Vikend TV: Moderne uspešnice in art klasike

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 22.3.2024

Zdaj ali nikoli (Cinestar TV 2 ob 21.30)

Režija: Peter Segal

Igrajo: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini, Treat Williams, Milo Ventimiglia, Annaleigh Ashford, Charlyne Yi, Alan Aisenberg, Freddie Stroma, Dave Foley

Kratek opisMaya (Jennifer Lopez) že petnajst let živi v Queensu in dela na istem delovnem mestu v tamkajšnjem supermarketu. Ko dolgo pričakovano napredovanje pred njenim nosom dodelijo nekomu drugemu, s pomočjo lažnega življenjepisa in najboljše prijateljice Joan dobi sanjsko službo v pisarni. Edina težava je, da o poslu, v katerem se je znašla, ne ve popolnoma ničesar, pa tudi svoje oblačenje in obnašanje bo morala prilagoditi novim razmeram.

Kinoteka: Smešne igre (TV SLO 1 ob 23:05)

Režija: Michael Haneke

Igrajo: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch, Frank Giering, Stefan Clapczynski, Doris Kunstmann, Christoph Bantzer, Wolfgang Glück, Susanne Meneghel, Monika Zallinger

Kratek opisBogata družina se vseli v idilično počitniško vilo na robu avstrijskega jezera. Hišo obiščeta neznanca, ki se predstavita kot Peter in Paul. Družinske člane Anno, Georga in Georga mlajšega ugrabita in se z njimi igrata sadistične igrice. Te so toliko bolj neznosne, ker se ugrabitelja vedeta uglajeno in hladno, kot da igrata v računalniški simulaciji. Medtem njune žrtve preživljajo nočno moro. Prva uspešnica in eden najbolj provokativnih filmov avstrijskega »auteurja« Michaela Hanekeja.

Sobota 23.3.2024

Drzna igra (POP TV ob 20:00)

Režija: Brad Furman

Igrajo: Justin Timberlake, Ben Affleck, Gemma Arterton, Anthony Mackie, Michael Esper, Oliver Cooper, Christian George, Yul Vazquez, John Heard, James Molina

Kratek opisNadarjeni študent matematike Richie ne zmore več plačevati šolnine, zato se preizkusi v spletnem igranju pokra. Ko kljub natančnim izračunom izgubi vse premoženje, se odpravi na Kostariko, da bi našel organizatorja spletnih stav Ivana. Ta mladeniču ponudi dobro plačano službo in Richieja hitro posrka v svet večnega šelestenja bankovcev, dragih avtomobilov, vročih deklet in neprestanih zabav. Toda hitro sledi streznitev, ko mu za vrat pričnejo dihati agenti FBI-ja, neusmiljeni kriminalci in Ivanovi opeharjeni klienti, zato poskuša Richie najti izhod iz začaranega kroga.

Sedmi pečat: Jagnje (TV SLO 1 ob 23:15)

Režija: Valdimar Jóhannsson

Igrajo: Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson, Ingvar Eggert Sigurdsson, Ester Bibi, Arnþruður Dögg Sigurðardóttir, Theodór Ingi Ólafsson, Sigurður Elvar Viðarson, Lára Björk Hall

Kratek opisNekega dne se v hlevu skoti (ali mogoče rodi) nenavadno živo bitje. Par ga vzame v hišo in vzgaja kot svojega ljubljenca. Idilično življenje najprej zmoti prihod moževega brata, nestanovitnega fičfiriča, prav tako pa se napoveduje še bolj usoden konflikt; nekaj, ali nekdo, hoče svojega mladiča nazaj. In ne bo se ustavilo pred ničemer. Prepričljiv prvenec, nenavadna mešanica grozljivke in ljudske bajke, je bil na festivalu v Cannesu leta 2021 v sekciji Poseben pogled nagrajen kot najbolj originalen film.

Nedelja 24.3.2024

Krvavi diamant (Kanal A ob 20.00)

Režija: Edward Zwick

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena, Anointing Lukola, David Harewood, Basil Wallace

Kratek opisKo izbruhne državljanska vojna, v Solomonovo vas pridrvijo uporniki, ki prebivalce ugrabijo in pobijejo. Solomona ločijo od družine in ga pošljejo na prisilno delo v rudnike diamantov, ki financirajo trgovanje z orožjem. Tam nekega dne najde ogromen in neprecenljiv diamant, ki ga skrije in kasneje zakoplje. Nedolgo zatem oblasti izvedejo racijo, v kateri je ujet tudi Solomon, ki se tako znajde v zaporu skupaj s plačancem in tihotapcem Dannyjem Archerjem. Ta obljubi, da mu bo v zameno za diamant pomagal poiskati družino. Pri tem se obrne na ameriško novinarko Maddy Brown, ki v zameno za pomoč od Archerja zahteva informacije o pranju umazanih diamantov.

Creed: Rojstvo legende (Planet ob 20:40)

Režija: Ryan Coogler

Igrajo: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson

Kratek opisCreed je nadaljevanje uspešne Rocky franšize. Gospod Balboa je v tem primeru že v letih in postane mentor mlademu Adonisu Creedu, sinu pokojnega nasprotnika. V glavni vlogi je imenitni Michael B. Jordan, film pa bo vsekakor izpolnil pričakovanja vseh ljubiteljev Rocky franšize.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Rolling Stone

Viri opisov: cinestar, spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih