Woody Allen se pri svojih 88 letih še ne ustavlja

Woody Allen je eden najbolj kontroverznih filmskih ustvarjalcev vseh časov. Še bolj kontroverzne so njegove izjave, vendar nič od tega ni tako kontroverzno kot njegovo življenje. Čeprav je imel v preteklosti skoraj neskončno število sodnih postopkov zaradi različnih spolnih zlorab, se filmski ustvarjalec nikoli ni ustavil pri ustvarjanju. Ne glede na to, kakšen je Woody zasebno, so njegovi filmi edinstven fenomen, ki ga je vedno vredno pogledati. In kot kaže, bo takšnih projektov še kar nekaj.

Woody Allen je eden najbolj znanih, priznanih in zanimivih filmskih ustvarjalcev. Njegov opus sega daleč v zgodovino. Znan je po številnih zanimivih filmskih vlogah, kot so na primer nevrotični Alvy Singer iz filma “Annie Hall“, pisatelj Isaac Davis iz “Manhattana” in nenavaden “čudak” Leonard iz filma “Zelig“, pa tudi po produkcijskih delih in seveda režijskih kreacijah, ki jih v njegovi karieri kar mrgoli. Tako dobrih, kot tudi malce manj dobrih in odličnih.

Njegov zanimiv in edinstven stil je vedno prava paša za oči. Ponavadi se dotika vsakdanjih zgodb, vendar jih predstavlja na nekoliko drugačen način. Zato je vedno dobro videti kakšen njegov film. V svoji dolgi karieri jih je režisersko nanizal že kar 49, pisateljsko 83 in igralsko 50. To je izjemno veliko število, kljub njegovim zavidljivim letom – Woody je bil rojen 30. novembra 1935.

Pred kratkim je režiser izjavil, da bo njegov naslednji projekt pod delovnim imenom “Wasp22” njegov zadnji. S tem naj bi zaokrožil svojo dolgoletno kariero in se dokončno poslovil od svojega poklica. Vendar pa je z novo izjavo slavni ustvarjalec ovrgel to trditev in zatrdil, da čeprav bo “Wasp22” res njegov zadnji režiserski film, to nikakor ne bo njegov zadnji filmski projekt. Njegov uradni zastopnik je namreč izjavil:

Rekel je, da razmišlja o tem, da ne bi več snemal filmov, saj mu ustvarjanje filmov, ki se takoj ali zelo hitro pojavijo na pretakalnih platformah, ni tako všeč, saj je velik ljubitelj kinematografske izkušnje.

Izjavi pa je dodal še:

Allen se trenutno nima namena upokojiti

Novica je za vse ljubitelje filma seveda naravnost fantastična, vendar pa je na žalost premalo zgovorna, da bi pokazala kaj več podrobnosti, kot zgolj gole špekulacije. Zato bomo njegova dela, kot ponavadi, budno spremljali, in takoj ko bo znanih več informacij, poročali tudi na našem portalu.

Poiščite nas na družbenih omrežjih