Vikend TV: Odlična filmska ponudba

V tem vikendu bo na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 1.9.2023

Jumanji: Naslednja stopnja (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Jake Kasdan

Igrajo: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Awkwafina, Nick Jonas, Alex Wolff, Morgan Turner, Madison Iseman, Ser’Darius Blain

Kratek opisKar nekaj časa je minilo, odkar so Spencer, Fridge, Bethany in Martha zaigrali davno pozabljeno igro. Ko se junaki vnovič spustijo v “Jumanji”, da bi rešili prijatelja, odkrijejo, da nič ni tako, kot so pričakovali. Pravila so se spremenila, kot se je tudi sama ekipa, ki se je ponovno znašla v njej. Avatarji so drugačni, vpleteni so novi liki, igra pa je še težja in veliko nevarnejša kot prej. Igralci bodo morali pogumno prehoditi neznane in neraziskane predele, od neizprosnih puščav do zasneženih gora, da bi premagali najnevarnejšo igro na svetu.

Igra solz (TV SLO 1 ob 22:40)

Režiser: Neil Jordan

Igrajo: Forest Whitaker, Miranda Richardson, Stephen Rea, Adrian Dunbar, Breffni McKenna, Joe Savino, Birdy Sweeney, Jaye Davidson, Andrée Bernard, Jim Broadbent

Kratek opis: Mojstrski triler Neila Jordana z nepričakovanimi zasuki govori o ljubezni na ozadju političnih nemirov na Severnem Irskem. Oborožena skupina Irske republikanske armade ugrabi britanskega vojaka Jodyja. Med njim in Fergusom, enim od teroristov, se oblikuje posebna vez. Čeprav Fergus ne more rešiti Jodyja pred smrtjo, mu obljubi, da bo poiskal njegovo punco Dil. Medtem ko ga zaradi izdajstva lovijo partnerji iz armade, Fergus v Londonu obišče Dil in se zaljubi vanjo.

Sobota 2.9.2023

Žrelo (AMC ob 20:00)

Režiser: Steven Spielberg

Igrajo: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Carl Gottlieb, Jeffrey Kramer, Susan Backlinie, Jonathan Filley, Ted Grossman

Kratek opisV mestu Amity morski pes napade mlado dekle. Naslednje jutro se policijski poveljnik Martin Brody odloči plažo zapreti za javnost, vendar župan in drugi veljaki temu nasprotujejo. Navsezadnje je poletje, mesto pa je odvisno od obiskovalcev. Kmalu pride do novega napada. Brody in mlad raziskovalec Matt Hooper iz bližnjega oceanografskega inštituta se zavedata, da bo še več novih žrtev, če morskega psa ne uničita. Tako se skupaj z ribičem Quintom odpravita na odprto morje, da bi za vedno obračunala z velikansko ubijalsko mrcino. Nobenemu se ne sanja, kakšen boj za preživetje jih čaka. Žrelo je filmski spektakel Stevena Spielberga, nagrajen s tremi oskarji. Obenem je to prvi film v zgodovini, ki je s prodajo vstopnic zaslužil več kot sto milijonov dolarjev.

Kalne vode (TV SLO 2 ob 20:05)

Režiser: Todd Haynes

Igrajo: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper, Louisa Krause, Kevin Crowley

Kratek opis: Robert Bilott je ugleden korporacijski odvetnik, ki je vso kariero posvetil zastopanju velikih podjetij kemične industrije. Nekega dne pride k njemu v pisarno moški s trditvijo, da je vse mesto onesnaženo s kemičnimi stranskimi proizvodi, kar pogubno vpliva na živali in ljudi. Robert gre v majhno mesto raziskat stanje in dojame, kakšne posledice pušča kemična industrija na ljudeh in okolju, ter tudi dejstvo, da so vsa poročila kemičnih podjetij, njegovih dotedanjih strank, prirejena. Kot poznavalec stanja vloži tožbo proti enemu največjih ameriških podjetij, da bi dokazal, da že 40 let prikriva informacije o zastrupljanju pitne vode. Da bi razkril skrivnosti vplivnežev, se Robert spusti v pravno vojno, za zadostitev pravice pa tvega kariero, družino in lastno življenje.

Nedelja 3.9.2023

Tri tisoč let hrepenenja (Cinestar TV Premiere 1 ob 20:00)

Režiser: George Miller

Igrajo: Idris Elba, Tilda Swinton

Kratek opisUspešna, vendar osamljena akademska predavateljica dr. Alithea Binnie je zadovoljna s svojim življenjem, ki ga živi povsem razumsko. Na konferenci v Istanbulu pa nepričakovano sreča džina, ki ji ponuja tri želje v zameno za svojo svobodo. S tem pride do dveh težav. Učenjakinja namreč dvomi, da je sploh resničen, in drugič, ker je znanstvenica s tega področja, zelo dobro pozna vse zgodbe o “napačnih” željah. Džin jo vseeno poskuša prepričati o nasprotnem in ji pripoveduje neverjetne zgodbe o svoji preteklosti. Na koncu učenjakinja le pove željo, ki preseneti oba.

Razuzdanka (POP TV ob 21:40)

Režija: Judd Apatow

Igrajo: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Tilda Swinton, Lebron James

Kratek opisAmy živi divje in razuzdano življenje brez ovir in nikomur se ne misli opravičevati za svoja dejanja. Že kot majhni deklici ji je oče vcepil idejo, da je monogamija nekaj popolnoma nerealnega. To prepričanje je kasneje postalo moto njenega odraslega življenja, ki je sicer polno zabave in uživanja, vendar brez kakršnihkoli obveznosti ali česarkoli, kar bi vsaj približno dišalo po resnem razmerju. Ima dobro službo kot novinarka pri moški reviji, lepo stanovanje in vso svobodo, zato je prepričana, da ji absolutno nič ne manjka. V svoj življenjski slog podvomi šele takrat, ko v okviru službe spozna prijetnega športnega zdravnika, s katerim mora opraviti intervju.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Siol

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih