Vikend TV: Filmi za oddih pred oddihom na morju

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 5.7.2024

Samo enkrat se živi (TV Slo 2 ob 21:05)

Režija: Josh Lawson

Igrajo: Rafe Spall, Zahra Newman, Ronny Chieng, Dena Kaplan, Noni Hazlehurst

Kratek opis: Rahlo nenavadno romantično komedijo, ki samo po izhodišču spomni na znameniti film Svižčev dan, odlikujejo prepričljiva igra, spodoben humor in simpatično prismuknjeni liki. Teddy, klasičen moški omahljivec v poznih tridesetih letih, doživi tik pred poroko nenavadno srečanje s starejšo gospo na pokopališču. Njenih besed, v bistvu prerokb, ne razume najbolje, ampak temu niti ne posveča prevelike pozornosti. Poroka je čudovita in Teddy naslednje jutro odpira darila. Med njimi je tudi manjša škatla brez posvetila. Teddy jo odpre, prazna je, vendar čez nekaj minut ugotovi, da mu je prinesla prekletstvo. Znajde se namreč v vzporednem svetu, v katerem se vsakih pet minut premakne naprej za eno leto.

Jaz sem Zlatan (Kanal A ob 23:40)

Režija: Jens Sjorgen

Igrajo: Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktati, Čedomir Glišović, Merima Dizdarević

Kratek opis: Biografski film Jaz sem Zlatan prikazuje otroštvo in odraščanje Zlatana Ibrahimovića v neizprosni švedski četrti. Otrok priseljencev se je zatekel k nogometu, v katerem je uresničil svojo nadarjenost in samozavest, ki sta ga izstrelili med zvezde. Igral je za Ajax, Juventus, Inter, Milan, PSG in Manchester United. Film podrobno prikaže njegovo življenje in vez z Rosengårdom, četrtjo v Malmöju, ki bo zanj vedno dom. Spremljamo, kako se odpravi na dolgo pot, sprva na kolesu v center mesta, nato pa v širni svet. Ves čas sledi svojemu motu: »Poslušam, a ne slišim«, s čimer s

Sobota 6.7.2024

Sodnik (KINO ob 20.00)

Režija: David Dobkin

Igrajo: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D’Onofrio

Kratek opis: Chicaški odvetnik Hank Palmer je ravno na tem, da iz krempljev državnega tožilstva v Illinoisu izmakne svojega najnovejšega klienta, ko prejme sporočilo, da mu je ravnokar umrla mati. S svojim očetom nima nobenih stikov in mama je bila edina oseba v družini, s katero je ostal v stikih. A kar ga čaka v Indiani, je vse prej kot topel sprejem. Še preden jo lahko pobriše, ga pokličejo nazaj, da brani lastnega očeta, že 42 let spoštovanega mestnega sodnika, ki se nenadoma znajde na napačni strani svoje mize, osumljen umora. Hank se namerava dokopati do resnice, pri tem pa se ponovno poveže z družino, ki jo je bil pred leti zapustil.

Palm Springs (KINO ob 22:35)

Režija: Max Barbakow

Igrajo: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner

Kratek opis: Na poroki v Palm Springsu se srečata očarljivo brezbrižni Nyles in nerazpoložena nevestina družica Sarah. Stvari pa se zapletejo, ko se izkaže, da ne moreta zapustiti prizorišča, pobegniti drug pred drugim, pa tudi ne sama pred sabo. Domiselna, zabavna in nepričakovanih zasukov polna komedija o ljubezni, izolaciji in iskanju smisla v svetu, kjer je »danes včeraj in jutri danes«.

Nedelja 7.7.2024

Maria Chapdelaine (TV Slo 2 ob 21:05)

Režija: Sébastien Pilote

Igrajo: Sara Montpetit, Sébastien Ricard, Hélène Florent, Antoine Olivier Pilon, Émile Schneider, Robert Naylor, Martin Dubreuil, Gabriel Arcand, Gilbert Sicotte …

Kratek opis: Drama o priseljevanju kanadskih pionirjev na začetku 20. stoletja. Maria Chapdelaine, za tiste čase mlada ženska pri šestnajstih letih, živi s svojo družino na zemlji blizu bregov reke Péribonk, v osrčju podeželskega, a tedaj še divjega Quebeca. Chapdelainovi so pravi pionirji. Naravi odtegnejo del gozda, ga začnejo krčiti in si tako priskrbijo plodno zemljo. Sredi vsega novega dogajanja in nastajanja zraste tudi topel dom, katerega toplina prežene vsakršno izmučenost od napornega fizičnega dela. Toda Maria se vseeno znajde pred težko dilemo, saj v njeno umirjeno življenje nenadoma vstopijo trije mladi moški. François Paradis, svobodomiselni traper in gozdar, Marii obljubi, da se bo spomladi vrnil in se poročil z njo. Lorenzo Surprenant na bregove reke Péribonk prinese duh po civilizaciji velikih mest in Marii obljubi udobno mestno življenje. Eutrope Gagnon pa je tih in odločen mlad kmet, ki je pridobil posestvo poleg Chapdelainovih in postal njihov sosed. Šestnajstletna Maria je, potisnjena v svet odraslih, razpeta med velikimi, a prijetnimi vprašanji o zemlji, družini in ljubezni. Na svojo prihodnost začne gledati kot odrasla ženska.

Razcepljen (TV Slo 1 ob 22:25)

Režija: M. Night Shyamalan

Igrajo: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula, Betty Buckley

Kratek opis: Film nas popelje v skrivnostni svet razcepljene osebnosti, ki lahko poleg spremembe uma vpliva tudi na spremembo telesa. Kevina pesti kar 24 različnih osebnosti, ki prebivajo v njegovih mislih, nekega dne pa ena od osebnosti ugrabi tri najstnice. Zapre jih v stanovanje brez izhoda, med ujetništvom pa mladenke počasi spoznavajo različne Kevinove osebnosti. Sprva poskušajo njegove manj nevarne identitete prositi za pomoč pri pobegu, toda kmalu so priča nastanku njegove nove in najbolj srhljive zverinske osebnosti.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih