Vikend TV: Veliki zmagovalec v Cannesu leta 2000

V tem koncu tedna je na sporedu na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 15.12.2023

Begunec (Kanal A ob 20:00)

Režija: Andrew Davis

Igrajo: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore

Kratek opis: Dr. Kimble je priznan kirurg, ki s svojo lepo ženo Helen živi v najbolj bogati soseski daleč naokoli. Njegovo življenje je srečno vse do noči Heleninega umora. Zanj pa je Kimble po krivem obsojen na dosmrtno ječo. Uspe mu pobegniti, vendar naenkrat postane človek brez imena, brez doma, brez prijateljev in stalno na begu. Kljub temu je trdno odločen, da bo našel ženinega morilca. Za petami mu je nepopustljivi vladni agent Samuel Gerard, ki ima na razpolago ekipo zagrizenih sodelavcev.

Kinoteka: Plesalka v temi (TV SLO 1 ob 22:55)

Režija: Lars von Trier

Igrajo: Björk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare, Joel Grey, Cara Seymour, Željko Ivanek, Udo Kier

Kratek opis: Cikel filmov Larsa von Trierja: Veristični muzikal z Björk v njeni prvi filmski vlogi Otožna melodrama skozi glasbeno-plesne točke govori o tovarniški delavki Selmi, priseljenki češkega rodu, ki s sinom živi v prikolici. Selmin vid zaradi degenerativne očesne bolezni iz dneva v dan peša in Selma varčuje denar, s katerim bi sinka obvarovala pred enako usodo. Nekega dne Selmine načrte prekriža njen stanodajalec Bill, ki ji ukrade privarčevani denar za operacijo. Film je v Cannesu prejel stoječe ovacije ter zlati palmi za najboljši film in najboljšo glavno igralko

Sobota 16.12.2023

Indiana Jones in tempelj smrti (KINO ob 20:00)

Režija: Steven Spielberg

Igrajo: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri, Dan Aykroyd

Kratek opis: Indiana Jones v nočnem klubu spozna pevko Willie Scott. Willie z Indyjevo pomočjo komaj ubeži smrti, nato pa ju pot zanese v Indijo, kjer ju čaka velika avantura. Najti morata magični kamen, ki so ga ukradli prebivalcem neke vasice. Obeta se jima vrsta nepozabnih in napetih pustolovščin, borb za življenje in tudi romantičnih trenutkov, čeprav je sprva videti, da se Willie in Indy ne prenašata najbolje.

Sedmi pečat: Izobčenec (TV SLO 1 ob 22:45)

Režija: Visar Morina

Glasovi: Mišel Matičević, Sandra Hüller, Rainer Bock, Thomas Mraz

Kratek opis: Vročična, z elementi srhljivke začinjena študija moškega, ki se čuti diskriminiranega in se vse bolj zapleta v mreže lastne paranoje. Zmagovalni film sarajevskega filmskega festivala leta 2020. Xhaferja po težkem dnevu v službi pri vratih njegovega doma pričaka mrtva podgana. Kdo jo je obesil tja in zakaj? Ti vprašanji ga vse bolj razjedata in za vedno spremenita njegove odnose doma in v službi. Ker je Xhafer v Nemčiji živeči Kosovec, je prepričan, da je žrtev ksenofobije. Ko mu njegova nemška žena namigne, da incident morda ni posledica diskriminacije njegovih sodelavcev, ampak dejstva, da ga preprosto ne marajo kot človeka, je užaljen, a hkrati ne more z gotovostjo trditi, da žena nima prav. Po šokantnem dogodku je Xhafer prisiljen premisliti svojo identiteto in se spopasti z vprašanjem, kakšen človek je v resnici.

Nedelja 17.12.2023

Dežela La La (Cinestar TV 1 ob 17.55)

Režija: Damian Chazelle

Igrajo: Ryan Gosling, Emma Stone, Amiée Conn, Terry Walters, Thom Shelton, Cinda Adams, Callie Hernandez, Jessica Rothe, Sonoya Mizuno, Rosemarie DeWitt

Kratek opis: Gosling igra v filmu džez glasbenika, ki se zaljubi v vzpenjajočo se igralko (Emma Stone), čemur sledi prava ljubezenska romanca z nepričakovanim zapletom. Priljubljeni filmski par, Emma Stone in Ryan Gosling, znova skupaj! Gre za napeto pričakovani film za oskarja nominiranega režiserja Damiena Chazella, znanega po izjemnem in priznanem filmu “Whiplash

Voznik (KINO ob 21:55)

RežijaEdgar Wright

Igrajo: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Lily James, Kevin Spacey, Jamie Foxx

Kratek opis: Mladi voznik za pobege se zanaša na svojo spretnost in glasbo, ki ga vedno spremlja. Zaradi nesreče v otroštvu trpi za tinitusom, to je stalnim šumenjem oz. piskanjem v ušesu, in se zato ne loči od slušalk. Ko spozna dekle svojih sanj, želi kriminalno življenje obesiti na klin in z njo pobegniti. Toda po neuspelem ropu se znajde v brezizhodnem položaju in njegovo življenje je v veliki nevarnosti.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: thespool.net

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih