Vikend TV: Slovenske in tuje uspešnice

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 7.6.2024

Pr’ Hostar (POP TV ob 20:00)

Režija: Luka Marčetić

Igrajo: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav

Kratek opisFilm je komična zgodba o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži. Majhni podeželski hotel Pr’Hostar se zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, na vrata pa že trka tuji kupec dvomljivega slovesa. Osebje hotela ne želi pristati na cesti, zato se odločijo preprečiti prodajo. Njihovi obupani poskusi se kot po tekočem traku izjalovijo in povzročijo popolno zmešnjavo, iz komičnega kaosa pa se lahko rešijo le z lastno iznajdljivostjo in obilico sreče.

Tiho dekle (Cinemax ob 20:00)

Režija: Colm Bairéad

Igrajo: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh

Kratek opisIrsko podeželje leta 1981. Cáit je tiha in zanemarjena devetletna deklica iz prenatrpane, disfunkcionalne in obubožane družine. Tiho se otepa nadlegovanja v šoli in razmer doma, naučila se je skrivati pred očmi vseh. Ko pride poletje in je njena noseča mati tik pred porodom, Cáit pošljejo živet k daljnim sorodnikom. Ne da bi vedela, kdaj se bo vrnila domov, ostane v tuji hiši samo z oblačili, ki jih nosi. V skrbi Kinsellajevih počasi zacveti in odkrije nov način življenja. Toda v tej hiši, kjer naklonjenost raste in ne sme biti nobenih skrivnosti, Cáit odkrije tudi bolečo preteklost.

Sobota 8.6.2024

Košarkar naj bo (TV SLO 2 ob 14:50)

Režija: Boris Petkovič

Igrajo: Lado Bizovičar, Matija David Brodnik, Gaja Filač, Matjaž Javšnik, Klemen Kostrevc

Kratek opisKošarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti (tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval), ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant.

Hobit: Smaugova pušča (Planet ob 21:10)

Režija: Peter Jackson

Igrajo: Martin Freeman, Orlando Bloom, Richard Armitage, Ian McKellen, Benedict Cumberbatch

Kratek opisHobit: Smaugova pušča nadaljuje pustolovščino glavnega junaka Bilba Bisagina, ki skuša s čarodejem Gandalfom in trinajstimi škrati pod vodstvom Torina Hrastoščita spet pridobiti Samotno goro in izgubljeno kraljestvo škratov Erbor. Na poti proti vzhodu v izdajalskih gozdovih Mrkolesja naletijo na kožo menjajočega Beorna in na roj velikanskih pajkov. Zajamejo jih gozdni vilinci, nadaljujejo proti Jezernemu mestu in naposled dosežejo Samotno goro, kjer se morajo spopasti z najhujšo nevarnostjo od vseh, ki bo na preizkušnjo postavila njihov pogum, njihova prijateljstva in popotovanje samo …

Nedelja 9.6.2024

Nož v hrbet (Planet ob 19:45)

Režija: Rian Johnson

Igrajo: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer, Ana de Armas

Kratek opisZjutraj, dan po praznovanju svojega 85. rojstnega dneva, na tleh na svojem posestvu leži mrtev Harlan Thombrey. Priznani detektiv Benoit Blanc sumi zločin in v trenutku osumi vse prisotne na posestvu – Harlanovo družino. Bolj kot se bliža branje oporoke, bolj padajo maske in jasno postaja, da je vsak član družine nosil velike skrivnosti. Zapleti, preobrati in napetost vodijo v šokanten zaključek in s tem zaključijo detektivsko uganko, kot je še ni bilo.

Čedno dekle (POP TV ob 20:00)

Režija: Garry Marshall

Igrajo: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Hector Elizondo

Kratek opis: Edward Lewis je bogat in brezobziren poslovnež, ki mu sklepanje poslov pomeni smisel življenja. Na službeni poti v Los Angelesu po spletu okoliščin spozna privlačno prostitutko Vivian. Vivian z Edwardom ostane ves teden ter se iz dekleta na klic prelevi v pravo damo in Edwardu ukrade srce. Julia Roberts je bila za vlogo v Čednem dekletu nominirana za oskarja, film pa je postal velika svetovna uspešnica.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Siol

Viri opisov: cinestar, spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih