Znan prihod druge sezone serije Wheel of Time

Oboževalci serije Wheel of Time se lahko končno spet veselijo lepih novic. Amazon Prime je objavil, kdaj bo na sporedu druga sezona, postregel pa nam je tudi z nekaj ekskluzivnimi fotografijami iz težko pričakovane druge sezone.

Serija Wheel of Time je posneta po istoimenskih knjigah Roberta Jordana, ki se mu je pri zadnjih romanih pridružil še Brandon Sanderson. Prva sezona je bila sestavljena iz osmih epizod, Amazon pa je želel pred prihodom Prstanov moči (The Rings of Power) poskrbeti za svetovni fantazijski hit. Mu je uspelo? Ne ravno, a očitno je bilo gledalcev in želje dovolj za nadaljevanje zgodbe Tako se Moiraine, Rand, al’Lan, Egwene, Nynaeve in drugi vračajo v drugi sezoni.

Prvi pogled v drugo sezono Wheel of Time

Naši junaki, ki so v 1. sezoni skupaj potovali od vasi Two Rivers vse do severnega kraljestva Fal Dara, so zdaj razkropljeni in ujeti v svoje lastne dogodivščine. Ko je izvedel, da je v resnici Prerojeni zmaj, se je Rand skril, da ne bi poškodoval svojih prijateljev, če bi ponorel, kot so to storile prejšnje inkarnacije Zmaja. Njegova mentorica Moiraine je zdaj izgubila povezavo z Eno močjo in s tem tudi svoj čustveni odnos z Lanom (Daniel Henney). Medtem ko se Moiraine vrne v svoj rodni kraj Cairhien, Egwene (Madeleine Madden) in Nynaeve (Zoë Robins) začneta svoje usposabljanje za Aes Sedai, da bi se naučili nadzorovati lasten dostop do Ene moči.

Druga sezona prihaja septembra 2023

Druga sezona je polna kričanja, jokanja, pretepov in pogovorov med dvema osebama v sobi,« je o prihajajoči sezoni že na lanskoletnem NYCC povedal Rafe Judkins.

»Ustvarili smo podlago. Veste, kdo so ti ljudje, in zdaj jih lahko vidite na teh potovanjih. Potovanja, ki jih je ustvaril Robert Jordan, so epska. To je darilo za ljudi, ki poznajo knjige – da gledajo predstavo, ker v vsakem od teh likov vidijo pot, ki je pred njimi. V 2. sezoni smo na tej poti. Do konca sezone je zares gromozanska serija. Navdušen sem, da bodo ljudje to videli,« je še dodal.

Druga sezona Wheel of Time naj bi predelala drugo knjigo z naslovom The Great Hunt. Spomnimo, da je prva (bolj ali manj) predelala prvo knjigo z naslovom The Eye of the World. Ustvarjalci pravijo, da lahko pričakujemo tudi trenutke iz drugih knjig. 

Iz prve v drugo sezono pa pri Amazonu ni šlo brez sprememb, saj je vlogo Barneya Harrisa iz rok Mata Cauthona dobil Dónal Finn. Spoznali pa bomo tudi Elayne Trakand, ki jo bo upodobila Ceara Coveney.

Bo Amazonu v drugo uspelo prepričati kritike in oboževalce?

Wheel of Time se vrača 1. septembra 2023 na Amazon Prime. Vas je prva sezona navdušila do te mere, da boste spremljali tudi drugo?

Poiščite nas na družbenih omrežjih