Vikend TV: En prstan za vladanje vsem

Ta konec tedna je na sporedu veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 29.3.2024

Gospodar prstanov: Bratovščina prstana (KINO ob 20.00)

Režija: Peter Jackson

Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Liv Tyler, Orlando Bloom

Kratek opis: Ostareli hobit Bilbo Bisagin svojemu mlademu sorodniku Frodu zapusti Edini Prstan, najmočnejši in najnevarnejši čarobni prstan, ki ima absolutno moč. Če bi se do njega dokopal Sauron Veliki, Temni vladar Mordorja, bi lahko zavladal Srednjemu svetu in zasužnjil njegove prebivalce. Frodo se mora skupaj s pisano druščino odpraviti na nevarno in naporno pot v Mordor in tam Prstan uničiti. Toda Prstan je skoraj neuničljiv. S svojo modrostjo in mogočno magijo jih vodi Gandalf Sivi, eden najmočnejših čarovnikov Srednjega sveta.

Krvavi diamant (Kanal A ob 23:55)

Režija: Edward Zwick

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen

Kratek opis: Solomon Vandy je miroljuben družinski človek, ki živi v vasici v Sierra Leone in upa na boljšo prihodnost za svojega sina. Ko izbruhne državljanska vojna v njegovo vas pridrvijo uporniki, ki prebivalce ugrabijo in pobijejo. Solomona ločijo od družine in ga pošljejo na prisilno delo v rudnike diamantov, ki financirajo trgovanje z orožjem. Tam nekega dne najde ogromen in neprecenljiv diamant, ki ga skrije in kasneje zakoplje. Nedolgo zatem oblasti izvedejo racijo, v kateri je ujet tudi Solomon, ki se tako znajde v zaporu skupaj s plačancem in tihotapcem Dannyjem Archerjem. Ta obljubi, da mu bo v zameno za diamant pomagal poiskati družino. Pri tem se obrne na ameriško novinarko Maddy Brown, ki v zameno za pomoč od Archerja zahteva informacije o pranju umazanih diamantov.

Sobota 30.3.2024

Gospodar prstanov: Stolp (KINO ob 20:00)

Režija: Peter Jackson

Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Astin, Christopher Lee

Kratek opisJunaki se bodo morali tokrat zoperstaviti moči dveh stolpov: Sarumanovega in Sauronovega. Hobita Samo in Frodo sama potujeta v Mordor, da bi uničila prstan. Pri tem ugotovita, da ju zasleduje skrivnostni Golum, ki je nekdaj imel prstan v svoji lasti. Ko ga ujameta, jima Golum obljubi, da ju bo odpeljal v Mordor, če ga bosta potem izpustila. Samo Golumu ne zaupa, Frodu pa se bitje zasmili. Medtem Aragorn, vilinec Legolas in škrat Gimli sledijo orkom, ki so ujeli Pipina in Meda.

Sedmi pečat: Zgodba o moji ženi (TV Slo 1 ob 23:10)

Režija: Ildikó Enyedi

Igrajo: Léa Seydoux, Gijs Naber, Louis Garrel, Sergio Rubini, Jasmine Trinca, Luna Wedler, Josef Hader, Udo Samel, Ulrich Matthes

Kratek opis: Drama in romanca. Dvajseta leta prejšnjega stoletja. Jacob Störr je kapitan ladje, ki v kavarni stavi s prijateljem, da se bo poročil s prvo žensko, ki bo vstopila v prostor. In zgodi se, da vstopi Lizzy, ki jo igra odlična Léa Seydoux. Čeprav film govori o zakonskem paru, v resnici odpira pereče vprašanje: kako naj živimo svoja mala, kratka življenja na Zemlji? Film je zgodba o ljubezni, strasti, drami in življenjski pustolovščini. In o moškem, ki ga izoblikujejo ljubezenske izkušnje in spoznanje, da se življenja ne da povsem nadzorovati

Nedelja 31.3.2024

Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev (KINO ob 20.00)

Režija: Peter Jackson

Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Dominic Monaghan, Orlando Bloom

Kratek opis: Zadnji del Tolkienove trilogije je bil nagrajen z enajstimi oskarji. Popotovanje bratovščine gre počasi h koncu. Vsi se pripravljajo na zgodovinsko bitko proti Sauronu, ki namerava napasti in uničiti človeško kraljestvo Gondor. Nekoč veliko kraljestvo počasi izginja, zato obupno potrebuje novega kralja. Prihodnost Srednjega sveta je tako odvisna zlasti od Aragorna, ki je dedič gondorskega kraljestva. Vendar Aragorna razjeda dilema glede njegovega porekla, ki se mu je do sedaj predvsem zaradi napačnih odločitev svojih prednikov odpovedoval. Medtem se Frodo in Samo s prstanom prebijata skozi sovražnikovo ozemlje, kamor ju vodi Golum.

Zlati časi (TV Slo 2 ob 22:15)

Režija: Nicolas Bedos

Igrajo: Daniel Auteuil, Denis Podalydes, Doria Tillier, Fanny Ardant, Guillaume Canet

Kratek opis: Razkošen in nenavaden film v zasnovi malce spominja na klasiko Trumanov svet … če bi se Truman že od začetka zavedal, da živi v fikciji. Victor, nekdaj sloviti karikaturist, zdaj pa precej nesrečen moški na robu šestdesetih, je poročen z Marianne. Njun zakon je na veliki preizkušnji, zato se Victor odseli od doma. Njegov sin ga napoti k Antoinu, karizmatičnemu lastniku podjetja, ki ljudem omogoča izvedbo različice “potovanja skozi čas”. Tako obišče prizorišče, v katerem podjetje svojim strankam ponuja priložnost, da se vrnejo v dobo po njihovi izbiri. Victor se odločil podoživeti najbolj nepozaben teden svojega življenja – tisti, ko je pred 40 leti spoznal svojo veliko ljubezen.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih