Vikend TV: Večna klasika filmske industrije

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 9.2.2024

Svaka na patrulji (Kanal A ob 20.10)

Režija: Tim Story

Igrajo: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, John Leguizamo, Laurence Fishburne, Bruce McGill

Kratek opis: Šolski varnostnik Ben, je skušal že zadnji dve leti dokazati dekletovemu bratu, odlikovanemu policijskemu detektivu Jamesu, da je več kot le domišljavi gobezdač, zasvojen z videoigrami. Ko Bena končno sprejmejo na policijsko akademijo, ga James povabi s seboj na službeno patruljo – da bi ga prestrašil in preveril, ali bo res zanesljiv zaščitnik njegove ljubljene sestre. Sodelavca po sili razmer se zapleteta v najnovejši Jamesov primer, ko naj bi s preiskavo pod krinko prišel na sled zloglasnemu mamilarskemu šefu. Policist bo odkril, da je lahko hitri jezik njegovega nesojenega svaka enako nevaren kot svinčeni naboji, izstreljeni proti njima.

Kinoteka: Mulholland Drive (TV SLO 1 ob 23:00)

Režija: David Lynch

Igrajo: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux

Kratek opis: Cikel filmov Davida Lyncha Mlada in upanja polna Betty Elms se vseli v tetino hišo v Los Angelesu, kjer namerava uspeti kot igralka. Betty ohranja optimizem kljub spoznavanju krutega obraza Hollywooda in šovbiznisa. Življenje se ji spremeni, ko v hiši najde neustavljivo privlačno Rito, ki trpi za amnezijo zaradi avtomobilske nesreče. Skupaj se podata na detektivsko misijo, katere cilj je izvedeti resnico o Ritini identiteti. Mnogi menijo, da je Mulholland drive najboljši film Davida Lyncha. Slavil je na filmskem festivalu v Cannesu z nagrado za najboljšo režijo. Leta 2021 se je uvrstil na 28. mesto najboljših filmov vseh časov po izboru kritikov v reviji Sight & Sound.

Sobota 10.2.2024

Sedmi pečat: Pariz, 13. okrožje (TV Slo 1 ob 22:20)

Režija: Jacques Audiard

Igrajo: Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant, Jehnny Beth

Kratek opis: Črno-bela drama preplete zgodbe štirih samskih milenijcev, Parižanov različnih korenin, ki skozi svoje na videz lahkotne, nezavezujoče odnose razkrivajo kompleksnost in krhkost sodobnih družbenih razmerij. Ko se Émile, naveličana svoje službe, odloči preseliti v prostorno babičino stanovanje in objavi oglas za sostanovalko, ne pričakuje, da si ga bo delila z duhovitim in predanim učiteljem angleščine, ki mu je sicer ime Camille, a več kot očitno ni ženska. Sostanovalca kaj kmalu postaneta ljubimca, njun odnos pa se zaplete, ko začne Émile posvečati več časa Nori, študentki prava, ki se na študentski zabavi izdaja za Amber Sweet, zvezdo žgečkljivih spletnih klepetalnic. Noro sošolke ignorirajo in ustrahujejo, dokler ne najde zaveznice v pravi Amber, s katero se spoprijatelji v plačljivih video klepetih

Železničar (KINO ob 22:20)

Režija: Jonathan Teplitzky

Igrajo: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgard, Tom Stokes

Kratek opis: Zgodba govori o nekdanjem britanskem vojaku Ericu Lomaxu, ki so ga med drugo svetovno vojno zajeli Japonci ter ga poslali na prisilno delo v taborišče, kjer so gradili železnico. Ko Japonci naposled odkrijejo radio, ki si ga je sestavil sam, ga obtožijo vohunstva ter ga kruto mučijo. Mnogo let pozneje Eric še vedno trpi zaradi psiholoških travm, ki jih je povzročila vojna. Zaradi prigovarjanja dolgoletnega prijatelja Finleya in žene Patti se odloči soočiti z enim od svojih mučiteljev, ki se je izognil sojenju zaradi vojnih zločinov.

Nedelja 11.2.2024

Volk z Wall Streeta (Cinestar TV 1 ob 20.15)

Režija: Martin Scorsese

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley

Kratek opis: Resnična zgodba o predrznem borznem posredniku Jordanu Belfortu, ki želi na vsak način čim hitreje obogateti. Z ambicioznimi prijatelji si izmišljujejo vedno nove in vedno bolj inovativne načine preprodaje delnic. S polnimi žepi denarja se predajajo neumornemu veseljačenju in razuzdanim zabavam, toda življenje na veliki nogi jih potiska v vedno temačnejše vode denarnih prevar, zlonamernih poneverb in neizprosne zlorabe zaupnih informacij.

Ruben Brandt – zbiratelj (TV Slo 2 ob 22:45)

Režija: Milorad Krstić

Glasovi: Iván Kamarás, Zalán Makranczi, Gabriella Hámori

Kratek opis: Ekspresiven avtorski film z izjemno vizualno podobo, ki združuje elemente trilerja, filma noir in akcijske pustolovščine. Slavni psihoterapevt Ruben Brandt se hoče znebiti hudih nočnih mor in verjame, da se bo to zgodilo, ko iz svetovno znanih muzejev in zasebnih zbirk ukrade 13 slik. Ko udari njegova tatinska tolpa, v kateri so tudi štirje njegovi pacienti, niso varni niti največji: Louvre, Tate, Uffizi, Hermitage, MoMA. »Zbiratelj« hitro postane najbolj iskan lopov. Gangsterji in lovci na glave ga zasledujejo po vsem svetu, nagrada na njegovo glavo pa se vztrajno približuje milijonu dolarjev. Skupina zavarovalnic za razrešitev primera najame zasebnega detektiva in vodilnega strokovnjaka za kraje umetnin Mika Kowalskega.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: siff.net

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih