Vikend TV: Gangsterski konec teda

Ta konec tedna se na TV sporedu najdejo odlični gangsterski filmi, ki veljajo za klasike znotraj tega žanra. Zelo dobro ponudbo dopolnjujejo skriti dragulj velikih filmskih imen.

Ta vikend priporočamo:

Petek 20.1.2023

Zgodbe z Bronxa (1993, FOX Movies ob 21:00)

Režiser: Robert de Niro

Igrajo: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Francis Capra, Taral Hicks, Kathrine Narducci, Clem Caserta, Alfred Sauchelli Jr., Frank Pietrangolare, Joe Pesci

Kratek opisCalogero je devetletni deček, ki preživlja otroštvo v italijanski soseski Bronx. Njegov oče Lorenzo je pošten in zelo priljubljen človek. Prepričan je, da bo svojega sina naučil prav takih vrednot. Kljub očetovemu trudu pa se Calogero spoprijatelji s fanti z ulice. Ko je Calogero nekoč edina priča umora, ki ga zakrivi podzemni veljak Sonny, to dejstvo zamolči. Lorenzo prepričuje sina, da vsa pozornost soseske do Sonnyja izvira iz strahu, ne iz spoštovanja. Calogero odrašča in postane rasistični razgrajač, hkrati pa se zaljubi v temnopolto dekle Jane. Iz zmedene situacije mu pomaga prav Sonny. Od dveh popolnoma različnih oseb, očeta in Sonnyja, Calogero dobi najbolj poučne lekcije za življenje.

Nori Pierrot (1965, TV SLO 1 ob 22:40)

Režiser: Jean-Luc Godard

Igrajo: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani

Kratek opis: Mladi Francoz Ferdinand Griffon ima dovolj malomeščanskega življenja z utesnjujoče dolgočasnimi službenimi in družinskimi obveznostmi. Nekega dne sreča svoje nekdanje dekle Marianne in skupaj odideta v njeno stanovanje, kjer najdeta truplo moškega. Z njegovim avtomobilom jo mahneta proti morju, kjer ju čaka nekonvencionalno življenje.

Sobota 21.1.2023

Léon (1994, FOX ob 20:55)

Režiser: Luc Besson

Igrajo: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman, Danny Aiello, Peter Appel, Willi One Blood, Don Creech, Keith A. Glascoe, Randolph Scott, Michael Badalucco

Kratek opisMathildin oče hrani droge za dvoličnega policaja Normana Stansfielda. Edina svetla točka v njenem življenju je njen mlajši brat. Nekega dne se Stansfield znese nad njenim očetom, ker je nekaj droge zadržal zase, in v jezi pobije vso družino. Edina preživela je Mathilda, ki se zateče v Léonovo stanovanje. Mathilda kmalu izve za nenavaden poklic svojega čudaškega soseda. Leon je namreč poklicni morilec. Zaprosi ga za pomoč, saj hoče maščevati bratovo smrt. Léon, povsem nevajen očetovskih nalog in prijateljskih odnosov, se po najboljših močeh trudi dekle zavarovati pred težavami. Med morilcem, ki začne odkrivati svoja čustva in voljo do življenja, ter pokvarjenim policajem, ki bi storil vse, da bi se znebil priče, se razplamti silovit boj, vzrok katerega je dvanajstletnica, ki nima več česa izgubiti.

Kazino (1995, FOX Movies ob 22:00)

Režiser: Martin Scorsese

Igrajo: Robert De Niro, Sharon Stone, Joe Pesci, James Woods, Don Rickles, Alan King, Kevin Pollak, L.Q. Jones, Dick Smothers, Frank Vincent

Kratek opis: Las Vegas sedemdesetih in osemdesetih je prizorišče zgodbe o mafiji, multimilijonskih poslih z igralnicami, v katerih o bogastvu in življenju odloča met kocke. Sam ‘Ace’ Rothstein je poverjenik mafije, ki vodi igralnico v Las Vegasu in živi na videz mirno življenje s svojo soprogo Ginger, odvisnico od droge in denarja. Nicky Santoro, Acev prijatelj iz otroštva pride v mesto z lastnimi ambicijami, ki bodo za vselej spremenile Acejev svet. Robert DeNiro, Sharon Stone in Joe Pesci so zvezdniki te nepozabne mojstrovine Martina Scorseseja.

Nedelja 22.1.2023

Tihotapec (2017, POP TV ob 20:00)

Režiser: Doug Liman

Igrajo: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Jesse Plemons, Lola Kirke

Kratek opisTom Cruise bo v filmu, ki je posnet po resničnih dogodkih, stopil v škornje enega najbolj nenavadnih pilotov in tihotapcev vseh časov. Upodobil bo pilota ter tihotapca drog in orožja Adlerja Berrimana Seala poznanega kot Barryja Seala, ki je v 80. letih svojo tihotapsko kariero začel kot pilot za medellinski kartel, da ga ne bi zaprli, pa je pozneje postal tudi Cijin tajni agent. Skrbel je za transport marihuane, kokaina in pozneje tudi drugih drog iz Južne v Severno Ameriko. Njegov posel je najbolj cvetel med letoma 1976 in 1984, ko ga je vodil z zanemarjenega malega letališča Mena v Arkansasu. Naposled so ga aretirali, vendar se je zaporu izognil tako, da je svoje usluge ponudil ameriškim oblastem, za katere pa se je kmalu izkazalo, da mu v vrtincu kriminala, prevar in pranja denarja ne morejo nuditi varne zaščite.

Beli vran (2018, TV SLO 2 ob 22:05)

Režija: Ralph Fiennes

Igrajo: Oleg Ivenko, Adele Exarchopoulos, Ralph Fiennes, Louis Hofmann

Kratek opisMladenič v temni ozki obleki in z baretko na glavi sedi na letu iz Leningrada v Pariz. Piše se leto 1961 in Rudolf Nurejev, bodoča legenda baleta, je član svetovno znane baletne skupine gledališča Kirov. Prvič potuje na gostovanje zunaj meja Sovjetske zveze. Pariško življenje Nurejeva navduši in mladi plesalec si silno želi zaužiti kulturo, umetnost, glasbo; vse, kar mu ponuja sijajno mesto. A agenti KGB-ja, ki ga spremljajo na vsakem koraku, postajajo vse bolj sumničavi zaradi njegovega obnašanja in prijateljevanja z mlado Parižanko Claro Saint. Ko ga končno soočijo z nezaslišanim dejstvom, mora Nurejev sprejeti srce parajočo odločitev, ki mu bo za vedno spremenila življenje in bo v nevarnost spravila njegove prijatelje in družino.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Mental Floss

Viri opisov: Siol.net, spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih