10 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Hiša Gucci

Ta teden na velika platna v Sloveniji prihaja eden najbolj pričakovanih filmov leta, Hiša Gucci. Pod okriljem slavnega režiserja Ridleya Scotta, so se zbrala številna znana imena, na čelu z Lady Gaga in Adamom Driverjem, da uprizorijo dramatično življenje ene najbolj kontroverznih družin vseh časov. Film veliko obeta in bi znal biti resen igralec tudi v tekmi za oskarje, zato si poglejmo, kaj morate vedeti pred njegovim ogledom.

Gucci je zagotovo ena od svetovno najbolj prepoznavnih znamk luksuza. Le kdo ne pozna njihovih modnih kreacij, ur, nakita ali parfumov? V svojem poslu veljajo za sinonim odličnosti in so zgled vsem ostalim. Le kdo bi si mislil, da je v ozadju modnega imperija tako neverjetna zgodba, da so zdaj po njej posneli kar film. Tisti, ki resnično zgodbo poznate, verjetno veste, kako se zadeva zaključi, zato vse zapisano ne bi smel biti pretiran kvarnik pred ogledom filma.

Kaj so torej ključne stvari, ki jih morate poznati pred ogledom?

1. Film temelji na resnični zgodbi

Hiša Gucci govori o modnem imperiju Gucci in vlogi Patrizie Reggiani pri umoru svojega moža Maurizia Guccija. Ta incident velja za enega najbolj znanih kriminalnih dogodkov v zgodovini sveta estradnikov, več kot očitno vrednega filmske uspešnice.

2. V glavnih vlogah sta Lady Gaga in Adam Driver

the house of gucci lady gaga in adam driver

V glavni vlogi kot Patrizia Reggiani blesti Lady Gaga. Slednja se po uspešnici Zvezda je rojena ponovno vrača v igralske vode in bo napadala svojega prvega igralskega oskarja. V vlogi Maurizia Guccija je Adam Driver, verjetno eden najboljših igralcev ta hip, ki blesti iz vloge v vlogo in ga Hollywood jemlje za nekoliko samoumevnega. Bo Hiša Gucci poskrbel tudi za njegovo prvo veliko nagrado?

3. V stranskih vlogah so zvezdniki najvišjega kova

V stranskih vlogah so oskarjevci in številni fenomenalni igralci kot so Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto, Salma Hayek in drugi.

4. Za kamero je poprijel legendarni Ridley Scott

Ridley Scott

Ta ambiciozen projekt si je upal prevzeti Ridley Scott, legendarni režiser, ki se ga spomnimo iz številnih uspešnic kot so Gladiator, Marsovec, Iztrebljevalec, Osmi potnik, nazadnje pa tudi iz filma Poslednji dvoboj, ki je bil v naših kinodvoranah nekaj mesecev nazaj in nam je bil zelo všeč.

5. Film je v nastajanju že 15 let

lady gaga and adam driver na snemanju

Scott poskuša ta projekt izpeljati že 15 let. Po številnih pogajanjih z družino Gucci in nestrinjanju s projektom so končno uspeli najti skupen jezik in direktor Guccija, Marco Bizzarri, je leta 2019 dal zeleno luč.

6. V glavnih vlogah bi lahko bila Leonardo DiCaprio in Angelina Jolie

Prvotni izbiri za Maurizia in Patrizio sta bila Leonardo DiCaprio in Angelina Jolie. Ker do izvedbe projekta ni prišlo ob predvidenem času, so kasneje Angelino zamenjali s Penélope Cruz, slednjo pa kasneje z Margot Robbie. Na koncu se je Ridley odločil za Lady Gaga in Adama Driverja.

7. Snemanje je potekalo večinoma v Italiji

Gucci Italy

Večina filma je posneta v Italiji. Filmska produkcija je obiskala Rim, Milano, jezero Como, italijanske Alpe (kjer so posneli prizore St. Moritza) in Firence.

8. Lady Gaga je več mesecev pilila svoj italijanski naglas

lady Gaga

Film stoji in pade na glavnih igralskih predstavah. Vloga Patrizie je tako še posebej pomembna. Lady Gaga je v ta namen več mesecev pilila in študirala svoj italijanski naglas. Mnogi pravijo, da ji je uspelo odlično, spet drugi ga kritizirajo in primerjajo z ruskim. Boste sami ocenili po ogledu.

9. Imperij Gucci ima o filmu deljena mnenja

Gucci

Gucci in njihovemu imperiju bo film nedvomno ponovno še dodatno dvignil prepoznavnost. Slabe reklame v tem primeru zagotovo ne bo. So pa nekateri člani družine skeptični o filmski uprizoritvi dogodkov. Sestrična Maurizia, Patrizia Gucci, je v intervjuju nedavno dejala, da »filmski ustvarjalci kradejo identiteto družine za lasten dobiček.«

10. Patrizia Reggiani je pred kratkim prišla iz zapora

Patrizia Reggiani je v zaporu zaradi svojih dejanj (ki jih bomo videli v filmu) preživela 18 let. Na prostost je stopila leta 2016. Tudi sama je film že  komentirala in bo zagotovo poskusila izkoristiti trenutek za skok nazaj v soj luči.

Film Hiša Gucci si lahko ogledate od četrtka naprej v vseh slovenskih kinematografih. Se vidimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih