Vikend TV: Filmsko vroča in kaotična sobota

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 23.2.2024

Črna skrinjica (TV Slo 2 ob 20.55)

Režija: Yan Gozlan

Igrajo: Pierre Niney, Lou de Laâge, André Dussollier, Olivier Rabourdin

Kratek opis: Napet tehnološki triler o mladem analitiku črnih skrinjic iz agencije za raziskave letalskih nesreč. Zadnji primer, ki ga mora analizirati, je še posebej delikaten, saj je strmoglavilo povsem novo letalo, s katerim na prvi pogled ni bilo nič narobe. Tik pred rešitvijo zagonetke mu šef primer odvzame in ga dodeli drugemu analitiku. Ta zaključi, da je po vsej verjetnosti prišlo do samomorilskega terorističnega napada. Primer zaključen, krivec identificiran, vsi srečni … Matthieu vseeno dvomi o uradni razlagi in se loti preiskave na lastno pest. Še posebej sumničav postane potem, ko njegov sodelavec skrivnostno izgine. Je mogoče, da je nekdo zmanipuliral zvočne posnetke in tako zakril pravi vzrok katastrofe?

Cherbourski dežniki (TV Slo 1 ob 22:55)

Režija: Jacques Demy

Igrajo: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon

Kratek opis: Muzikal Jacquesa Demyja se je večkrat prebil na lestvice najboljših filmov vseh časov. 17-letna Geneviève in njena mati vodita butik z dežniki v obalnem mestecu Cherbourg v Normandiji. Guy je mladi avtomehanik, ki skrbi za bolno teto. Geneviève in Guy se zaljubita in načrtujeta poroko kljub neodobravanju njene matere. Preden Guyja pošljejo v alžirsko vojno, si zaobljubita večno ljubezen. A med njegovo odsotnostjo Geneviève podvomi v njegovo ljubezen. Dvoriti ji začne premožni pariški draguljar Roland. V zakon z njim jo prepričuje tudi mati. Geneviève popusti pritiskom in se poroči z Rolandom ter zapusti Cherbourg. Guy se vrne iz Alžirije in s pomočjo Madeleine sestavlja koščke razsutega življenja. Leta pozneje se Geneviève in Guy srečata na bencinski postaji, ki jo vodi Guy.

Sobota 24.2.2024

Prvinski nagon (Kanal A ob 20:00)

Režija: Paul Verhoeven

Igrajo: Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne Tripplehorn

Kratek opis: Michael Douglas in Sharon Stone se v filmu zapleteta v nevarno erotično igro. Policist Nick Curran raziskuje skrivnostni umor rock zvezde, čigar bivša ljubica je Catherine Tramell. Pred kratkim je napisala roman, v katerem prav tako umorijo glasbeno zvezdo. Ali to dokazuje njeno krivdo ali je morilec hotel sum zvaliti na Catherine? Že na prvem zaslišanju Nick spozna, da je Catherine zelo zapeljiva, skrivnostna, zvita in mogoče celo sposobna ubijanja. Preiskava ga pripelje na sled neulovljivi serijski morilki, ki svoje žrtve pokonča sredi vročih posteljnih igric.

Sedmi pečat: Trikotnik žalosti (TV Slo 1 ob 22:10)

Režija: Ruben Östlund

Igrajo: Woody Harrelson, Zlatko Burić, Harris Dickinson, Charlbi Dean

Kratek opis: Že druga zaporedna zlata palma v Cannesu za najboljši film režiserja Rubena Östlunda. Tokrat vas bo navdušil z mešanico komedije, satire, groteske in avanturističnega filma, podkrepljeno z neusmiljeno družbeno kritiko. Tri nominacije za oskarja leta 2023. Zvezdniški manekenski par se udeleži križarjenja na jahti za superbogataše, ki ji poveljuje pijani marksistični kapitan. V neurju ladja potone, nekaj potnikom in članom posadke se uspe rešiti na osamljeni tropski otok. Družbena hierarhija, ki je veljala na ladji, se v okolju darvinističnega boja za preživetje povsem postavi na glavo.

Več o filmu tudi v naši recenziji.

Nedelja 25.2.2024

Ognjeni obroč (Kanal A ob 20.00)

Režija: Guillermo Del Toro

Igrajo: Charlie Hunnam, Diego Klattenhoff, Idris Elba, Charlie Day

Kratek opis: Znanstveno fantastična pustolovščina epskih razsežnosti nas popelje v bližnjo prihodnost, ko Zemljo napadejo velikanske pošasti, ki lahko uničijo celotna mesta. Da bi rešili človeštvo, znanstveniki ustvarijo velikanske robote, imenovane jaeger, ki so lahko kos surovi moči in velikosti napadalcev. Robote upravljajo posebej izurjeni piloti, ki se s pomočjo misli povežejo med seboj. Ko se pošasti pripravljajo na poslednji spopad, so roboti in njihovi piloti zadnji up človeštva pred sicer neizbežno apokalipso.

John Wick 3: Parabellum (Cinestar TV 1 ob 20:15)

Režija: Chad Stahelski

Igrajo: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Tobias Segal, Anjelica Huston, Said Taghmaoui

Kratek opisPoklicni morilec John Wick (Keanu Reeves) je, zaradi umora člana mednarodnega združenja atentatorjev, na begu. Nagrada za življenje poklicnega morilca je 14 milijonov dolarjev in tako postane tarča umora vseh moških in žensk na svetu.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih