Vikend TV: Vrhunske zgodbe na izbiro

Žal so se športna tekmovanja za Slovenijo že zaključila, a to pomeni več časa za gledanje filmov, česar se tudi ne bomo branili. Tokrat imamo raznolik spored, kjer so na vidiku številne izjemne zgodbe. Vi ste tisti, ki boste med bogato vikend ponudbo ponovno izbirali in upam, da si ga z njo tudi polepšali. Kot vedno smo zato pripravili Vikend TV!

Za vas smo izbrskali nekaj filmov, ki si jih je ta vikend vredno ogledati. To so:

Petek 16.9.2022

Metulj (2017, 2h 13min, Cinestar TV 1 ob 20:45, biografski)

Režiser: Michael Noer

Igrajo: Charlie Hunnam, Damijan Oklopdzic, Christopher Fairbank, Jason Ryan, Eve Hewson, Sladjana Biljman, Joe David Walters, David Stoller, Gilly Gilchrist, Mark Robert Pullen

Kratek opis: Henri „Metulj” Charriere je lopovček, ki so ga po krivici zaprli zaradi umora, ki ga ni storil, in obsodili na dosmrtni zapor v zloglasni kazenski koloniji v Francoski Gvajani. Odločen pobegniti združi moči s posebnežem in ponarejevalcem Louisom Degom (Rami Malek), ki v zameno za zaščito financira njegov beg. Toda vsak poskus bega se konča s prijetjem in še hujšimi kaznimi. Film prinaša izjemno zgodbo o njegovi vztrajnosti, da kljub strogim kaznim in trpinčenju še naprej skuša najti pot na prostost.

V kot vroče maščevanje (2005, 2h 12min, TV1000 ob 21:00, triler)

Režiser: James McTeigue

Igrajo: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt

Kratek opis: V totalitarni Britaniji prihodnosti se mlado dekle Evey znajde v smrtni nevarnosti, iz katere jo reši zamaskirani neznanec, znan kot V. Od tod izhaja tudi maska, ki jo uporablja organizacija Anonymous.

Božja milost (2018, 2h 17min, TV SLO2 ob 23:10, drama)

Režiser: François Ozon

Igrajo: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Éric Caravaca

Kratek opis: Alexandre je iskreno veren mož, ki z ženo in otroki živi v Lyonu. Nekega dne po naključju izve, da duhovnik, ki ga je v otroštvu zlorabljal, še vedno dela z otroki. Odloči se, da bo ukrepal ter pretrgal tišino, ki obkroža zločine. Kmalu se mu pridružita še dve žrtvi, vročekrvni François in globoko travmatizirani Emmanuel. A iz boja ne bo nihče izšel nepoškodovan. Po resničnem sodnem primeru posneta drama nekdaj razvpitega francoskega režiserja Françoisa Ozona sledi trem moškim, ki združijo moči, da bi razkrinkali cerkveno svetohlinstvo in se osvobodili bremena dolgo zamolčane resnice.

Sobota 17.9.2022

00:30 – Tajna operacija (2012, 2h 37min, TV Slo2 ob 20:05, zgodovinska drama)

Režiser: Kathryn Bigelow

Igrajo: Jessica Chastain, Chris Pratt, Joel Edgerton, Mark Strong

Kratek opis: Lov na Osamo bin Ladna je več kot desetletje zaposloval celoten svet in dve ameriški vladi. A na koncu je zadoščalo zgolj maloštevilno, a sijajno moštvo operativcev Cie, da so ga izsledili. Iskanje bin Ladna je bilo od vsega začetka polno nevarnosti in pasti in niso ga preživeli vsi operativci. Nekateri strokovnjaki so bili prepričani, da naloge ni mogoče izpeljati, a so jim odločni analitiki in zasliševalci na terenu z vztrajnostjo dokazali, da se motijo. Taka je bila tudi odločna agentka Cie Maya, ki se je ob iskanju informacij z nečloveškim mučenjem zapornikov večkrat znašla na robu moralnega ravnanja.

Vožnja (2011, 1h 40min, KINO ob 21:55, akcijski)

Režiser: Nicolas Winding Refri

Igrajo: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Ron Perlman

Kratek opis: Skrivnostni Voznik, ki dela v avtomehanični delavnici ter si obenem kruh služi kot kaskader v hollywoodskih filmih in kot pomočnik roparjev, se nekega dne spoprijatelji z osamljeno ženo kaznjenca Standarda in njenim sinom Beniciom. Ko Standarda izpustijo iz zapora in namerava izvesti nov rop, se Voznik ponudi, da mu bo kot šofer pomagal pobegniti s prizorišča zločina. Toda rop ni preveč uspešen in ko se izkaže, da je Standardu in Vozniku nekdo nastavil past, je Voznik odločen, da se bo maščeval.

Sedmi pečat: Mladi Ahmed (2019, 1h 25min, TV Slo1 ob 23:00, drama)

Režiser: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Igrajo: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck

Kratek opis: Brata Dardenne, znana po globoko človečnih, družbeno angažiranih dramah iz življenja delavskega razreda (Rosetta, Fant s kolesom), se tokrat lotita zgodbe o vplivu verskega fanatizma na mladega človeka. Nagrada za najboljšo režijo v Cannesu. Ahmed je star 13 let in predano sledi ekstremnim prepričanjem imama radikalne muslimanske skupnosti v manjšem belgijskem kraju. Še nedolgo nazaj je bil povsem običajen najstnik, zdaj pa se pod močnimi vplivi verskega voditelja ne želi več rokovati z učiteljico, mamo in sestro pa obtožuje nespodobnega vedenja.

Nedelja 18.9.2022

Ugrabljena 1 – 3 (2008 – 2014, Cinestar TV 1 ob 17:25 – 23.00, akcijski triler)

Kratek opis: Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci. To je šele začetek, vse skupaj pa se nadaljuje pri Ugrabljena  2 in 3.

Disturbia (2007, 1h 45min, KINO ob 21:50, kriminalni)

Režija: D. J. Caruso

Igrajo: Shia LaBeouf, David Morse, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, Matt Craven

Kratek opis: Kale živi sanjsko življenja vsakega najstnika. Časa ima, kolikor si ga poželi, na razpolago pa ima tudi hišo, polno avdio-video opreme in božansko novo sosedo Ashley. Ima samo en problem: pod nobenim pogojem ne sme zapustiti hiše. Po smrti svojega očeta je Kale postal zelo težaven in si skoraj nakopal zaporno kazen, a se mu je uspelo izmuzniti le s hišnim priporom. Kale zaradi dolgčasa začne vohuniti za Ashley, ki ga kmalu zasači. Proti vsem pričakovanjem se ji zdi njegov nov hobi zanimiv in se mu pridruži pri opazovanju soseske. Igra postane smrtno resna, ko začneta sumiti, da je eden od sosedov serijski morilec.

12 let suženj (2013, 2h 14min, Cinestar TV1 ob 23:00, drama)

RežiserSteve McQueen

Igrajo: Chiwetel Ejiofor, Dwight Henry, Dickie Gravois, Bryan Batt, Ashley Dyke, Kelsey Scott, Quvenzhané Wallis, Cameron Zeigler, Tony Bentley, Scoot McNairy

Kratek opis: Zlobna dvoličneža Solomonu ponudita delo, vendar ga ugrabita in na jugu ZDA prodata v suženjstvo. Prepuščen krutosti v podobi sadističnega Edwina, ki uživa v zlorabljanju sužnjev, a tudi nepričakovani milosti drugih lastnikov, se Solomon bori za lastno življenje in svoje dostojanstvo. V dvanajstem letu te nepozabne odisejade po naključju spozna kanadskega pristaša abolicionizma in se, za razliko od sotrpinov, uspe izmakniti suženjstvu.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: YouTube

Vir opisov: Spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top