Znani veliki zmagovalci filmskega festivala v Torontu

V nedeljo 17. septembra se je z razglasitvijo zmagovalnih filmov zaključil 48. mednarodni filmski festival v Torontu (TIFF). 

Glavno nagrado People’s Choice Award je pobrala satirična črna komedija American Fiction, sicer režijski prvenec Corda Jeffersona, v kateri so zaigrali Jeffrey Wright, Adam Brody in John Ortiz. Film predstavi zgodbo uspešnega pisatelja, ki v knjige namerno vnaša stereotipe o temnopoltih, ironično pa ravno ta dela zbudijo največ pozornosti med občinstvom. Film naj bi prišel v redno distribucijo v začetku meseca novembra. 

Med zmagovalci tudi muzikal o “tičih”

Nagrado People’s Choice Award: Midnight Madness za najbolj popularen film na festivalu je prejel komični muzikal Dicks: The Musical, v pomembnejših kategorijah pa so še slavili koproducijska drama Dear Jassi, romanca Solo, emigrantska drama Kanaval ter dokumentarni film Mr. Dressup: The Magic of Make-Believeki prikaže kariero Ernieja Coombsa, otroškega zabavljača, ki se je občinstvu najbolj vtisnil v spomin po oddaji Mr. Dressup, ki je hkrati pustila močan pečat v zgodovini kanadske televizijske zabave. 

Na festivalu v Torontu je premiero doživelo tudi nekaj najbolj pričakovanih filmov letošnjega leta kot so komedija Dream ScenarioNicolasom Cageom v vlogi profesorja, ki se začne množično pojavljati v sanjah popolnih tujcev, satirična komedija Dumb MoneyPaulom Danom in Petom Davidsonom v glavnih vlogah, zgodovinska drama Lee, v kateri Kate Winslet odigra resnične nekdanje manekenke, ki postane vojna dopisnica ter najnovejši celovečerec Taike Waittitija, biografska športna komedija Next Goal Wins.  

Poiščite nas na družbenih omrežjih