Začenja se filmski festival KRAFFT

Ljubitelji filmov, čas je za veselje! Samo še en dan nas loči do začetka filmskega festivala, ki se že drugo leto odvija v starem mestnem jedru gorenjske prestolnice. Organizatorji tudi letos napovedujejo odličen filmski program, ki bo zagotovo poskrbel, da se bo našlo nekaj za čisto vsak (tudi najzahtevnejši) filmski okus.

Festival KRAFFT je ambiciozen filmski festival, ki se že drugo leto odvija v Kranju. Nastal je v želji, da v osrednje gorenjsko mesto pripelje svetovne filmske (in televizijske) presežke na področju igre ter da poveže nadarjene in globalno prepoznavne igralce, vrhunske strokovnjake in druge ljubitelje filmske umetnosti.

S tem je filmski festival zapolnil prazen prostor, ki ga do začetka festivala avdiovizualno področje v regiji še ni imelo. Na srečo so pobudniki festivala opravili odlično delo in že v prvi ediciji letvico postavili tako visoko, da se je festival že prvo leto uspel postaviti na filmski zemljevid v regiji.

Če smo v preteklosti na festivalu lahko gledali odlične filme, pa lahko letos vidimo nekaj zares spektakularnih. Za ogled je na voljo pester tekmovalni program devetih filmov, kateremu družbo delata še raznolik strokovni in razgiban spremljevalni program.

Program dogodka:

  • Festival Krafft bo potekal od 14.6. do 19.6.2022 v Kranju.
  • Na ogled bo na voljo devet celovečernih filmov sodobne svetovne filmske produkcije zadnjih dveh sezon.
  • Cena vstopnice za ogled filma je 4,00€ na osebo.
  • Za ogled celotnega programa in njegovih podrobnosti kliknite tukaj.

Med vsemi predvajanimi filmi bo občinstvo izglasovalo tudi najboljši film festivala (glede na informacije, bo to delo izredno zahtevno, saj so prijavljeni filmi izredno zanimivi, raznoliki in kvalitetni), za katerega bodo ustvarjalci od organizatorjev prejeli nagrado, ki jo sponzorira Destilarna Krucefix ter ekskluzivno predstavitev filma z intervjujem na našem spletnem portalu.

Zanimivim filmom bodo družbo delale tudi številne delavnice, pogovori in srečanja s slovenskimi in tujimi igralci in igralkami, mednarodno priznanimi strokovnjaki, razstave, delavnice, glasbeni večeri, gala prireditev s podelitvijo nagrad ter drugi družabni dogodki.

Prestižna nagrada Zlato jabolko

Filme v tekmovalnem programu na KRAFFT-u ocenjuje tričlanska mednarodna žirija, ki zadnji dan festivala podeli posebne igralske nagrade – zlata jabolka.

Zlato jabolko Grand Prix prejme igralka ali igralec za najboljšo glavno žensko ali moško vlogo oziroma za izjemen umetniški dosežek.  Tri zlata jabolka bodo podeljena za posebne igralske dosežke ne glede na velikost vloge, kot tudi častno jabolko, ki ga prejme častni gost festivala.

Z odlično organizacijo so organizatorji festival uspešno izpeljali že lani, z vrhunskim programom pa so pričakovanja z drugo edicijo dvignili še višje. Prav zato iskreno upamo, da bo tudi letošnji dogodek čista uspešnica in da se bo festivala udeležilo čim več filmoljubov.

V ekipi Filmologije se zato organizatorjem iskreno zahvaljujemo za njihov trud, saj jim je uspelo ustvariti zgodbo, ki je večja od njih samih. Iz tega razloga z veseljem podpiramo vsakršno njihovo akcijo in preko njih realiziramo našo skupno vizijo. S skupnimi močmi bomo lahko približali filmsko umetnost vsem filmoljubom, filmskim ustvarjalcem pa pomagali na poti do njihovega pravega potenciala.

Več informacij o aktualnem dogajanju s festivala pa lahko pričakujete zelo kmalu.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih