Vikend TV: Sproščen in zabaven zaključek tedna

Tokrat vam želimo obilo zabave ob ogledu izbranih filmov, saj smo v ospredje postavili franšizo TV voditelj, ki jo je Will Ferrell odlično povzdignil med ene najboljših komičnih franšiz. Za vse, ki ste si film že ogledali in nimate želje po ponovnem ogledu, pa smo pripravili številne odlične alternative.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 14.4.2023

Daleč od oči (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Steven Soderbergh

Igrajo: George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Dennis Farina

Kratek opis: Jack Foley je eden najuspešnejših bančnih roparjev. Preden so ga vladni agentje prijeli in poslali v zapor, se je s svojim šarmantnim nasmehom in prebrisanim umom že več kot dvestokrat polastil tujega denarja. Vendar iznajdljivi Jack ne zdrži dolgo za zapahi in s pomočjo najboljšega prijatelja Buddyja pobegne na prostost. Prav v času pobega se v okolici zapora znajde zagnana policistka Karen Sisco, ki je pripravljena uporabiti orožje. A še preden se Karen dobro zave, kaj se je zgodilo, se znajde v avtomobilskem prtljažniku skupaj z Jackom.

Kinoteka: O slavnosti in gostih (TV SLO 1 ob 22:40)

Režiser: Jan Nĕmec

Igrajo: Ivan Vyskočil, Jan Klusák, Jiří Nĕmec

Kratek opis: Zaradi alegorične povesti o totalitarizmu in konformizmu so avtorju Janu Nĕmcu dosmrtno prepovedali ustvarjanje v komunistični Češkoslovaški. Zgodba je preprosta: skupinica prijateljev srednjih let se nekega lepega popoldneva odpravi na piknik na podeželju. Sredi prijetnega druženja jih obkolijo neznanci, ki se vedejo skrajno nenavadno in ukazovalno. Izletniki se na provokacije neznancev sprva ne odzivajo, postopoma pa se uklonijo njihovi moči in se pustijo odpeljati na gostijo, kjer dokončno izgubijo svobodno voljo

Sobota 15.4.2023

TV voditelj: Legenda o Ronu Burgundyu (TV1000 ob 19:10)

Režiser: Adam McKay

Igrajo: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell, David Koechner, Fred Willard, Chris Parnell, Kathryn Hahn, Fred Armisen, Seth Rogen

Kratek opis: Sedemdeseta leta v ZDA. Ron Burgundy (Will Ferrell) je priznani voditelj priljubljene televizijske informativne oddaje v San Diegu. Čeprav je vedno videti samozavesten, je v resnici precej neveden, vase zagledan in butast človek. Nekega dne se moškim v redakciji pridruži ambiciozna novinarka Veronica Corningstone (Christina Applegate). Ron se ne vznemirja preveč. Dokler bo punca pripravljala prispevke o modnih revijah, kuharskih receptih in drugih ženskih rečeh, bo vse v najlepšem redu. Toda Veronica se ne namerava ustaviti pri tem. Tudi sama hoče voditi poročila v najbolj gledanem terminu in tako postaneta Ron in Veronica tekmeca.

Spomini na mladost (POP TV ob 21:25)

Režiser: James Kent

Igrajo: Alicia Vikander, Kit Harington, Taron Egerton, Emily Watson, Hayley Atwell

Kratek opis: Biografska drama Spomini na mladost, posnet po knjižni uspešnici avtorice Vere Brittain, prinaša čustveno pripoved o ljubezni, vojni in spominih. Mlada Britanka okrog leta 1914 pripoveduje o tem, kako je njeno generacijo zaznamoval ter nepovratno spremenil izbruh druge svetovne vojne.

Nedelja 16.4.2023

A.I. – Umetna inteligenca (TV1000 ob 18:05)

Režiser: Steven Spielberg

Igrajo: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O’Connor, Sam Robards, Jake Thomas, William Hurt, Ken Leung, Clark Gregg

Kratek opis: Zgodba režiserja Stevena Spielberga nas ponese v prihodnost, ko primanjkuje naravnih bogastev, tehnologija pa napreduje z velikansko hitrostjo. Ljudi so v vlogi služabnikov nadomestili roboti. Pravzaprav obstajajo roboti za vsako opravilo in potrebo, le za ljubezen ne. Tako neka družba iznajde prvega robota, ki zna ljubiti. Ime mu je David in na prvi pogled je videti kot navaden deček. Davida k sebi sprejmeta Henry Swinton in njegova žena Monica. Dečka sčasoma vzljubita, vendar zanj takšno življenje postane nemogoče. David uteho najde v robotu Joeju, s katerim postaneta prijatelja in začneta skupaj odkrivati svet.

One so bombe (Cinestar TV 1 ob 22:25)

Režija: Jay Roach

Igrajo: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Malcolm McDowell, Kate McKinnon, Connie Britton, Liv Hewson, Brigette Lundy-Paine

Kratek opis: Roger Ailes je dolga leta brez posledic spolno napadal in nadlegoval ženske, ki so delale za Fox News. Po njihovih obtožbah za spolne napade jim je bilo za molk ponujeno veliko denarja. Vendar pa se je, kar se je začelo z molkom in tišino in nadaljevalo s šepeti kmalu razvilo v pravo bombo!

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Frank Masi

Viri opisov: Siol.net, spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih