Vikend TV: Raznovrstnost žanrov ponuja pestro izbiro

V tem vikendu je na televiziji na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 15.9.2023

John Wick 3 – Parabellum (Cinestar TV 1 ob 20:15)

Režiser: Chad Stahelski

Igrajo: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Tobias Segal, Anjelica Huston, Said Taghmaoui

Kratek opis: Poklicni morilec John Wick (Keanu Reeves) je, zaradi umora člana mednarodnega združenja atentatorjev, na begu. Nagrada za življenje poklicnega morilca je 14 milijonov dolarjev in tako postane tarča umora vseh moških in žensk na svetu.

Capone (Cinestar TV 1 ob 22:35)

Režiser: Josh Trank

Igrajo: Tom Hardy, Linda Cardellini, Matt Dillon, Al Sapienza, Kathrine Narducci, Noel Fisher, Gino Cafarelli, Mason Guccione, Jack Lowden, Kyle MacLachlan

Kratek opis: Po odsluženi 11-letni kazni v zaporu zaradi utaje davkov, se zloglasni mafijec Alphonse “Al” Capone vrne k razkošnemu življenju s soprogo Mae. Prijateljem in sorodnikov znan kot Fonzo, Al Capone, se s širšo družino spet naseli na svojo veleposest na Floridi. Oboli za demenco in preganja ga njegova nasilna preteklost. Ko zadnje leto preživlja obdan z družino, FBI pa čaka, ko se skuša bolni patriarh spomniti, kje so milijoni, ki jih je skril na svoji posesti.

Sobota 16.9.2023

V iskanju dežele Nije (TV1000 ob 19:05)

Režiser: Marc Forster

Igrajo: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman, Freddie Highmore, Joe Prospero, Nick Roud, Luke Spill, Ian Hart

Kratek opis: V tej polbiografski zgodovinski drami, ki jo je navdihnila življenjska zgodba Jamesa Matthewa Barrieja, avtorja otroške klasike Peter Pan, Johnny Depp igra dramatika in pisatelja s preloma stoletja. Zgodba se dogaja leta 1904 v Londonu in prikazuje Barriejev trud uprizoriti Petra Pana, od prvotnega navdiha za zgodbo pa vse do premierne upodobitve v Gledališču vojvode Yorškega – večera, ki ne spremeni zgolj Barriejevega življenja, pač pa tudi življenja vseh njegovih bližnjih. Obenem Barrie vseskozi igra tudi pomembno vlogo v življenju štirih otrok, ki so služili kot navdih za njegovo zgodbo.

Sedmi pečat: Inuo (TV Slo 1 ob 23:10)

Režiser: Masaaki Yuasa

Glasovi: Avu-chan, Mirai Moriyama, Tasuku Emoto, Kenjirô Tsuda, Yutaka Matsushige

Kratek opis: Inuo se rodi kot pokveka, zato zgroženi starši vsako ped njegova telesa pokrijejo s tkanino, obraz pa se skriva pod masko. Tomona je radoveden deček s podeželja, ki v nenavadni nesreči izgubi vid. Nekega dne se njuni poti prekrižata in Inuo prosi Tomono, zdaj slepega potujočega pevca,naj napiše pesem o njegovem življenju. Tomona napiše pesem o njuni usodi, na katero Inuo odpleše izjemno koreografijo, čeprav sploh ni vedel, da zna odlično plesati. Sčasoma obstranca širita svoj repertoar in postaneta zvezdnika v deželi.

Nedelja 17.9.2023

Prava nota (Pop TV ob 21:25)

Režiser: Jason Moore

Igrajo: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson, Anna Camp, Elizabeth Banks, Skylar Astin

Kratek opis: V glasbeni komediji Prava nota se svojeglava brucka Beca skuša vključiti v novo šolsko okolje, ko jo v svoje vrste rekrutira dekliška pevska skupina. Beca na žalost hitro ugotovi, da so njihove pesmi povsem zastarele, zato nimajo možnosti za nastop na prihajajočem tekmovanju. S pomočjo glasbenega navdiha in dobre mere tekmovalnosti dekleta v pevski repertoar vključijo priredbe sodobnejših pesmi, toda v tekmi z izkušenim fantovskim pevskim zborom morajo poleg talenta najti tudi skupno pravo noto, ki jih bi lahko popeljala do zmage.

Zaljubljeni učitelj (Pop TV ob 23:35)

Režija: Marc Lawrence

Igrajo: Hugh Grant, Whit Baldwin, Vanessa Wasche, Marisa Tomei

Kratek opis: Nekoč je bil Keith Michaels nagrajeni filmski scenarist v Hollywoodu, toda ločitev in niz neuspešnih filmov sta mu pustila nič drugega kot le dolgove in prazne strani. Ko mu njegov agent uredi delo gostujočega profesorja na univerzi v zvezni državi New York, obupani Keith ne more reči ne.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: IMDB

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih