Vikend TV: Skriti filmi vredni ogleda

Si lahko sploh predstavljate, da je za nami že prvi teden maja? Čas teče izredno hitro in letos je za nami že ogromno odličnih filmskih izidov, napovednikov in mnogih pregledanih filmov. Na srečo je politika oddelala svoje, zato je televizijski program ponovno filmsko bolj pester.

Za vas smo, kot vsak teden, pregledali vikend ponudbo in ustvarili spisek najboljših filmov, ki se jih izplača pogledati. Na seznamu tokrat ni tistih naslovov, ki jih ponudniki ponavljajo v nedogled, pač pa smo izbrali nekaj klasik, ki si jih je enostavno morate pogledati. To so:

Petek 6.5.2022

Solaris (1972, 2h 47min, TV SLO 1 ob 22:45, znanstvena fantastika)

Režiser: Andrei Tarkovsky

Igrajo: Natalya Bondarchuk , Donatas Banionis , Jüri Järvet , Vladislav Dvorzhetskiy , Nikolay Grinko , Anatoliy Solonitsyn , Olga Barnet , Vitalik Kerdimun , Olga Kizilova , Tatyana Malykh

Kratek opis: Kultna brezčasna in edinstvena znanstvena fantastika ruskega režiserja Andreja Tarkovskega je filmska klasika, ki si jo morajo pogledati vsi, ki jim je vsaj malo všeč filmska umetnost in zgodovina filma. Gre za psihološko potovanje ruskega psihologa, ki se zaradi misterioznega spleta okoliščin znajde na vesoljski postaji. Tam se dogajajo čudne stvari. Kakšne so, boste našli v samem koncu filma – ta vas bo zagotovo pustil brez besed.

Kocka (1997, 1h 30min, Planet ob 23:49, triler)

Režiser: Vincenzo Natali

Igrajo: Nicole de Boer , Nicky Guadagni , David Hewlett , Andrew Miller , Julian Richings , Wayne Robson , Maurice Dean Wint

Kratek opis: Če so vam vsaj malo všeč misteriozne zgodbe, bo Kocka definitivno naravnost perfektna za vas. Gre za enostavno zgodbo, ki pa s svojim pripovedovanjem, dobro dodelanimi liki in super edinstvenim okoljem pozitivno preseneča, kljub očitno manjšemu proračunu. Ne bodite presenečeni, če si boste po filmu želeli ogledati še kakšen podoben film (na srečo obstajata še dve nadaljevanji).

Čarovnica (2015, 1h 32min, HBO 2 ob 22:10, srhljivka)

Režiser: Robert Eggers

Igrajo: Anya Taylor-Joy , Ralph Ineson , Kate Dickie , Harvey Scrimshaw , Ellie Grainger

Kratek opis: V kinodvoranah se trenutno vrti nadpovprečno vrhunski Severnjak mladega, a zelo uveljavljenega režiserja Roberta Eggersa. Če pa vas zanima kakšen je poleg Severnjaka njegov opus, si oglejte njegove začetke s Čarovnico. Brez nje definitivno ne bi nastal Severnjak takšen kot je – za vse, ki pa vas zanima o čem film govori, je vsebina takšna: družina se preseli v bližino zloveščega gozda, tam pa se začnejo dogajati grozljive stvari.

Sobota 7.5.2022

Vojna svetov (2005, 1h 56min, Kanal A ob 20:00, znanstvena fantastika)

Režiser: Steven Spielberg

Igrajo: Tom Cruise , Dakota Fanning , Miranda Otto , Justin Chatwin , Tim Robbins , Rick Gonzalez , Yul Vazquez , Lenny Venito , Lisa Ann Walter , Ann Robinson

Kratek opis: Se še spomnite leta 2005, ko je direktno izpod rok Stevena Spielberga izšel filmski mogotec Vojna svetov? Če je takrat bil film mega popularen in uspešen, pa je zdaj že skoraj pozabljen. Škoda, saj gre za dobro upodobitev soočanja človeštva z napadom nezemljanov. Film je tako dober časovni stroj za pogled v začetek 21. stoletja in definitivno vreden ogleda.

Projekt X (2012, 1h 28min, TV 1000 ob 22:40, komedija)

Režiser: Nima Nourizadeh

Igrajo: Thomas Mann , Oliver Cooper , Jonathan Daniel Brown , Dax Flame , Kirby Bliss Blanton , Brady Hender , Nick Nervies , Alexis Knapp , Miles Teller , Peter Mackenzi

Kratek opis: Mnogi pravijo, da je najboljši žur Slovenca tisti, katerega se sploh ne spomni. Kako pa je pri naših prijateljih Američanih? Očitno takšen, da se o njem posname film. Zato ne zamudite resnične zgodbe o najstnikih, ki so organizirali zabavo, katera se je zapisala v zgodovino najbolj norih zabav – in to upravičeno.

Voznik (2017, 1h 53min, Kino ob 20:00, akcija)

Režiser: Edgar Wright

Igrajo: Ansel Elgort , Jon Bernthal , Jon Hamm , Eiza González , Micah Howard , Lily James , Morgan Brown , Kevin Spacey , Morse Diggs , CJ Jones

Kratek opis: Dobrih akcijskih filmov nam v zadnjem času zares manjka. Že dolgo nismo videli kakšnega velikana, ki se lahko postavi ob bok legendarnemu Komandosu, Umri pokončno ali Rambu. Ampak takšni časi so očitno mimo, saj zdaj dobivamo bolj mehke akcije, ki “kul efekt” izžarevajo malce drugače. To uspe le redkim, na srečo pa je Voznik eden boljših predstavnikov tega žanra. Zato se prepustite nori akciji, zanimivim likom in prepleteni zgodbi.

Nedelja 8.5.2022

Telefonska govorilnica (2002, 1h 21min, HBO 2 ob 23:03, akcijski triler)

Režiser: Joel Schumacher

Igrajo: Colin Farrell , Kiefer Sutherland , Forest Whitaker , Radha Mitchell , Katie Holmes , Paula Jai Parker , Arian Ash , Tia Texada , John Enos III , Richard T. Jones

Kratek opis: To kar sobota načne, nedelja zaključi. Ena večnih akcijskih klasik z Colinom Farellom na čelu vas bo popeljala v aktivno, akcijsko in pestro dogajanje prežeto z veliko mero norih preobratov, ki so možni samo v filmih. Poglejte si, kaj se lahko zgodi, če vas ustrahuje neznanec v telefonski govorilnici (na srečo je to v modernem svetu zaradi pametnih telefonov malce težje).

Izvor (2010, 2h 28min, HBO 3 ob 22:35, znanstvenofantastična akcija)

RežijaChristopher Nolan

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Pete Postlethwaite

Kratek opis: Izvor je film, ki je pokazal, da Christopher Nolan ni le zelo dober, temveč odličen režiser in scenarist. Inovativna in intelektualno zelo drzna zgodba z DiCapriem v glavni vlogi vas bo ob prvem ogledu s svojimi vizualnimi učinki zagotovo osupnila. Eden najboljših akcijskih filmov vseh časov. Na naši lestvici akcijskih filmov se je uvrstil zelo visoko.

Zoolander 2 (2016, 1h 41min, FOX ob 21:00, komedija)

RežijaBen Stiller

Igrajo: Olivia Munn , Penélope Cruz , Christine Taylor , Kristen Wiig , Ben Stiller , Benedict Cumberbatch , Justin Theroux , Milla Jovovich , Will Ferrell , Owen Wilson

Kratek opis: Pripravite se na noro potovanje v svet visoke mode. Vendar noro dobesedno, saj je film odlična komedija, ki gradi na temeljih nepozabnega originala. Pričakujte odbite humoristične sekvence, ki vas bodo nasmejale do solz. Zagotovo odlična in odpičena komedija, ki si jo enostavno morate pogledati.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč naj vam bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: variety.com

Viri opisov: spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih