pa bi si jih naj izmislil. Režijski debi Eve Longorie pove zgodbo človeka, ki je začel zgodbo o uspehu danes svetovno znane znamke prigrizkov.

Stan Lee

Žanr: dokumentarec
Režija: David Gelb
Igrajo:
Stan Lee, Kevin Feige, Jack Kirby, J.C. Lee

Kratek opis: Stan Lee je v svetu filma ikonično ime, saj je “oče Marvela“, ki zadnjih 15 let dominira v svetovnih kinematografih. Njegovi kultni liki, kot so Iron Man, Captain America, Hulk, Black Panther, Black Widow in drugi so danes znani po vsem svetu zaradi uspešnih filmskih adaptacij. Dokumentarec pogleda 100 let v preteklost ter prikaže kako daleč je vizija Stana Leeja pripeljala moderno popkulturo in tudi filmsko industrijo.

Summer of Soul

Žanr: glasbeni dokumentarec
Režija: Questlove
Igrajo: Dorinda Drake, Darryl Lewis, Barbara Bland-Acosta

Kratek opis: Med nekoliko “starejšimi” filmi v Disney+ knjižnici je vsekakor potrebno omeniti Summer of Soul, ki je dve leti nazaj prejel oskarja za najboljši dokumentarni celovečerec. Film govori o legendarnem Harlem kulturnem festivalu leta 1969, ki je na enem mestu združil Afroameričane in njihovo kulturo ter postavil temelje boja za enakopravnost, ki traja še danes.

Serije

Ahsoka

Igrajo: Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson, Ivanna Sakhno, Diana Lee Inosanto, David Tennant, Lars Mikkelsen, Eman Esfandi

Kratek opis: Ahsoka je nova serija iz franšize Vojne zvezd, ki na male ekrane prihaja z velikimi pričakovanji. Ahsoka Tano je jedi in bivša varovanka Anakina Skywalkerja. Spoznali smo jo že v animirani seriji Clone Wars (tudi na Disney+), v tej obliki pa v drugi sezoni serije The Mandalorian. Serija bo imela osem epizod, v glavni vlogi pa bo Rosario Dawson. Pripravite se, po padcu Imperija bo zanimivo videti, kako bo Ahsoka odgovorila na prihajajočo grožnjo.

The Bear

Igrajo: Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Abby Elliott, Matty Matheson

Kratek opis: Prva sezona Hulu serije The Bear je premiero doživela junija 2022 in takoj je bilo jasno, da gledamo nekaj posebnega. Praktično vsi kritiki so že prvo sezono označili kot najprijetnejše presenečenje lanskega leta. Imela je osem epizod, dolgih približno 30 minut, letos junija pa smo že dobili drugo sezono, ki je vse kar smo si želeli in še več. Zgodbo ponese na popolnoma nov nivo in ima deset epizod med katerimi so nekatere tudi daljše od 30 minut.

Preberite 5 razlogov zakaj je The Bear najboljša serija ta hip.

Secret Invasion

Igrajo: Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Kingsley Ben-Adir, Killian Scott, Samuel Adewunmi, Dermot Mulroney, Richard Dormer, Emilia Clarke, Olivia Colman, Don Cheadle

Kratek opis: Secret Invasion je najnovejša serija studia Marvel, ki v ospredje postavlja Nicka Furyja. Je med in predzgodba filmu The Marvels, ki bo nadaljeval peto fazo ustvarjanja MCU. Serija Secret Invasion ni ravno izpolnila pričakovanj, saj ni dovolj dobro izkoristila vrhunske igralske zasedbe, a ima še vedno dovolj pozitivnih prebliskov in je hkrati dovolj kratka, da si jo je vredno ogledati.

Only Murders in the Building

Igrajo: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Aaron Dominguez, Amy Ryan, Cara Delevingne, Michael Cyril Creighton

Kratek opis: Simpatična serija Only Murders in the Building se vrača s tretjo sezono in znova se bomo družili z navihanimi in zabavnimi liki, ki jim življenje dajejo Martin Short, Steve Martin in Selena Gomez. Prvi dve sezoni sta bili zelo dobro sprejeti, zato upamo in verjamemo, da bo tudi tretja nadaljevala v tem trendu.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Space

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih