Vikend TV: Začnite novo leto z vlakom do Busana

V tem koncu tedna je na sporedu na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 5.1.2023

Vlak do Busana (Cinestar TV 1 ob 20:00)

Režija: Sang-ho Yeon

Igrajo: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma, Su-an Kim, Eui-sung Kim, Woo-sik Choi, Sohee, Soo-jung Ye, Myeong-shin Park, Gwi-hwa Choi

Kratek opis: Medtem ko se neznani virus širi po državi, so korejske oblasti razglasile izredno stanje, toda situacija kmalu uide z vajeti. Peščica tistih, ki so se v tistem trenutku izrednega stanja znašli na hitrem vlaku Seoula do Busana, mesta, ki se je uspešno obranil virusne epidemije, se mora zdaj boriti za lastno preživetje, da ne bi prišli do želenega cilja, preden bo prepozno.

Kinoteka: Leon (TV Slo 1 ob 22:50)

Režija: Luc Besson

Igrajo: Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman, Danny Aiello

Kratek opis: Kultna akcijska opera Luca Bessona o zavezništvu med deklico in morilcem Ko 12-letna Mathilda v morilskem pohodu izgubi vse člane svoje družine, tudi ljubljenega bratca, se zateče v sosednje stanovanje. Tam živi Léon, profesionalni morilec in samotar, ki ima tudi nežno plat. Med moškim in odraščajočim dekletom se splete posebna vez. Mathilda sčasoma pregovori Léona, da jo nauči ubijalskih veščin, zato da se bo nekega dne maščevala morilcu, ki ji je odvzel brata.

Sobota 6.1.2023

Prehitri in predrzni (Kino ob 20:00)

Režija: John Singleton

Igrajo: Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Cole Hauser

Kratek opis: Podjetnik Carter Verone svoje podjetje uporablja za ponarejanje denarja in tihotapljenje mamil. Agenti FBI ga opazujejo že več kot leto dni, vendar mu ne morejo dokazati ničesar, razen nezakonitih cestnih dirk. Na robu obupa se obrnejo na bivšega policista Briana O’Connorja in bivšega zapornika Romana Pearca. Ponudijo jima dogovor, ki ga ne moreta zavrniti. Tako pod krinko cestnih dirkačev začneta delati za Verona. Poleg privlačnih avtomobilov in nevarne naloge ju zdaj čaka adrenalinska vožnja, polna preobratov in presenečenj.

Sedmi pečat: Pod belimi pečinami (TV SLO 1 ob 22:05)

Režija: William Nicholson

Igrajo: Annette Bening, Bill Nighy, Josh O’Connor, Aiysha Hart

Kratek opis: Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek. Grace in Edward sta skupaj že 33 let. Da bi praznovala to priložnost, sta povabila svojega v Londonu živečega sina Jamieja, da ju obišče na domu na obali Sussexa, kjer slikovite pečine Hope Gapa gledajo na odprto morje. Kljub videzu je njuna komunikacija na najnižji točki. Grace očita Edwardu premalo navdušenja nad življenjem, Edward pa se v zakonu že dolgo počuti povsem neustreznega. Prišla sta tako daleč, da se Edward odloči zapustiti Grace zaradi druge ženske. Odločitev bo povzročila nenehen nemir za vse vpletene. 

Nedelja 7.1.2023

V žarišču (Kanal A ob 20.0)

Režija: Tom McCarthy

Igrajo: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber

Kratek opis: Hvalnica neodvisnemu novinarstvu, ki jo odlikuje izjemna igralska zasedba. Leta 2016 je bil film nagrajen z dvema oskarjema. Tudi z najprestižnejšim – za najboljši film leta. Resnična zgodba o novinarjih, ki so za svojo raziskavo prejeli Pulitzerjevo nagrado, prikazuje dolgoletno delo skupine preiskovalcev časopisa Boston Globe, ki so se lotili razkrivanja obtožb o zlorabah mladoletnikov v katoliških ustanovah. Kljub pomanjkanju denarja in načrtnem zanikanju odgovornih se odločni novinarji prebijajo čez gore arhivskega gradiva in birokratskih ovir, razkritje resnice in prekinitev molka pa očrni najvišje predstavnike cerkve, pravnike in politike po vsem svetu.

Pianist (TV 1000 ob 22:45)

Režija: Roman Polanski

Igrajo: Adrien Brody, Emilia Fox, Michal Zebrowski, Ed Stoppard, Maureen Lipman, Frank Finlay, Jessica Kate Meyer, Julia Rayner, Wanja Mues, Richard Ridings

Kratek opis: Wladyslaw Szpilman je bil briljanten pianist. Če bi ne bil rojen leta 1911 na Poljskem in če bi leta 1939 ne živel v Varšavi, kjer je igral na klavir pred mikrofoni državnega poljskega radia, bi imela njegova življenjska zgodba zagotovo povsem drugačno pot. Tako pa jo je kruto in tragično zaznamovalo prav dejstvo, da se je kot Jud znašel v, za tisti čas, najbolj krutih okoliščinah in samo neuničljivi volji do življenja in dobroti peščice Poljakov se ima zahvaliti, da je preživel nacistično okupacijo Poljske in varšavski geto.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Well Go USA

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih