Vikend TV: Filmske poslastice

Pred nami je izredno napet vikend. Iz vidika športa gre za slovenski praznik, ki ga nikakor ne sme zamuditi prav noben slovenski navijač. Pestro športno dogajanje in dobri nasprotniki pa pomenijo tudi napetost, ki jo je potrebno nekako sprostiti. In kakšen je lahko še boljši način kot gledanje filmov?

Zato smo za vas izbrskali nekaj filmov, ki si jih je ta vikend vredno ogledati. To so:

Petek 9.9.2022

Trener Carter (2004, 2h 35min, Kanal A ob 22:20, biografski)

Režiser: Thomas Carter

Igrajo: Samuel L. Jackson, Rob Brown, Robert Ri’Chard, Rick Gonzalez, Ashanti , Channing Tatum

Kratek opis: Se še spomnite športne vzgoje v srednji šoli? Spomini so zagotovo zanimivi, zato jih zdaj začinite še z novim profesorjem, ki ga igra večni Samuel L. Jackson. Rezultat takšne kombinacije je film Trener Carter. Gre namreč za izjemen film v vseh pogledih: od zgodbe, do igre in sporočila, zato je to filmska poslastica, ki se jo splača videti.

Sledi v snegu (2017, 1h 47min, Cinestar ob 22:50, triler)

Režiser: Taylor Sheridan

Igrajo: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Teo Briones, Apesanahkwat, Graham Greene, Elizabeth Olsen, Tantoo Cardinal, Eric Lange, Gil Birmingham, Althea Sam, Tokala Black Elk

Kratek opis: Tole je neverjetno brutalna resnična zgodba, ki vas bo z vsem dogajanjem definitivno zmrazila od grozodejstev, ki se očitno dogajajo za našimi hrbti. Tako boste priča boju malega poštenega človeka proti resnici, ki se izkaže za delo velikih korporacij, ki brezkompromisno iščejo zaslužek tudi preko trupel. Poleg tega boste videli tudi mnogo drugih resničnih dejstev, ki so skrite javnosti. Odkrijte vsaj delček resnice, ki vam bo zagotovo dal še kako misliti.

Peščeni planet (1984, 2h 17min, HBO 2 ob 20:50, znanstvena fantastika)

Režiser: David Lynch

Igrajo: Kyle MacLachlan, Francesca Annis, José Ferrer, Max Von Sydow

Kratek opis: Pred slabim letom nas je presenetil nadpovprečno dober film Dune. Verjetno ste ga videli že vsi, vendar to ni prva filmska izvedenka, ki jo je znana franšiza uvidela. Prvo verzijo je namreč posnel večni David Lynch, ki je s tem ambicioznim filmom kljuboval času in ustvaril za takrat neverjetno filmsko izkušnjo. Film je v mnogih pogledih precej zastarel, vendar nikakor nezanimiv. Poleg tega pa boste lahko videli še drugi del zgodbe, ki ga v novodobni različici še čakamo.

Sobota 10.9.2022

Razredni sovražnik (2013, 2h 15min, POP TV ob 23:45, drama)

Režiser: Rok Biček

Igrajo: Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Tjaša Železnik, Maša Derganc, Robert Prebil

Kratek opis:Razredni sovražnik je eden najboljših slovenskih filmov. O tem ni dvoma. Zato je nešteto razlogov, zaključek vsakega izmed njih pa je, da si je film potrebno pogledati. Je namreč tako dober, da se z lahkoto kosa proti kateremukoli drugemu filmskemu velikanu iz Hollywooda. Ogled zelo zelo priporočamo. 10/10.

Bilo je nekoč v Ameriki (1984, 3h 49min, Cinemax ob 22:30, drama)

Režiser: Sergio Leone

Igrajo: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Treat Williams, Tuesday Weld

Kratek opis: Gangsterskih filmov ni nikoli preveč. Pa četudi trajajo skoraj 4 ure. Takšen je film Bilo je nekoč v Ameriki. Klasičen gangsterski film, ki je prežet z norimi liki, epsko zgodbo, neverjetnim preobratom in dogajanjem, ki ga kar nočemo nehati spremljati. Z uspešnim miksom vseh teh elementov se je film z velikimi črkami vpisal zgodovino in z lahkoto vpisal na seznam najboljših filmov, ki so bili kadarkoli posneti. Potrebujete za ogled še sploh kakšen drug razlog?

Asterix in Obelix – Misija Kleopatra (2002, 1h 47min, Cinestar ob 19:00, komedija)

Režiser: Alain Chabat

Igrajo: Gérard Depardieu, Christian Clavier, Jamel Debbouze, Monica Bellucci, Alain Chabat, Claude Rich, Gérard Darmon, Edouard Baer

Kratek opis: Če boste med gledanjem slovenskega športa potrebovali kakšno pomiritev, potem je tale komedija pravi naslov. Vsem znana galijca se bosta tokrat bojevala za starodavni Egipt, pri tem pa vas bosta hkrati še nasmejala do solz. Kaj je lahko še boljšega?

Nedelja 11.9.2022

Pogumno srce (1995, 2h 58min, Cinemax ob 17:00, biografski)

Režiser: Mel Gibson

Igrajo: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan, Catherine McCormack, Brendan

Kratek opis: Film, ki ga verjetno vsi poznate, kar kliče po novem ogledu. Njegova nesporna kvaliteta je namreč tako zelo dobra, da zlahka zasenči svoje tekmece, pri tem pa svetu sporoča, da je film večen in nepremagljiv. Prav tako kot William Wallace, ki ga igra kultni Mel Gibson.

Snake Eyes (2021, 2h 1min, HBO 3 ob 23:55, akcija)

Režija: Robert Schwentke

Igrajo: Henry Golding, Andrew Koji, Úrsula Corberó, Samara Weaving, Iko Uwais

Kratek opis:Za konec bolj sproščenega vikenda pa bo poskrbel znani G.I. Joe. Nindža-vojak ali vojak-nindža, ki je bil vedno kos še tako močnemu nasprotniku, se tokrat znova bojuje proti hudobcu, ki je zdaj še bolj hudoben in bolj spreten. Kakšna bo torej usoda našega protagonista? Odgovor najdete v filmu.

Batman (2022, 2h 56min, HBO ob 20:00, triler)

RežiserMatt Reeves

Igrajo: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro

Kratek opis: Pa smo doživeli ta slavnostni trenutek. Zadnji Batman je prišel na televizijske ekrane. Razlog za veselje? Vsekakor, saj je film odličen v čisto vseh pogledih. To dejstvo potrdi tudi naša recenzija, ki je brez kančka dvoma zaključila pogled filma z oceno 5. Torej perfekcija, ki je enostavno ne smete zamuditi.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: Arrival

Vir opisov: Spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top