Vikend TV: Tarantino in Sedmi pečat z izjemno izbiro

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 3.5.2024

Jackie Brown (TV1000 ob 21.00)

Režija: Quentin Tarantino

Igrajo: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda, Michael Keaton, Robert De Niro, Michael Bowen, Chris Tucker, LisaGay Hamilton, Tommy ‘Tiny’ Lister

Kratek opis: Stevardesa Jackie Brown je za preprodajalca orožja Ordella Robbieja čez mehiško mejo že večkrat pretihotapila torbe, polne denarja. Tokrat pa jo pri tem odkrije policija. Policisti ji ponudijo dogovor: zaporu se lahko izogne, če bo svojemu šefu pri naslednji pošiljki nastavila past.

Kinoteka: Kralj Ojdip (TV SLO 1 ob 23:00)

Režija: Pier Paolo Pasolini

Igrajo: Franco Citti, Silvana Mangano, Alida Valli, Carmelo Bene

Kratek opis: Cikel filmov Piera Paola Pasolinija: Antični mit skozi Pasolinijeve oči Zgodba se začne v predvojni Italiji. Mlademu paru se rodi sin, toda oče, vojaški oficir, dojenčka iz ljubosumja pusti samega v puščavi. Nadaljevanje zgodbe je postavljeno v staro Grčijo. Zapuščeni deček se znajde v Korintu. Kralj Polib in kraljica Periboja, ki ne moreta imeti otrok, ga posvojita. Ojdip, kot ga poimenujeta, odrašča v prepričanju, da je biološki sin korintskih vladarjev. Nekega dne pa v Delfih sliši prerokbo, da bo ubil očeta in se poročil z materjo. Ojdip zapusti kraljestvo, da bi se izognil strašni usodi. Prav z begom pa jo začne uresničevati. Med tavanjem sreča kralja Laja in ga ubije, ne da bi vedel, da gre za njegovega biološkega očeta, nato pa se poroči z Lajevo ženo, kraljico Jokasto, ki je v resnici Ojdipova biološka mati.

Sobota 4.5.2024

Ubila bom Billa 1 (TV1000 ob 21:00)

Režija: Quentin Tarantino

Igrajo: Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, David Carradine, Michael Madsen, Julie Dreyfus, Chiaki Kuriyama, Shin’ichi Chiba, Chia-Hui Liu

Kratek opis: “Nevesta” (Uma Thurman) je pripadala skupini vrhunskih morilk, dokler se njihov vodja Bill (David Carradine) in druge morilke niso obrnili proti njej, ker je sklenila izstopiti iz tolpe. Visoko nosečo jo v odmaknjeni kapeli v Teksasu napadejo na poročni dan in jo s pobitimi svati pustijo ležati v mlaki krvi, misleč, da je tudi ona mrtva. Pet let kasneje se “Nevesta” v bolnišnici zbudi iz kome in odloči za krvavo maščevanje. Najprej se loti nekdanjih sodelavk Vernite Green (Vivica A. Fox) ter O-Ren Ishii (Lucy Liu) in njunih pomagačev, pokvarjenega Billa pa bo prihranila za konec.

Sedmi pečat: Rez! (TV Slo 1 ob 22:10)

Režija: Michel Hanazavicius

Igrajo: Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois, Finnegan Oldfield

Kratek opis: Prisrčno trapasta parodija na zombijevske grozljivke in hkrati radosten poklon filmski obrti. Film je odprl festival v Cannesu 2022. V opuščeni stavbi gre na snemanju nizkoproračunske grozljivke vse narobe. Režiser z neznosnim vedenjem spravlja ekipo ob živce, potem pa razkrije še svoj načrt, kako v projekt vnesti nekaj vznemirjenja: prebudil bo starodavno zombijevsko prekletstvo. V divji sekvenci, v kateri letijo deli teles in brizgajo telesne tekočine, se igralci spopadejo s pravimi nemrtvimi (in režiserjem), nato pa se film šokantno konča in se zvrstijo napisi … Toda ali je to vsa zgodba?

Nedelja 5.5.2024

Družabni večer (Kanal A ob 20.00)

Režija: John Francis Daley

Igrajo: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Sharon Horgan, Jesse Plemons

Kratek opis: Zakonca Max in Annie vsak teden priredita večer, na katerem se z drugimi pari pomerita v igranju družabnih iger. Stvari se zapletejo, ko organizacijo enega od teh večerov v svoje roke vzame Maxov karizmatični brat Brooks. Cilj njegove igre: odkriti morilca v namišljenem primeru, v katerem mrgoli lažnih nasilnežev in zveznih agentov. Vsak par je trdno odločen, da zmaga, ko pa se tekmovalci zagrizejo v reševanje uganke, počasi spoznavajo, da niti “igrica” niti Brooks nista to, kar se zdita.

Sedmi pečat: Požiganje (TV Slo 2 ob 22:45)

Režija: Lee-Chang dong

Igrajo: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon, Soo-Kyung Kim, Seung-ho Choi

Kratek opis: Metafizični triler, posnet po kratki zgodbi Harukija Murakamija, je bil v času svojega nastanka velika kritiška uspešnica. Jongsu je preprost fant, ki opravlja službo kurirja. Nekega dne po dolgem času sreča Haemi, dekle, ki je nekoč živelo v njegovi soseski. Dekle Jongsuja zadolži, naj pazi na njeno mačko, medtem ko bo ona na potovanju v Afriki. Ko se Haemi vrne domov, s seboj pripelje novega fanta, skrivnostnega Bena, ki ga je spoznala med potovanjem. Ben je mlad in bogat, naokoli se vozi s porschejem in v marsičem spominja na Velikega Gatsbyja. Jongsuju postane očitno, da Haemi ne bo kar tako pustila svojega bogatega fanta. Ko začne ljubosumje v Jongsuju dosegati vrelišče, pa tok dogodkov nenadoma spremeni spoznanje, da ima Ben tudi sila nenavaden konjiček …

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: belcourt.org

Viri opisov: cinestar, spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih