Vikend TV: Izbor kultnih poslastic

Za vas smo tokrat izbrskali veliko kultnih poslastic, zato bo na vas kateri film boste izbrali. Lahko se vrnemo v zlate čase s Charliejivimi angelčki, Jackiejem Chanom in brutalnim psihološkim trilerjem Rekvijem za sanje ali v novejšo dobo s Hellboyem. V primeru, da se v teh naslovih ne najdete, smo poiskali tudi najboljše alternative.

Med vso ponudbo najbolj priporočamo naslednje filme:

Petek 24.6.2022

Ustanovitelj (2016, 1h 55min, Cinestar TV 1 ob 20:00, biografski)

Režiser: John Lee Hancock

Igrajo: Michael Keaton, Linda Cardellini, Laura Dern, Patrick Wilson

Kratek opis: Zgodba spremlja Raya Krocka (Michael Keaton), ki se poveže z bratoma Richardom in Mauriceom McDonaldom, da bi ustanovili okrepčevalnico, ki je hitro postala mednarodna veriga hitre prehrane, ki jo danes obišče 68 milijonov kupcev na dan. Razen Keatona je v enih glavnih vlog tudi Laura Dern kot njegova izmozgana in zapostavljena soproga Etel, od katere se je Krock ločil leta 1961. V filmu igrajo še Patrick Wilson, Linda Cardellini, Nick Offerman in John Carroll Lynch kot brata McDonalds.

Charliejevi Angelčki (2000, 1h 38min, KINO ob 20:00, akcijski)

Režiser: McG

Igrajo: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Bill Murray,

Kratek opis: Zapeljive detektivke Natalie, Dylan in Alex delajo za skrivnostnega Charlieja. Punce se z najsodobnejšo tehnologijo, najhitrejšimi avtomobili in različnimi borilnimi tehnikami lotijo iskanja ugrabljenega računalniškega genija Erica Knoxa. Ta je izdelal vrhunski program, ki nikakor ne sme priti v napačne roke, saj bi to pomenilo svetovno katastrofo. Kmalu je jasno, da imajo pred seboj najbolj tvegano nalogo doslej. Pod številnimi krinkami in s svojimi ženskimi čari poskušajo najti kakršnokoli sled, ki bi jih pripeljala do razrešitve primera.

Legenda o pijanem mojstru (1994, 1h 42min, TV1000 ob 21:00, akcijski)

Režiser: Chia-Liang Liu, Jackie Chan

Igrajo: Jackie Chan, Lung Ti, Anita Mui, Felix Wong, Chia-Liang Liu

Kratek opis: Mladi mojster borilnih veščin je ujet med izpolnjevanjem volje svojega očeta pacifista in borbo s skupino nespoštljivih tujcev, da bi jim preprečil krajo neprecenljivih artefaktov.

Sobota 25.6.2022

Hellboy (2004, 2h 2min, Cinestar TV 1 ob 21:10, akcijski)

Režiser: Guillermo Del Toro

Igrajo: Ron Perlman, Selma Blair, Rupert Evans, Karel Roden, Jeffrey Tambor, Doug Jones, Brian Steele, Ladislav Beran, Biddy Hodson, Corey Johnson

Kratek opis: Ultimativni antijunak Hellboy se vrača v maščevalni misiji v Londonu, kjer se starodavni duh zlobne čarovnice (Nimue Krvava kraljica) vrne od mrtvih. Pred stoletji ujeta in zavržena se kraljica čarovnica vrne v naš svet, da bi znova prinesla smrt in uničenje. Samo junak s peklenskimi koreninami, kot je Hellboy, se lahko sooči z grožnjo in se zoperstavi kraljici in njeni vojski. .

Rekvijem za sanje (2006, 1h 42min, TV1000 ob 23:30, drama)

Režiser: Darren Aronofsky

Igrajo: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans

Kratek opis: Zgodbe štirih prebivalcev Coney Islanda, ki bi radi za vsako ceno in na vsak način uresničili sanje za boljšim življenjem, kar pa sčasoma vodi v pravo nočno moro.

Sedmi pečat: Korporacija (2019, 1h 30min, TV SLO1 ob 23:55, kriminalna drama)

Režiser: Matej Nahtigal

IgrajoUroš Furst, Primož Vrhovec, Ivo Barišič, Jana Zupančič

Kratek opis: Leon Gall je policijski inšpektor v poznih tridesetih. Včasih deluje na robu legalnosti, vendar ni koruptiven. V četrti, kjer je odraščal s svojo pokojno materjo, narkomanko, Korporacija Rihter želi pričeti gradnjo največjega stavbnega kompleksa v zgodovini mesta. Leon Gall prek svoje punce, luksuzne prostitutke Veronike Gril, ki zadovoljuje pomembnega politika in enega izmed glavnih akterjev pri projektu, izve, da je bil nakup tamkajšnjega zemljišča sumljiv.

Nedelja 26.6.2022

Mojstri iluzij (2013, 1h 55min, Cinestar TV 1 ob 19:00, kriminalka)

Režiser: Louis Leterrier

Igrajo: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Morgan Freeman, Michael Caine, Michael Kelly, Common

Kratek opis: Režiser akcijskih spektaklov Prenašalec in Neverjetni Hulk predstavlja zgodbo skupine neverjetnih iluzionistov, ki med predstavo v nekaj sekundah oropajo banko v Parizu in nato denar razdelijo občinstvu. Agenta FBI in Interpola skušata razvozlati njihovo skrivnost, toda vedno znova naletita na številne osupljive čarovniške trike. Naposled odkrijeta, da je bil rop banke le slepilo za odvračanje pozornosti od ene največjih čarovnij, ki so jo mojstri iluzije pripravljali dolga leta

Jason Bourne (2016, 2h 3min, Kanal A ob 20:00, akcijski)

Režija: Paul Greengrass

Igrajo: Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Julia Stiles, Vincent Cassel, Riz Ahmed

Kratek opis: Nova doza akcijske zgodbe o skrivnostnem super agentu Bournu. Čeprav se Jason po dolgih letih iskanja končno spominja svoje resnične identitete, je pred njem skritih še veliko skrivnosti. Pri razkrivanju mračne preteklosti mu pomaga zvesta prijateljica Nicky, vendar se tudi sama znajde v smrtni nevarnosti. 

Bralec (2008, 2h 4min, TV1000 ob 20:00, drama)

Režija: Stephen Daldry

Igrajo: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Jeanette Hain, Lena Olin, Bruno Ganz

Kratek opis: Nemčija po drugi svetovni vojni: desetletje po koncu razmerja s starejšo žensko, študent prava Michael Berg ponovno naleti na svojo nekdanjo ljubimko, ki ji sodijo za vojne zločine.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: wall.alphacoders.com

Viri opisov: Spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih