Vikend TV: Vikend dram

Za vas vsak konec tedna pripravimo filmske predloge, s katerimi si boste lahko krajšali vikend. Tudi ta konec tedna ni nič drugačen, saj imamo za vas nekaj vrhunskih predlogov. Na sporedu je sicer veliko dram, ampak to so drame, katere je potrebno nujno pogledati, v kolikor jih slučajno še niste. Zato izkoristite vikend in si poglejte nekaj kultnih klasik, ki jih enostavno morate videti.

Petek 14. 5. 2021

Jackie Brown (1997, 2h 34min, Cinemax ob 13:05, krimini triler)

Režiser: Quentin Tarantino

Igrajo: Pam Grier , Samuel L. Jackson , Robert Forster , Bridget Fonda , Michael Keaton , Robert De Niro , Michael Bowen , Chris Tucker , LisaGay Hamilton , Tommy ‘Tiny’ Lister

Kratek opis: Odbit film posnet po resničnih dogodkih je eden najboljši Tarantinovih filmov in eden najboljših filmov na sploh. Govori o stevardesi, ki je svoja službena potovanja začela izkoriščati tudi za tihotapljenje gotovine iz Mehike v Združene države. Film spremlja vrhunska zasedba, vrhunska glasba, svež humor ter vrhunski večni momenti. Prav iz tega razloga si je film zagotovo vredno ogledati, tudi če ste film že gledali, hkrati pa si lahko ogledate tudi kako smo film ocenili na lestvici najboljših Tarantinovih filmov.

Whiplash (2004, 1h 46 min, HBO ob 18:10, glasbena drama) Režiser: Damien Chazelle Igrajo: Miles Teller , J.K. Simmons , Paul Reiser , Melissa Benoist , Austin Stowell , Nate Lang , Chris Mulkey , Damon Gupton , Suanne Spoke , Max Kasch Kratek opis: Brezčasna glasbena drama spremlja mladega bobnarja, ki na glasbenem konzervatoriju živi in išče svoje sanje. Njegov talent prepozna slavni, vplivni in zelo zahtevni profesor, ki pa ga povabi v svoj big band, vendar se njun odnos začne kar hitro krhati. Več pa si oglejte v petek na HBO. Se splača. Verjamite!
Rdeči krog (1970, 2h 20 min, TV SLO1 ob 23:10, kriminalna drama) Režiser:Jean-Pierre Melville Igrajo: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Donald Sutherland, Kimberly Elise, Loren Dean, Donnie Keshawarz, Sean Blakemore, Bobby Nish, LisaGay Hamilton Kratek opis: Slavna kriminalna drama, ki spremlja dva gansterja in nekdanja zapornika, ki se po naključju zopet srečata na francoskem podeželju in skupaj začneta načrtovati velik rop draguljarne. Čeprav sta sprva zelo nezaupljiva drug do drugega, se vseeno odločita žrtvovati in sodelovati v velikem ropu. Kako pa se je rop končal, pa predlagamo, da ugotovite kar sami.

Sobota 15. 5. 2021

Night at the Museum (2006, 1h 48 min, Planet TV1 ob 21:25, družinski) Režiser:Shawn Levy Igrajo: Ben Stiller , Carla Gugino , Dick Van Dyke , Mickey Rooney , Bill Cobbs , Jake Cherry , Ricky Gervais , Robin Williams , Kim Raver , Patrick Gallagher   Kratek opis: Nov nočni čuvaj Larry na svoj prvi delovni dan v muzeju ugotovi, da starodavni urok ponoči oživi vse lutke v muzeju in povzroči pravi kaos. Njegova naloga hitro postane jasna: pomagati vsem svojim prednikom in ugoditi njihovim željam. Pri tem mu uspe spoznati še njegovo pravo poslanstvo in namen življenja. Zelo poučna in zanimiva zgodba, ki je lahko dober zgled za vsakega otroka in odraslega.
25th Hour (2002, 2h 15min, Cinemax ob 17:45, drama) Režiser: Spike Lee Igrajo: Edward Norton , Philip Seymour Hoffman , Barry Pepper , Rosario Dawson , Anna Paquin , Brian Cox , Tony Siragusa , Levan Uchaneishvili , Tony Devon , Misha Kuznetsov Kratek opis: Bivši kralj zabave in kriminala skuša svoj poslednji dan prostosti izkoristiti za odpis vseh svojih grehov. V 25 urah poizkuša popraviti vse svoje napake ter mirne vesti oditi na dolgo 7-letno zaporno kazen. Zaradi težke tematike in neverjetnih momentov je film večna klasika, ki jo definitivno priporočamo.
Sedem duš (2008, 2h 3min, HBO ob 15:55, drama) Režiser: Gabriele Muccino IgrajoWill Smith , Rosario Dawson , Woody Harrelson , Michael Ealy , Barry Pepper , Elpidia Carrillo Kratek opis: Brezkompromisno najboljše delo Willa Smitha je zelo čutna zgodba o človeku, ki se odloči, da bo ljudem potrebnim pomoči pomagal. Med pomočjo se zaljubi v žensko, ki potrebuje svoje srce, zato se znajde v zelo težkem položaju. Kako bo ravnal si nujno poglejte v filmu.

Nedelja 16. 5. 2021

The Great Gatsby (2013,  2h 23min, Cinemax ob 7:45, romantična drama) Režiser: Baz Luhrmann Igrajo: Leonardo DiCaprio , Carey Mulligan , Joel Edgerton , Lisa Adam , Frank Aldridge , Amitabh Bachchan , Steve Bisley , Richard Carter , Jason Clarke , Adelaide Clemens Kratek opis: Neverjetna slavna zgodba, ki je doživela že precej gledaliških in filmskih predstav, spremlja blišč in slavo 30 let prejšnjega stoletja. V tej vrhunski romantični drami boste spremljali odlično igralsko zasedbo, zelo dobro zgodbo, popolno glasbeno podlago ter zanimive preobrate. S tem je tale izvedenka zgodbe definitivno ena najboljših, če ne najboljša.  
Izgubljeni trojčki (2018, 1h 36min, dokumentarni, TV SLO1 ob 22:25) Režiser: Tim Wardle Igrajo: Robert Shafran , Michael Domnitz , Howard Schneider , Ellen Cervone , Alan Luchs , David Kellman , Hedy Page , Alice Shafran , Elliott Galland , Eddy Galland Kratek opis: Dokumentarni film predstavlja presunljivo zgodbo treh ameriških trojčkov, ki so bili ob rojstvu oddani v rejništvo trem različnim družinam po celotni Ameriki. Vsem so zamolčali obstoj njihovih bratov, saj je bila ločitev v resnici del premišljene in širše zastavljene študije o pomenu genov, vplivu okolja ter vzgoje človeka na njegov razvoj. Rezultati te sporne študije so do danes ostale neobjavljeni, dokumentacija pa skrita v arhivu.
Watchmen (2009, 2h 42min, kriminalni triler, HBO2 ob 20:50) Režiser: Zack Snyder Igrajo:  Jackie Earle Haley , Patrick Wilson , Carla Gugino , Malin Akerman , Billy Crudup , Matthew Goode , Jeffrey Dean Morgan , Matt Frewer , Stephen McHattie , Laura Mennell Kratek opis: Drugačen, temačen in kompleksen film so zagotovo pridevniki, ki dobro opišejo ta vrhunski film o superherojih. Dogajanje je postavljeno v alternativni Ameriki in spremlja navadne ljudi, ki se poskušajo ubraniti proti kriminalu. Takk spremljamo odličen razvoj likov, ki jim v filmski industriji definitivno namenjamo še kako premalo pozornosti. Film je naravnost vrhunski, zato je ogled obvezen za vse filmske navdušence, še posebej pa za tiste, ki so oboževalci filmov o superherojih.

V kolikor med zgornjimi predlogi ne najdete nič zase, predlagam ogled naših filmskih predlogov na Netflixu. 

Viri slik: Forbes

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih