Vikend TV: Soliden začetek in odličen konec

Bolj se bližamo koncu tedna, več filmskih poslastic bo na voljo za vse ljubitelje filmov. V petek zvečer nam bo TV SLO 1 postregla s kakovostno klasiko. Na sobotni dan se bo našel film za vsakogar in na koncu je tukaj še nedelja, kjer enostavno favorita ne moremo izbrati, saj so vsi predlogi izvrstni.

Petek 8.10.2021

Potnik (2018, 1h 44min, Kanal A ob 20:00, akcijski)

Režiser: Jaume Collet-Serra

Igrajo: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Sam Neill

Kratek opis: Michael MacCauley je zavarovalni agent, ki se že deset let na delo vozi z istim vlakom. Nekega dne pa se njegova sicer rutinska vožnja sprevrže v nesluteno nočno moro, ko ga ogovori skrivnostna neznanka. Michael mora v zameno za bogato nagrado odkriti identiteto skritega potnika in razvozlati uganko, še preden vlak prispe na končno postajo.

300: Vzpon imperija (2014, 1h 42min, Kanal A ob 22:05, akcijski)

Režiser: Noam Murro

Igrajo: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Rodrigo Santoro

Kratek opis: Akcijska drama nadaljuje vizualno osupljivo izkušnjo uspešnice 300 in prinaša novo poglavje epske sage na novem prizorišču: na morju. Grški general Temistokles skuša zediniti Grke in povesti napad zoper zavojevalske Perzijce pod vodstvom kralja Kserksa – ter proti zapeljivi in častihlepni Artemiziji, maščevalni poveljnici perzijske mornarice. Perzijci so tudi tokrat v premoči nad maloštevilnimi Grki. Grški poveljnik tvega vse za drznen načrt, ki bi lahko zapečatil usodo njegove domovine in pomenil prelomnico za prihodnost demokracije.

Roke nad mestom (1963, 1h 41min, TV SLO1 ob 23:10, drama)

Režiser: Francesco Rosi

Igrajo: Rod Steiger, Salvo Randone, Guido Alberti

Kratek opis: Izjemen italijanski politični film o korupciji je delo Francesca Rosija, enega od največjih avtorjev italijanske povojne kinematografije. V revni neapeljski četrti se nekega dne nenadoma zruši stanovanjska stolpnica in pod seboj pokoplje številne nedolžne žrtve. Globoko pretreseni meščani zahtevajo, da oblasti najdejo krivca za tragično nesrečo. Komunistični mestni svetnik De Vita je ogorčen zaradi dogodka in sproži preiskavo.

Sobota 9.10.2021

Obtožen brez dokaza (1991, 1h 45min, TV1000 ob 19:50, drama)

Režiser: Irwin Winkler

Igrajo: Robert De Niro, Annette Bening, George Wendt,

Kratek opis: Filmski režiser David Merrill več ne sme delati v Hollywoodu zaradi domnevnega sodelovanja s komunistično partijo. Odloči se boriti za svoje pravice in je soočen s številnimi preizkušnjami.

Možje v črnem 3 (2012, 1h 46min, Kanal A ob 20:00, akcijski)

Režiser: Barry Sonnenfeld

Igrajo: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Emma Thompson, Jemaine Clement

Kratek opis: Agenta J in K se tokrat vrneta v preteklost. J je v 15 letih pri Možeh v črnem videl veliko nerazložljivih stvari, a nič, niti Nezemljani, ga ne begajo tako kot njegov zadržani, čemerni partner. A ko sta na kocki K-jevo življenje in usoda celotnega planeta, mora agent J odpotovati v preteklost, da bi stvari postavil na svoje mesto.

Sedmi pečat: Z kot Zachariah (2015, 1h 38min, TV SLO1 ob 22:45, znanstvenofantastični triler)

Režiser: Craig Zobel

Igrajo: Chiwetel Ejiofor, Chris Pine, Margot Robbie

Kratek opis: Z kot Zachariah je napet znanstvenofantastični triler, središče katerega je mlada Ann, ena izmed zadnjih preživelih po strašni jedrski katastrofi apokaliptičnih razsežnosti, ki je prizadela Zemljo in z nje izbrisala skoraj vse človeštvo. Ko zadnji trije preživeli dojamejo, da so prepuščeni sami sebi, se v iskanju upanja in rešitve pred večno samoto znajdejo v ljubezenskem trikotniku.

Nedelja 11.10.2021

Zlovešči Otok (2010, 2h 18min, KINO ob 20:00, misterij)

Režiser: Martin Scorsese

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Max von Sydow, Emily Mortimer,

Kratek opis: Smo v letu 1954. Mladega šerifa Teddyja Danielsa in njegovega partnerja Chucka Auleja pokličejo na otok, da bi raziskala neverjetno izginotje večkratne morilke. Izginila je iz zaklenjene sobe v psihiatrični bolnišnici. Sredi srhljivega in napetega ozračja jima je kmalu jasno, da nič ni tako, kot se zdi. Kmalu otok zajame še neurje, dvomi in skrivnosti pa se le še množijo.

Romanca v Seattlu (1993, 1h 45min, POP TV ob 22:40, romantična komedija)

Režija: Nora Ephron

Igrajo: Tom Hanks, Meg Ryan, Bill Pullman, Ross Malinger, Rosie O’Donnell

Kratek opis: Prelepa ljubezenska zgodba, ki bo ogrela vaša srca. V glavnih vlogah nastopata Tom Hanks in Meg Ryan. Hanks igra ovdovelega Sama Baldwina, ki še vedno preboleva smrt ljubljene žene, ki ga je zapustila samega s sinom Jonahom. Fantič nekega večera pokliče v radijsko oddajo in vesoljnemu poslušalstvu pove, da si najbolj želi, da bi se oče spet zaljubil. Jonaha sliši tudi Annie Reed. Čeprav se je pred kratkim zaročila, si želi Sama spoznati, saj začuti, da sta si usojena.

Jaz, Tonya (2017, 1h 59min, CINESTAR ob 22:50, biografska športna drama)

Režiser: Craig Gillespie

Igrajo: Margot Robbie (Tonya), Sebastian Stan (Jeff), Allison Janney (LaVona), Julianne Nicholson (Diane Rawlinson), Paul Walter Hauser (Shawn), Bobby Cannavale

Kratek opis: Biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem največjih športnih škandalov v zgodovini športa. Tonya Harding, umetniška drsalka, ki se visoko vzpenja na ameriških turnirjih drsanja, zabrede v težave, ko se v njeno življenje vrne nekdanji soprog. Tonya se pripravlja na državno tekmovanje v umetnostnem drsanju. Z nekdanjim soprogom najameta nekoga, da bi zlomil nogo njeni nasprotnici Nancy Carver. Ta poteza jo je omadeževala in ji uničila kariero.

Še bolj kot ogled vseh omenjenih filmov, bi priporočali obisk kinodvoran. Trenutna ponudba je resnično pestra in verjamemo, da si prav vsak lahko najde nekaj zase. V pomoč naj vam bodo naše recenzije, ki jih najdete TUKAJ. Dodatne »kavč predloge« na Netflixu boste našli – TUKAJ.

Prijeten vikend želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih