Vikend TV: Najboljša psihološka grozljivka v zadnjem desetletju

Za zaključek aprila smo poiskali eno od najbolj raznolikih ponudb do sedaj. Filmi obsegajo različne žanre in na vrhu vseh kraljuje najboljša psihološka grozljivka v zadnjem desetletju: Zbeži! oziroma Get Out režiserja Jordana Peelea. V primeru, da potrebujete bolj lahkotno alternativo za podaljšan odmor od dela, pa je za vas idealna izbira zagotovo slovenska komedija Pr’Hostar.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 28.4.2023

Mladi revolveraši (TV1000 ob 21:00)

Režiser: Christopher Cain

Igrajo: Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen, Dermot Mulroney, Casey Siemaszko, Terence Stamp, Jack Palance, Terry O’Quinn, Sharon Thomas Cain

Kratek opis: Piše se leto 1878 v Novi Mehiki. John Tunstall je farmar, ki na cesti najde mlade fante in jih povabi na svoj ranč, da bi tam delali in se izobraževali. Toda John Tunstall je tudi trn v peti bogatemu farmarju Murphyju, ki želi brez konkurence prodajati svojo živino. Zato ni nič čudnega, da Tunstalla nekega dne ustrelijo Murphyjevi možje. Sodišče jim ne more nič, saj je šerif Brady na strani morilcev. Toda sodnik Wilson naredi nekaj drugega; vsem mladim fantom Tunstallovega ranča podeli status šerifovih pomočnikov in pooblastilo, da ujamejo Tunstallove morilce. Med novopečenimi šerifovimi pomočniki je tudi William Bonney, ki z morilci opravi po svoje, tako, da jih postreli.

Kinoteka: Deveti krog (TV Slo 1 ob 22:40)

Režiser: France Štiglic

Igrajo: Dušica Žegarac, Boris Dvornik, Eta Bortolazzi

Kratek opis: Restavrirana klasika Franceta Štiglica o ljubezni med pogromom je bila nominirana za oskarja. Čas druge svetovne vojne in pregona Židov v Zagrebu. Stari Vojnović reši dekle Ruth pred taboriščem s poroko s sinom Ivom. Čeprav je poroka zasilna, se med mladima razvije ljubezen. Ko ustaši vendarle odpeljejo Ruth, jo poskuša Ivo rešiti, vendar oba končata v taborišču, v devetem krogu, iz katerega ni izhoda. Deveti krog je še vedno edini celovečerni igrani film slovenskega režiserja, ki je prejel nominacijo za oskarja. 

Sobota 29.4.2023

Kapitan Phillips (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Paul Greengrass

Igrajo: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Max Martini, Catherine Keener

Kratek opis: Spremljali bomo resnično zgodbo kapitana tovorne ladje Richarda Phillipsa, ki na poti ob somalijski obali sooči z napadom piratov. Kljub prvotnem neuspehu pirati pod vodstvom odločnega Muse v drugo uspejo zasesti ladjo, vendar jo morajo zaradi spretnega Richardovega posredovanja znova zapustiti, ob tem pa kapitana ugrabijo. Med plovbo proti obali jim začne slediti ameriška mornarica, zato mora Richard ohraniti trezno glavo in ukaniti ugrabitelje, če želi preživeti.

Sedmi pečat: Zbeži! (TV Slo 1 ob 22:20)

Režiser: Jordan Peele

Igrajo: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener

Kratek opis: Izjemen prvenec novega upa afroameriške skupnosti je bil ob nastanku verjetno eden najbolj opevanih filmov leta. Svež pristop k vedno aktualni temi rasizma v ameriški družbi je leta 2018 nagradila tudi ameriška filmska akademija z oskarjem za najboljši izvirni scenarij. Jordan Peele je sploh prvi Afroameričan, ki je dobil zlati kipec v tej kategoriji. Chris se pripravlja, da bo spoznal starše svojega dekleta Rose. Srečanje v njem vzbuja skrb, saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da njen novi fant pripada drugi rasi. Čeprav se dekletu barva kože ne zdi bistvena, Chris sluti, da obisk ne bo minil brez zapletov, ki jih je kot temnopolti tudi sicer vajen iz svojega življenja. Mlad par je žrtev rasnega obračunavanja že med vožnjo na posestvo Roseinih staršev, ko njun avto ustavi policist. Ko končno prispeta na cilj, pa nelagodja nad dejstvom, da je hčerin izbranec druge rase, ne skrivajo niti Roseini starši, sicer predstavniki višjega razreda ameriških belcev.

Nedelja 30.4.2023

Pr’Hostar (Pop TV ob 20:00)

Režiser: Luka Marčetić

Igrajo: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav

Kratek opis: Film je komična zgodba o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži. Majhni podeželski hotel Pr’Hostar se zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, na vrata pa že trka tuji kupec dvomljivega slovesa. Osebje hotela ne želi pristati na cesti, zato se odločijo preprečiti prodajo. Njihovi obupani poskusi se kot po tekočem traku izjalovijo in povzročijo popolno zmešnjavo, iz komičnega kaosa pa se lahko rešijo le z lastno iznajdljivostjo in obilico sreče.

Begunec (Kanal A ob 20:00)

Režija: Andrew Davis

Igrajo: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore

Kratek opis: Dr. Kimble je priznan kirurg, ki s svojo lepo ženo Helen živi v najbolj bogati soseski daleč naokoli. Njegovo življenje je srečno vse do noči Heleninega umora. Zanj pa je Kimble po krivem obsojen na dosmrtno ječo. Uspe mu pobegniti, vendar naenkrat postane človek brez imena, brez doma, brez prijateljev in stalno na begu. Kljub temu je trdno odločen, da bo našel ženinega morilca. Za petami mu je nepopustljivi vladni agent Samuel Gerard, ki ima na razpolago ekipo zagrizenih sodelavcev.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Universal Pictures

Viri opisov: Siol.net, spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih