Vikend TV: Oskarjevci, Jugoslavija in vse vmes

Prihajajoči vikend prinaša zelo pestro filmsko ponudbo. Kot je to zdaj že v navadi, se bo našlo nekaj za vsakega. Konec tedna začenjamo z večnimi klasikami, vmes pogledamo slovite dobitnike oskarjev in močno končamo s pisano izbiro v nedeljo. Bruce Willis, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Alfred Hitchcock in številni drugi nam bodo kvalitetno krajšali čas.

V kolikor boste ta vikend bolj počivali, smo za vas poiskali najboljšo filmsko ponudbo, ki bo ta konec tedna na voljo na naših programih. V petek izstopajo številne klasike, od Hitchcocka do stare Jugoslavije. V soboto med drugim prihajata Titanik in Mesečina, nedelja pa teden zaključuje z muzikalom Mamma Mia in osebno dramo Izgubljena hči.

Petek 30.9.2022

Peti element (1997, 2h 6min, Planet 2 ob 21:00, akcijski)

Režiser: Luc Besson

Igrajo: Bruce Willis, Gary Oldman, Ian Holm, Milla Jovovich, Chris Tucker, Luke Perry, Brion James, Tommy ‘Tiny’ Lister, Lee Evans, Charlie Creed-Miles

Kratek opis: Peti element je znanstvenofantastična akcija, ki tudi 25 let po svojem izidu še vedno brez težav prestane test časa. Bruce Willis, Gary Oldman in Milla Jovovich v glavnih vlogah so odlični, režija in vizija Luca Bessona pa je bila že takrat bistveno pred svojim časom.

Ptiči (1963, 1h 59min, AMC ob 22:00, misterij)

Režiser: Alfred Hitchcock

Igrajo: Tippi Hedren, Suzanne Pleshette, Rod Taylor, Jessica Tandy, Veronica Cartwright, Ethel Griffies, Charles McGraw, Doreen Lang, Ruth McDevitt, Joe Mantell

Kratek opis: Ptiči je filmska klasika enega največjih režiserjev vseh časov, Alfreda Hitchcocka. Film govori o dogodkih v majhnem mestu, ki ga napadejo ptice. Ptiči še danes velja za enega najbolj grozljivih filmov v filmografiji Hitchcocka in je absolutno vreden ogleda. Prav pogosto ga na naših TV kanalih ne vrtijo, zato je to priložnost potrebno zagrabiti z obema rokama.

Variola vera (1982, 1h 50min, Klasik TV ob 23:25, grozljivka/drama)

Režiser: Goran Marković

Igrajo: Rade Šerbedžija, Erland Josephson, Dušica Žegarac, Varja Djukic, Rade Marković, Vladislava Milosavljevic, Peter Carsten, Aleksandar Berček, Radmila Zivkovic, Semka Sokolović-Bertok

Kratek opis: Vrhunski film iz obdobja in območja Jugoslavije. Variola vera govori o izbruhu črnih koz v Beogradu. Film meji na grozljivko, saj so dogodki prikazani zelo realistično. Goran Marković se je za kamero izkazal in vsekakor ta film danes toliko bolj realno doživljamo po vseh dogodkih s pandemijo korona virusa.

Sobota 1.10.2022

Nemogoče (2012, 1h 54min, POP TV ob 20:00, pustolovski)

Režiser: J. A. Bayona

Igrajo: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast, Marta Etura, Sönke Möhring, Geraldine Chaplin, Ploy Jindachote, Jomjaoi Sae-Limh

Kratek opis: Nemogoče je zgodba o družini, ki se znajde sredi orkana na Tajskem. V glavnih vlogah sta Naomi Watts in Ewan McGregor, v filmu pa igra tudi mladi Tom Holland. Film kvalitetno prikaže grozo in teror ob začetku katastrofe in v kolikor ste ljubitelji tega žanra, boste v njem zagotovo uživali.

Titanik (1997, 3h 14min, Planet TV ob 21:00, drama)

Režiser: James Cameron

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher

Kratek opis: O Titaniku ni potrebno izgubljati besed. Eden najboljših in najbolj uspešnih filmov vseh časov. Tako Leonardo DiCaprio, kot tudi Kate Winslet sta se s svojo tragično romanco zapisala v srca mnogih gledalcev širom po svetu, Jamesu Cameronu pa je uspelo na velika platna spraviti nepozaben spektakel.

Mesečina (2016, 1h 51min, TV 1000 ob 23:25, drama)

Režiser: Barry Jenkins

Igrajo: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes, Shariff Earp, Duan Sanderson, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe, Jaden Piner, Herman ‘Caheei McGloun, Kamal Ani-Bellow

Kratek opis: Mesečina je film, ki je slavil na tisti kaotični podelitvi oskarjev, ko so najprej napačno razglasili zmagovalca. Dejstvo, da je premagal tako fantastičen film kot je Dežela La La govori o tem, da tudi v tem primeru govorimo o mojstrovini. Barry Jenkins je napisal in prikazal večgeneracijsko zgodbo, ki se dotika številnih tematik, od istospolnosti, drog, starševstva in odraščanja. Globok in odličen film.

Nedelja 2.10.2022

Mamma Mia! Spet začenja se (2018, 1h 54m, POP TV ob 20.00, muzikal)

Režiser: Ol Parker

Igrajo: Lily James, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Andy Garcia, Celia Imrie, Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Dominic Cooper, Julie Walters, Christine Baranski

Kratek opis: Mamma Mia! Spet začenja se je nadaljevanje prvega filma Mamma Mia, ki je bil izredno uspešen in priljubljen med gledalci. Le kdo nima rad odlične glasbe švedske skupine ABBA. Nadaljevanje svoj obstoj upraviči, saj gre tudi v tem primeru za zelo kvaliteten muzikal, kjer sta v ospredju Amanda Seyfried in Lily James. Zagotovo boste ob ogledu zraven prepevali in mogoče tudi malo zaplesali.

Angleški pacient (1996, 2h 42min, FOX Life ob 20:00, drama)

Režija: Anthony Minghella

Igrajo: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas

Kratek opis: Angleški pacient je verjetno eden najbolj uspešnih filmov vseh časov o katerem se dandanes (neupravičeno) skorajda več ne govori. Zagotovo ste zanj slišali, ampak ste vedeli, da je osvojil kar 9 (!) oskarjev? Pobral je praktično vse možne nagrade in to zasluženo. Ralph Fiennes je preprosto fantastičen, Juliette Binoche je za svojo predstavo prejela zasluženega oskarja, Anthony Minghella pa nas s svojo zgodbo, režijo in scenografijo popolnoma transportira v nek drug čas.

Izgubljena hči (2021, 2h 1min, Cinestar TV Premiere 2 ob 20:15, drama)

Režiser: Maggie Gyllenhaal

Igrajo: Olivia Colman, Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Paul Mescal, Dagmara Dominczyk, Robyn Elwell, Jack Farthing, Ellie Mae Blake

Kratek opis: Izgubljena hči je eden najboljših filmov lanskega leta in eden boljših režijskih debijev zadnjih nekaj let. Maggie Gyllenhaal je iz igralskih vod sijajno skočila za kamero in poskrbela za več kot dostojno filmsko adaptacijo priljubljene knjižne uspešnice. Blestijo tako Olivia Colman, kot tudi Jessie Buckley in Dakota Johnson. Odličen film.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: Deadline

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top