Vikend TV predlogi

Ker se barvna lestvica spreminja kot semafor, je vredno dvakrat premisliti, kako boste preživeli tale vikend. Dogodki se množično odpovedujejo, domači kavč pa vas zvesto čaka. Zato smo, kot vsak petek, na kup zbrali najboljše filmske predloge tega vikenda. Nekaj je zelo atraktivnih, zato premislite dvakrat pred potrditvijo udeležbe na kakšni zabavi.

Petek 20.8.2021

 

1917 (2019, 1h 59min, Cinestar Premiere TV1 ob 21:45, vojni)

Režiser: Sam Mendes

Igrajo: Dean-Charles Chapman , George MacKay , Daniel Mays , Colin Firth , Pip Carter , Andy Apollo , Paul Tinto , Josef Davies , William Postlethwaite , Gabriel Akuwudike

Kratek opis:
1917 je ena najboljših in najbolj doživetih filmskih izkušenj, kar jih boste kadarkoli videli. Neverjetno predstavitev prve svetovne vojne boste lahko gledali skozi oči vojaka, zato smo prepričani, da bo tale izkušnja postala tako dragocena, da je ne boste pozabili nikoli. 10/10. Obvezen ogled. 

21 Jump Street: Mladenič v modrem (2021, 1h 49min, Cinemax ob 20:0, komedija)
Režiser: Phil Lord

Igrajo: Jonah Hill , Channing Tatum , Brie Larson , Dave Franco , Rob Riggle , DeRay Davis , Ice Cube , Dax Flame , Chris Parnell , Ellie Kemper

Kratek opis: Odbita komedija dveh nesposobnih policajev, ki se pod krinko vrneta v srednjo šolo, da odkrijeta izvor novih prepovedanih drog. Dogajanju sledi milijon izvrstnih sekvenc, ki vas bodo nasmejale do solz. V to smo prepričani.
Jurski park (1993, 2h 7min, AMC HD ob 20:00, pustolovski)
Režiser: Steven Spielberg

Igrajo: Adrian Quinton , Colin Firth , Mark Strong , Jonno Davies , Jack Davenport , Alex Nikolov , Samantha Womack , Mark Hamill , Velibor Topić , Sofia Boutella

Kratek opis: Kdo ne pozna te kultne klasike? Mogoče se zdi, da to napišemo pri vsakem Vikend TV-ju, ampak če gre za klasiko gre za klasiko. Dodatnega opisa ne bomo pisali, ker ga Jurski park enostavno ne potrebuje.

Sobota 21.8.2021

Razbijač Ralph (2021, 1h 47min, HBO ob 10:15, pustolovski)
Režiser: Rich Moore

Igrajo:John C. Rilley, Jack McBrayer, Jane Lynch, Sarah Silverman, Alan Tudyk, Mindy Kaling, Joe Lo Truglio

Kratki opis: Za vse jutranje ptice lahek uvod v dan, za vse tiste z možnostjo kasnejšega ogleda pa zabaven zaključek dneva. Zanimiva in poučna zgodba vas bo zabavala s pestrim dogajanjem, zanimivimi liki in dih jemajočim okoljem. Priporočamo tistim mlajšim, malo manj mladim, ter tistim malo starejšim. Skratka primerno za vse.
Vojna z dedkom (2020, 1h 13min, HBO 2 ob 16:20, komedija)

Režiser: Tim Hill

Igrajo: Robert De Niro , Uma Thurman , Rob Riggle , Oakes Fegley , Laura Marano

Kratek opis: Za opis tega filma je potreben zgolj en stavek: moderna verzija filma Sam Doma. Če se zaradi tega splača film pogledati, presodite sami. Nam se zdi, da ja, zato ga priporočamo. Gre namreč za lahkotno in zanimivo zgodbo polno humornih vložkov, ki vas bodo zagotovo nasmejali. Čeprav v nobenem primeru ne gre za presežek, je vseeno kdaj pa kdaj vredno pogledati kakšno enostavno komedijo.
Robin Hood (2010, 2h 20min, Cinemax ob 21:50, zgodovinski)

Režiser: Ridley Scott

Igrajo: Russell Crowe , Cate Blanchett , Max von Sydow , William Hurt , Mark Strong , Oscar Isaac , Danny Huston , Eileen Atkins , Mark Addy , Matthew Macfadye

Kratek opis: Za vse tiste, ki si želite soboto preživeti malo bolj resno, absolutno priporočamo pogled legendarnega režiserja Ridleya Scotta na Robina Hooda. Res nor prikaz srednjega veka in brez dvoma eden zadnjih “ta pravih” zgodovinskih filmov. Škoda, da so vse te vrhunske upodobitve zgodovine zdaj zamenjale majave zgodbe in računalniški efekti, ki enostavno ne zmorejo prikazati zgodovine na takšen način, kot bi si želeli.

Nedelja 22.8.2021

Ameriški gangster (2007, 20:00, 2h 37min, Cinemax ob 20:00, drama)

Režiser: Ridley Scott

Igrajo: Jonny Denzel Washington , Russell Crowe , Chiwetel Ejiofor , Josh Brolin , Lymari Nadal , Ted Levine , Roger Guenveur Smith , John Hawkes , RZA , Yul Vazquez Kratek opis:Očitno so filmske hiše prihranile najboljše za na konec. V nedeljo je na sporedu eden gladko najboljših težkokategornikov, kar jih je bilo kadarkoli posnetih. To niso zgolj prazne besede, ampak kritično mnenje, ki enostavno ne najde niti ene same slabosti filma. Enostavno vrhunski film, ki si ga je absolutno vredno ogledati.
Zodiak (20:55, 2h 37min, HBO 2 ob 20:55, drama)

Režiser: David Fincher

Igrajo: Jake Gyllenhaal , Mark Ruffalo , Anthony Edwards , Robert Downey Jr

Kratek opis: Če vas zanima, kako je potekalo iskanje enega najbolj krutih morilcev v zgodovini Amerike, je tole pravi film za vas. V detajle boste spoznali neverjetno zgodbo, ki je potekala skozi več desetletij in odkrili misterioznega morilca. Ali pač?
The Conversation (1974, 1h 53min, Cinemax 2 ob 18:36, kriminalni triler)

Režiser: Francis Ford Coppola

Igrajo:EGene Hackman , John Cazale , Allen Garfield , Frederic Forrest , Cindy Williams , Michael Higgins , Elizabeth MacRae , Teri Garr , Harrison Ford , Mark Wheeler

Kratek opis: Še ena mojstrovina za konec tedna. Pod to se je podpisal slavni Francis Ford Coppola, ki je predstavil prave vohune in ne tiste, ki jih gledate v filmih Jamesa Bonda. Spoznali boste zgodbo polno neverjetnih preobratov in svet, za katerega ste lahko samo srečni, da ga ne poznate.

Viri slik: Forbes

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih