Vikend TV: Velika filmska sobotna poslastica

Za vse filmske navdušence, ki svojega vikenda ne boste preživeli ob gledanju izločilnih bojev svetovnega prvenstva, smo odlično poskrbeli. Tokrat smo na sporedu našli večno klasiko Reševanje vojaka Ryana, ki spremlja druge bolj ali manj znane filme. V soboto se boste tako lahko vrnili nazaj v preteklost z ogledom kakšne klasike ali pa se enostavno odločite za evropsko alternativo.

Za vse tiste, ki boste konec tedna preživeli doma, smo pripravili nekaj predlogov za ogled:

Petek 9.12.2022

John Wick 3 – Parabellum (2007, 2h 1min, Cinestar TV 1 ob 20:15, akcijski)

Režiser: Chad Stahelski

Igrajo: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Tobias Segal, Anjelica Huston, Said Taghmaoui

Kratek opis: Poklicni morilec John Wick (Keanu Reeves) je, zaradi umora člana mednarodnega združenja atentatorjev, na begu. Nagrada za njigovo življenje je 14 milijonov dolarjev in tako postane tarča umora vseh moških in žensk na svetu. Film bo popoln za vse oboževalce prejšnjih delov, če pa iščete zanimivo akcijo pa se lahko ustavite kar tukaj.

Dežela tigrov (2000, 1h 41min, TV1000 ob 21:00, drama)

Režiser: Joel Schumacher

Igrajo: Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr.

Kratek opis: Skupina novih vojaških rekrutov prispe v močvirnato Louisiano na urjenje, kjer naj bi jih pripravili na vietnamska bojna polja.

Kinoteka: Pravi pogum (1969, 2h 8min, TV Slo 1 ob 23:30, avantura)

Režiser: Henry Hathaway

Igrajo: John Wayne, Kim Darby, Glen Campbell, Robert Duvall, Dennis Hopper

Kratek opis: Klasični vestern je Johnu Waynu prislužil edinega oskarja Arkansas leta 1880. Franka Rossa umori njegov pomočnik. Rossova trmoglava štirinajstletna hči Mattie najame spoštovanega, a zapitega in ostarelega šerifa Roosterja Cogburna, da bi ji pomagal maščevati umor njenega očeta. Govori se, da ima Rooster “pravi pogum”. Za petami morilcu je tudi mladi teksaški šerif La Boeuf, ki se pridruži lovu.

Sobota 10.12.2022

Reševanje vojaka Ryana (1998, 2h 49min, Kanal A ob 20:00, vojni)

Režiser: Steven Spielberg

Igrajo: Tom Hanks, Tom Sizemore, Matt Damon, Edward Burns, Jeremy Davies, Ted Danson

Kratek opis: Film, ki prikazuje vso tragedijo in nesmisel vojne, je bil nagrajen s petimi oskarji. Zgodba se dogaja v viharju druge svetovne vojne, ko se 6. junija 1944 ob obali Normandije skupina ameriških vojakov znajde pred težko nalogo. Najprej se morajo prebiti na normandijsko obalo, ki ne nudi nobenega zaklona, je pa močno zavarovana z nemško vojsko. Pod vodstvom kapitana Johna Millerja morajo s sovražnikovega ozemlja rešiti vojaka Jamesa Ryana. Ryanovi fantje so vsi šli na fronto in ker so razen Jamesa vsi že padli, si njihova mati želi, da se vsaj en sin živ vrne domov. Millerja z ekipo čaka naporno in nevarno iskanje.

Sedmi Pečat: Maščevanje (2017, 1h 48min, TV SLO1 ob 22:55, akcijski)

Režiser: Coralie Fargeat

Igrajo: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède

Kratek opis: Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, v katerem se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje. Trije bogati poročeni moški se zberejo na vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Eden od njih s sabo pripelje mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh prijateljev. Poskušata se je polastiti in ko ju zavrne, se osvajanje hitro prelevi v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar se Jen vrne v življenje in zabava se dokončno prelevi v neizprosen lov na življenje in smrt. 

Ameriška pita (1999, 1h 35min, TV1000 ob 23:05, komedija)

Režiser: Paul Weitz

Igrajo: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas

Kratek opis: Štirje najstniki se zavežejo, da bodo izgubili nedolžnost do maturantskega plesa. Skoraj vsi poznamo že to zgodbo, zato ne bi ob njej izgubljali preveč besed.

Nedelja 11.12.2022

Brata (2009, 1h 45m, TV1000 ob 21:15, drama)

Režiser: Jim Sheridan

Igrajo: Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire, Sam Shepard, Mare Winningham

Kratek opis: Po tem, ko je Sam pogrešan med vojaško operacijo v Afganistanu, njegov mlajši brat poskrbi za njegovo družino. Naposled se Sam vendarle vrne domov, vendar z demoni preteklosti.

Do smrti in nazaj (2007, 2h 20min, Planet TV ob 22:00, akcija)

Režija: Simon Fellows

Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Selina Giles, Mark Dymond, William Ash, Stephen Lord, Gary Beadle, C. Gerod Harris, Wes Robinson, Stephen Rea, Buffy Davis

Kratek opis: Anthony Stowe je kriminalist in heroinski odvisnik, ki se spopada z zasebnimi in poklicnimi težavami. Žena mu pove, da je noseča z drugim, za nameček pa jo ob neuspešni mamilarski kupčiji skupita njegova policijska kolega, medtem ko prekupčevalci pobegnejo. Ranjeni Stowe tako pristane v bolnišnici, kjer v komi niha med življenjem in smrtjo. Ko po čudežu preživi in izve, da so prekupčevalci mamil ugrabili njegovo ženo, je odločen, da bo rešil svojo ženo in prekupčevalce spravil v zapor.

13 minut (2015, 1h 54min, TV SLO2 ob 22:20, biografski)

Režija: Oliver Hirschbiegel

Igrajo: Christian Friedel, Katharina Schüttler, Burghart Klaußner, Johann von Bülow

Kratek opis: Zgodovina bi bila povsem drugačna, če bi Georgeu Elserju 8. novembra 1939 v veliki münchenski pivnici Bürgerbräukeller uspel poskus atentata na Hitlerja. Le malo je manjkalo, da bi članu uporniškega gibanja uspelo izpeljati svoj načrt, toda vodja tretjega rajha je ušel Elserjevi bombi. Film Oliverja Hirschbiegla, režiserja za oskarja nominirane vojne biografske drame Propad, razkriva, kaj točno se je dogajalo tistega usodnega dne.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir opisov: spored.tv

Vir slik: Paramount

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih