Zvezdniki Matrice znova v 4. delu

Matrica se vrača. Po več kot 18 letih bomo znova lahko videli nadaljevanje.

Čeprav je sprva vse kazalo, da bo šlo za ponoven zagon filmske franšize, so se počasi začele pojavljati nove informacije o četrtem nadaljevanju. Znano je, da nadaljevanje lahko pričakujemo (če le nebo spremembe zaradi epidemije) maja 2021 in da bodo v filmu zopet sodelovale že znane osebe.

(Skoraj) Originalna zasedba znova skupaj

Režiserski in pisateljski stolček bosta hvala bogu znova zasedla sestri Wachowsky, ki pa jo bomo lahko zopet videli po dolgi karierni odsotnosti (link do 1. članka). Tako lahko pričakujemo zanimivo nadaljevanje v pravem smislu in ne le nov zaslužkarski komercialni izdelek. No, to lahko samo sklepamo, vendar po slišanem nadaljevanje obeta zelo veliko.

Čeprav o zgodbi ni znano še popolnoma nič, je potrjeno, da bomo v filmu lahko znova videli ikonične like Niobe (Jada Pinkett Smith), Merovingiana (Lambert Wilson), Trinity (Carrie Anne-Moss) in Neota (Keanu Reeves). Žal pa verjetno nebomo več gledali Morpheusa (Laurence Fishburne) in ikoničnega Mr. Smitha (Hugo Weaving).

Ikonični duo je ob ponovni združitvi z režiserskim dvojčkom povedal tako:

»Lana Wachowski je napisala čudovit scenarij in čudovito zgodbo, ki je odmevala z mano. To je lahko edini razlog za sodelovanje v nadaljevanju. Zgodba je res nekaj posebnega in mislim, da ima za povedati nekaj pomembnih stvari z izjemnim sporočilom .«

»Nikoli si nisem mislila, da se bo to nadaljevanje lahkozgodilo. Sploh ga ni bilo na mojem radarju, vendar ko so mi ga prinesli tako, kot so mi ga prinesli, z neverjetno globino in vso celovitostjo ter umetnostjo, ki ste si jo lahko predstavljali, sem si mislila: "To je darilo." Bilo je zelo vznemirljivo.«

Trend nadaljevanj ?

Že tako zelo pričakovana Matrica bo tako postala vsekakor zelo zanimivo nadaljevanje. Podobne govorice in združitve starega z novim smo vajeni že kar nekaj časa, očitno pa bo trend ob prihodu vseh teh napovedanih nadaljevanj postal že prava stalnica (Pri tem mislimo predvsem na Terminatorja, Blade Runner, Top Gun, Bill and Ted itd. ). Pa se pustimo znova presenetiti. Upamo lahko samo, da bo vredno.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih