Zadnja sezona serije Krona bo razdeljena na dva dela

Krona oz. The Crown v svetu TV velja za eno najboljših serij zadnjih nekaj let. S šesto sezono bodo končali svojo zgodbo in znane so že prve podrobnosti. Zadnjo sezono so razdelili na dva dela. Prvih pet epizod na platformo Netflix dobimo 16. novembra, preostalih pet pa 14. decembra. Šesta sezona bo pokrivala tragično smrt princese Diane in ob koncu predstavila odraslega princa Williama in njegovo soprogo Kate.

Krona spada v t.i. kategorijo prestižne televizije, za katero je značilno, da je v produkcijo namenjenega ogromno denarja, v glavnih vlogah so velika igralska imena, za kamero pa prekaljeni ustvarjalci. Šesta sezona vključuje vse to in še več. Vsebovala bo namreč 10 epizod in bo razdeljena na dva dela. Prva polovica na Netflix prihaja 16. novembra in bo pokrila tragično smrt princese Diane. Druga polovica bo na priljubljeni platformi na voljo 14. decembra in bo pokazala tranzicijo po tragediji in odrasla Williama in Harryja.

Vračajo se igralci iz pete sezone

V vlogi kraljice Elizabete II. bo do konca Imelda Staunton, v vlogi princese Diane pa bo ponovno Elizabeth Debicki. Nehvaležna vloga prestolonaslednika Charlesa bo še naprej v domeni Dominica Westa.

The Crown S6 Queen

Produkcijo so lani septembra iz spoštovanja zaradi smrti kraljice Elizabete II. začasno ustavili in s snemanjem nadaljevali šele po njenem pogrebu 23. septembra. Zadnja sezona ne bo vključevala trenutnega dogajanja na kraljevem dvoru, zato ne pričakujte Megan Markle in ostalih aktualnih imen, saj bodo zgodbo zaključili nekoliko prej. Vseeno bomo videli dvorjenje odraslega Williama Kate Middleton, katero bo upodobila Meg Bellamy.

Ena najboljših serij zadnjih nekaj let

S šesto sezono se bo zgodba serije Krona tudi zaključila. Cilj ustvarjalcev je vseskozi bil, da z vsako sezono pokrijejo eno desetletje vladanja kraljice Elizabete II. To jim je uspelo in serija zasluženo spada med najboljše zadnjih nekaj let. V letu 2021 so celo slavili na podelitvi Emmyjev v glavni kategoriji, najboljše igrane dramske serije in s tem zapolnili vakuum, ki ga je za eno leto pustila serija Nasledstvo, ki je slavila v letu 2020, 2022 in bo skoraj zagotovo slavila tudi letos.

Poiščite nas na družbenih omrežjih