Vikend TV: Filmska smetana zadnjega desetletja

V tem vikendu je na televiziji na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 29.9.2023

Vroči posnetki (KINO ob 22:00)

Režiser: Jake Kasdan

Igrajo: Jason Segel, Cameron Diaz, Rob Corddry, Ellie Kemper, Rob Lowe

Kratek opis: Pikantna zgodba o zapeljivi Annie in zabavnem Jayu, ki sta po desetih letih zakona in dveh otrocih izgubila nekdaj neustavljivo strast do seksa. Nekega večera Annie dobi idejo, da bi se posnela med posteljnimi igricami in res preživita nepozabno vročo noč. Na njuno grozo naslednje jutro ugotovita, da sta posnetek pomotoma poslala vsem najbližjim prijateljem in sorodnikom, zato se začne zabavna in boleča misija, kako preprečiti sramoto razkritja njunih intimnih trenutkov.

1917 (Cinestar TV 1 ob 22:10)

Režiser: Sam Mendes

Igrajo: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays, Colin Firth, Pip Carter, Andy Apollo, Paul Tinto, Josef Davies, William Postlethwaite, Gabriel Akuwudike

Kratek opis: Sam Mendes, z oskarjem nagrajeni režiser uspešnice Skyfall in Lepota po ameriško, prinaša svojo edinstveno vizijo z epom prve svetovne vojne – 1917. Na vrhuncu prve svetovne vojne je dvema britanskima vojakoma, Schofieldu in Blakeu, podana nemogoča misija – v tekmi s časom morata prečkati sovražnikovo ozemlje in prenesti sporočilo, ki bi lahko ustavilo smrtonosni napad na stotine vojakov, med katerimi je tudi Blakejev lastni brat.

Sobota 30.9.2023

Čudo (Planet TV ob 20:00)

Režiser: Stephen Chbosky

Igrajo: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts, Mark Dozlaw, Rukiya Bernard, Jennifer March, Mandy Patinkin, Noah Jupe, Bryce Gheisar

Kratek opis: August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Vijina prijateljica Miranda. Vsi njihovi pogledi se združujejo v boju za sočutje, empatijo in sprejemanje drugačnosti.

Sedmi pečat: Asako, I. in II. (TV Slo 1 ob 23:10)

Režiser: Rjûsuke Hamaguči

Glasovi: Masahiro Higašide, Erika Karata, Sairi Ito, Kodži Nakamoto, Kodži Seto

Kratek opis: Zgodnji film japonskega režiserja Rjusukeja Hamagučija, nedvomnega svetovnega odkritja zadnjih let, okrog katerega je zgrajen cikel sodobnega japonskega filma. Študentka Asako se na fotografski razstavi zaljubi v očarljivega Bakuja. Že nekaj minut zatem postaneta neločljiv par, njuna ljubezen pa sanjska. Ko njuni prijatelji že dvomijo, ali je tako idealna ljubezen sploh mogoča, pa Baku nenadoma zapusti Asako. Dve leti pozneje se njej zazdi, da je spet videla svojega nekdanjega fanta. Izkaže se, da je v resnici videla Rjoheija, ki je Bakuju zgolj zelo podoben. Asako se začne videvati z njim, a mu ne pove za podobnost z njenim nekdanjim fantom.

Nedelja 1.10.2023

Sledi v snegu (Cinestar TV 1 ob 20:15)

Režiser: Taylor Sheridan

Igrajo: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Teo Briones, Apesanahkwat, Graham Greene, Elizabeth Olsen, Tantoo Cardinal, Eric Lange

Kratek opisKo stezosledec Cory Lambert odkrije truplo v divjini indijanskega rezervata, pošlje FBI svojo agentko Jane Banner, da bi raziskala umor. Ker ni pripravljena na krute zimske pogoje, prosi Coryja, naj ji pomaga pri preiskavi. Scenarist filmov Sicario and Za vsako ceno seje tokrat znašel v vlogi režiserja filma Sledi v snegu, ki nam daje uvid v problematična ameriška družbena vprašanja, posebej v staroselskih rezervatih, daleč od roke pravice.

Piranje (TV Slo 2 ob 22:55)

Režija: Claudio Giovannesi

Igrajo: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo, Ciro Vecchione

Kratek opis: Roberto Saviano, avtor znamenite knjige Gomora, je v tokratnem scenariju obravnaval odraščanje in razvoj novih generacij neapeljske mafije v zloglasni četrti Sanita. Pretresljivo in poučno. Nicola, Briato, Lollipop in druščina so predrzni in neustrašni najstniki, ki živijo bolj kot ne na ulicah zloglasne četrti Sanita. Edini vzorniki teh petnajstletnikov so lokalni kriminalci, zato na vse mogoče načine iščejo lahko pot do denarja, ki jim bo omogočil nakup dizajnerskih oblačil in najnovejših športnih copat. Na strehah stavb v svoji četrti se urijo v streljanju, prodajajo mamila na ulicah in ne oklevajo, ko je treba za dosego svojih ciljev poseči po orožju. Njihov vodja Nicola je prebrisan in pameten, tako da tolpi kmalu uspe »prevzeti« četrt. Ampak zdaj vstopijo v igro velikih, kajti izzovejo enega od starih šefov. Staro pravilo pa še vedno velja: kdor je na vrhu danes, je lahko jutri že v krsti …

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: studiobind.com

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih