Disney+ predlogi - april 2023: Številni skriti dragulji

V mesecu aprilu imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Disney+. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v aprilu 2023.

Filmi

Duše otoka / The Banshees of Inisherin (2022)

Žanr: Črna komedija/drama
Režija: Martin McDonagh
Igrajo: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan

Kratek opis: Duše otoka oz. The Banshees of Inisherin je črna tragikomedija Martina McDonagha, ki na izredno bizaren, a učinkovit način predstavi življenje na irskem otoku Inisherin. V ospredju zgodbe je prijateljstvo med Colmom in Pádraicom, katerega je nenadoma konec zaradi odločitve prvega. Film se dotakne številnih tematik, začinjen pa je z odličnim dialogom in humorjem, piko na i pa dajejo igralske predstave. Izstopa Colin Farrell, ki je preprosto neverjeten. Tehnično je film čista perfekcija, odlično pa ga dopolnjuje tudi glasba.

Več smo zapisali v naši recenziji.

Rye Lane (2023)

Žanr: Romantična komedija
Režija: Raine Allen-Miller
Igrajo:
David Jonsson, Vivian Oparah

Kratek opis: Najnovejši najstniški film Rye Lane vam bo zagotovo ogrel srce ter vas nazaj v puberteto. Filmu poveljujeta David Jonsson in Vivian Oparah, katera imata odlično kemijo. Zgodba govori o dveh posameznikih, ki se srečata v južnem Londonu po tem, ko sta oba doživela konec zveze. Film krasijo imenitne barve ter odlična fotografija slike.

Boston Strangler (2023)

Žanr: Kriminalna biografska drama
Režija: Matt Ruskin
Igrajo:
Keira Knightley, Carrie Coon, Alessandro Nivola, Chris Cooper, David Dastmalchian, Morgan Spector

Kratek opis: Boston Strangler je kriminalna biografska drama s Kiero Knightley v glavni vlogi o serijskem morilcu, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja moril v Bostonu. Novinarka Loretta McLaughlin je bila prva, ki je poročala o tej zgodbi in film vas bo popeljal na skrivnostno in občasno morbidno popotovanje po kruti ameriški zgodovini.

Empire of Light (2022)

Žanr: Drama
Režija: Sam Mendes
Igrajo: Olivia Colman, Micheal Ward, Monica Dolan, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones, Colin Firth

Kratek opis: Film Empire of Light na papirju veliko obeta, a v popolnosti ne izkoristi svojega potenciala. Vseeno to ne pomeni, da ni vreden ogleda, ravno obratno. Režiser Sam Mendes skupaj z glavno igralko Olivio Colman pokaže človeško povezavo v turbulentnih časih 80. letih prejšnjega stoletja ob obali Anglije. Film je prekrasno posnet in vas bo nagradil, če se mu boste 100% posvetili.

Serije

The Mandalorian (tretja sezona)

Igrajo: Pedro Pascal, Katee Sackhoff, Grogu, Carl Weathers, Giancarlo Esposito

Kratek opis: The Mandalorian je ena najbolj priljubljenih TV serij zadnjih nekaj let. Skok v svet Vojne zvezd bi ustvarjalci verjetno težko izpeljali bolje. Če so filmi v zadnjih letih razočarali, so zato toliko boljše serije. Serija The Mandalorian je imela po prvih dveh sezonah daljši premor. Tretja sezona je v polnem teku in dobili smo že številne odlične epizode, ki lepo dopolnjujejo celotno zgodbo in orjejo ledino prihajajoči seriji Ahsoka.

Abbott Elementary (druga sezona)

Igrajo: Tyler James Williams, Janelle James, Lisa Ann Walter, Chris Perfetti, William Stanford Davis, Sheryl Lee Ralph

Kratek opis: Abbott Elementary je v zgolj dveh sezonah osvojila srca mladih in starih ter pobrala številne nagrade. Ko nagrad na področju komedije ne osvaja Ted Lasso, je tukaj Abbott Elementary, serija o učiteljih in učiteljicah na osnovni šoli v ZDA, ki izvrstno oriše stanje izobraževalnega sistema v Ameriki. Verjamemo, da se boste ob ogledu nasmejali in jo hitro predlagali vsem, ki so tudi v Sloveniji del izobraževalnega sistema.

The Beatles: Get Back

“Igrajo”: The Beatles

Kratek opis: Peter Jackson je v 468 minutah odgovoril na 50 let stara vprašanja o razhodu Beatlov. Njegov dokumentarec The Beatles: Get Back je v hipu postal najboljši glasbeni dokumentarec vseh časov, ki na novo definira filmsko in glasbeno industrijo. V obdobju 20-tih dni podrobno prikaže stanje vsakega posameznika tik pred razhodom skupine.

Več smo zapisali v naši kolumni.

Ms. Marvel

Igrajo: Iman Vellani, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh, Laurel Marsden, Azhar Usman, Rish Shah, Arian Moayed, Alysia Reiner, Laith Nakli, Nimra Bucha, Travina Springer, Adaku Ononogbo, Samina Ahmad, Fawad Khan, Mehwish Hayat, Farhan Akhtar, Aramis Knight

Kratek opis: V zadnjem tednu smo dobili napovednik za prihajajočo Marvel uspešnico The Marvels. Za to, da boste film v popolnosti razumeli je obvezen ogled serije Ms. Marvel o Kamali Khan, ki kar naenkrat dobi supermoči, podobne njeni vzornici Captain Marvel, s katero bo še letos združila moči.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih