Vikend TV: Nadaljevanje slovenske klasike s štajerskim pridihom

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 31.5.2024

Gremo mi po svoje 2 (POP TV ob 20:10)

Režija: Miha Hočevar

Igrajo: Jurij Zrnec, Tadej Toš, Jure Kreft, Luka Cimprič, Sabina Kogovšek, Milena Zupančič

Kratek opisNavihani taborniki in njihov nergavi Starešina se vrnejo v Posočje, toda njihovo običajno uganjanje poletnih norčij zmoti prihod odreda štajerskih tabornikov pod vodstvom tekmovalnega Šefa. Trmoglavost obeh vodij povzroči kaotično vojno med taboroma, dokler ne najdejo skupnega sovražnika – pikolovske inšpektorice Ines, ki želi preveriti upoštevanje novih evropskih taborniških pravil.

Proces (TV SLO 1 ob 23:10)

Režija: Orson Welles

Igrajo: Anthony Perkins, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeline Robinson, Romy Schneider, Orson Welles

Kratek opisMojstrovina Franza Kafke pod režijsko taktirko Orsona Wellesa. Bančni uslužbenec Josef K. se nekega lepega dne prebudi v nočno moro. V njegovo spalnico vdreta stražnika. Mladega moža nadlegujeta in ga izprašujeta o vseh podrobnostih njegovega življenja. Končno mu povesta, da imata nalog za njegovo aretacijo, a ne razkrijeta zločina, ki naj bi ga storil. K. se znajde v labirintu sodišča, kjer poskuša s pomočjo redkih zaveznikov dokazati svojo nedolžnost. Film je bil posnet pretežno v Zagrebu na Hrvaškem. V njem je čutiti odmev represivnih režimov 20. stoletja, Sovjetske zveze in Vzhodne Nemčije, ter sklicevanje na holokavst. Režiser Orson Welles je nekoč izrekel, da je bil Proces najboljši film, kar jih je kdaj posnel. Na TV Slovenija predvajajo najnovejšo digitalno obnovljeno različico filma.

Sobota 1.6.2024

Hobit: Nepričakovano popotovanje (Planet ob 21:25)

Režija: Peter Jackson

Igrajo: Martin Freeman, Ian McKellen, Cate Blanchett, Elijah Wood, Hugo Weaving, Benedict Cumberbatch

Kratek opisFilmska dogodivščina sledi popotovanju junaka Bilba Bisagina, ki se poda na iskanje epskih razsežnosti v Srednji svet. Miroljubnega hobita, ki ne mara pustolovščin, obiščejo Gandalf in škratje ter ga povabijo s seboj, da bi jim pomagal vzeti nazaj zaklad, ki jim ga je ukradel strašni zmaj Smaug. Pot jih vodi čez nevarna ozemlja, polnih goblinov in orkov, smrtonosnih vargov in čarovnikov.

Vrelišče (TV SLO 1 ob 22:30)

Režija: Philip Barantini

Igrajo: Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Hannah Walters, Malachi Kirby, Taz Skylar, Lauryn Ajufo, Daniel Larkai, Lourdes Faberes, Jason Flemyng, Ray Panthaki

Kratek opisFilm je kulinarična drama, tudi triler. Prikazuje zgodbo Andyja Jonesa, glavnega kuharja v prestižni londonski restavraciji. Pred njim in njegovo kuharsko ekipo je božično praznovanje, napoveduje se gneča, napetost pa se stopnjuje, ko se nenadoma pojavi inšpektor za zdravje in varnost pri delu ter ugotovi nekaj pomanjkljivosti. Zdi se, da restavraciji grozi znižanje ocene, poleg tega mora Andy usklajevati različne interese svoje številčne ekipe in poskrbeti za posebne želje gostov. Delo in okolje sta stresna. Andy v napetih okoliščinah pokaže svoj pravi obraz …

Nedelja 2.6.2024

Warcraft: Začetek (Kanal A ob 20:00)

Režija: Duncan Jones

Igrajo: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell

Kratek opisNepozabna fantazijska avantura, polna vrtoglave akcije, osupljive čarovnije in prepovedane ljubezni. Svet orkov odmira, zato se odločijo pod vodstvom odločnega Durotana zavojevati človeško kraljestvo Azeroth. Po odprtju čarobnih temnih vrat, ki povezujejo oba svetova, so ljudje soočeni z nepredstavljivimi vojnimi grozotami, toda pod vodstvom plemenitega Anduina se zloveščim napadalcem pogumno postavijo po robu. Kmalu postane jasno, da je za obstanek obeh vrst nujno premirje, toda temne sile iz ozadja si želijo zgolj popolnega uničenja.

Stekli psi (TV 1000 ob 21:00)

Režija: Quentin Tarantino

Igrajo: Harvey Keitel, Tim Roth, Chris Penn, Steve Buscemi, Lawrence Tierney, Michael Madsen, Quentin Tarantino, Edward Bunker

Kratek opisPopolni neznanci se zberejo, da bi izpeljali popoln zločin. Ko pa preprost rop eskalira v krvavo zasedo, neusmiljeni morilci spoznajo, da je eden od njih ovaduh. Toda kateri? Štirje popolni morilci, en popoln zločin. Kritiško priznani film z dih jemajočo surovostjo je genialna gangsterska klasika scenarista in režiserja Quentina Tarantina.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Siol

Viri opisov: cinestar, spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih