Vikend TV: Lynchamo dalje

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 2.2.2024

Da ne bo sledov (TV Slo 2 ob 20.00)

Režija: Jan P. Matuszyński

Igrajo: Tomasz Ziętek, Sandra Korzeniak, Jacek Braciak, Agnieszka Grochowska, Mateusz Górski

Kratek opis: Resnični primer policijskega nasilja iz časa komunistične Poljske postane snov za mračno, napeto dramo, navdihnjeno s političnim trilerjem. Poljska leta 1983. Državo pretrese primer Grzegorza Przemyka, srednješolca, ki ga do smrti pretepejo miličniki. Njegov prijatelj Jurek, edina priča dogodka, čez noč postane državni sovražnik številka ena.

Kinoteka: Resnična zgodba (TV Slo 1 ob 23:00)

Režija: David Lynch

Igrajo: Richard Farnsworth, Sissy Spacek, Jane Galloway Heitz

Kratek opis: Cikel filmov Davida Lyncha Film temelji na resnični zgodbi Američana, ki je leta 1994 opravil neverjetno pot po osrčju Amerike. Ko 73-letni Alvin izve, da je njegovega brata zadela kap, se ga odloči obiskati in zgladiti njun dolgoletni spor. Ker pa ga dajejo kolki in mu peša vid ter nima vozniškega dovoljenja, se trmasti Alvin usede na svojo kosilnico, nanjo pripne manjšo prikolico in se odpravi na skoraj 400 kilometrov dolgo potovanje od domačega mesteca Laurens v državi Wisconsin do Mount Ziona v Iowi. Na poti naleti na številne ovire, pa tudi na ljudi, ki mu hočejo pomagati.

Sobota 3.2.2024

Sedmi pečat: Ali in Ava (TV Slo 1 ob 22:15)

Režija: Clio Barnard

Igrajo: Adeel Akhtar, Claire Rushbrook, Macy Shackleton, Shaun Thomas

Kratek opis: Nežna ljubezenska zgodba o medrasni zvezi, ki naleti na velike, a tudi premagljive čeri v svojem okolju. Ali je prijazen možak pakistanskih korenin, ki še vedno živi z ženo, čeprav je zveza že zdavnaj razpadla. Pravzaprav je šlo vse navzdol potem, ko sta izgubila še nerojenega otroka, in zato je ločitev pred vrati. Ava je nekaj let starejša od njega in je pravkar postala vdova. Prvič se srečata v Avini šoli, kamor Ali pripelje hčer svojega najemnika. Med njima najprej vznikne iskreno prijateljstvo, ki temelji na skupni ljubezni do glasbe. Sčasoma se odnos poglobi in par se začne spopadati z zavračanjem zveze s strani obeh družin, tako angleške kot pakistanske.

Deset v pol (Kanal A ob 22:40)

Režija: Danis Tanović

Igrajo: Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Almir Palata Prle

Kratek opis: Sarajevo, maj 2021. Baščaršija si skuša opomoči po dolgem in težkem pandemičnem letu. Pandemija še traja, a vseeno – poletje prihaja, z njim pa tudi upanje, da se bodo razmere vsaj za krajši čas izboljšale. Ko v Enesovo čevapčičarno nekega jutra vstopi Zagrebčanka in reče, da je prišla na “najboljše čevapčiče v Sarajevu”, jo pošlje k Izi, da bi si sam, tako kot po tradiciji, privoščil užitek prve jutranje kave, potem ko je postregel prvi stranki. Povsem neškodljiva, prijazna gesta povzroči popoln razpad sosedskih, poslovnih in zasebnih odnosov, ne le v Enesovem in Izinem življenju, temveč tudi med vsemi so-krajani. Kdo ima najboljše čevapčiče v Sarajevu?

Nedelja 4.2.2024

Rojena morilca (TV1000 ob 21.00)

Režija: Oliver Stone

Igrajo: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore, Rodney Dangerfield, Everett Quinton, Jared Harris, Pruitt Taylor Vince, Edie McClurg, Russell Means, Lanny Flaherty

Kratek opis: Množična morilca Mallory in Mickey v pičlih treh tednih ubijeta več kot petdeset nedolžnih ljudi. Pravita, da si tako izkazujeta ljubezen in naklonjenost. Ko ju končno dohiti roka pravice, se okoli njiju zgrne pravi medijski cirkus. Prav mediji iz njiju ustvarijo najbolj priljubljen par v Ameriki, saj dobita celo svoj klub oboževalcev.

Jack Reacher (Kanal A ob 22:10)

Režija: Christopher McQuarrie

Igrajo: Tom Cruise, Rosamund Pike, Jai Courtney, Robert Duvall

Kratek opis: Nekdanji vojak in odličen preiskovalec Jack Reacher je samotar, ki ne dovoli, da bi ga kar koli privezalo na en kraj. Je kot duh, kot senca. Izogiba se družbi in živi po svojih pravilih. Vendar ga poročilo o nesmiselnem streljanju izvabi iz senc, saj ima z domnevnim morilcem neporavnane račune. Tako privoli, da bo pomagal roki zakona in začne se napeto iskanje pravice. Reacherju je vsaka popolnost sumljiva, zato hitro opazi drobne sledi, ki jih je policija spregledala. In bolj ko raziskuje primer, manj je jasen in nič ni tako, kot se zdi, zato je prijatelj lahko tudi sovražnik. Film je posnet po romanu pisatelja Leeja Childa.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih