Vikend TV: Dovolj akcije in drame za celoten vikend

Tokrat smo izbrskali predvsem veliko drame in akcije, ki sta klasična žanra v filmskem svetu. Ponovno je kar nekaj filmov, ki so vredni ogleda. Najbolj izstopata izbiri v soboto, zato je na vas ali se boste odločili za ekscentričen Moulin Rouge ali akcijski Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki.

Poglejmo katere filme so izbrskali:

Petek 23.9.2022

Poslednja bitka (2001, 2h 11min, Kanal A ob 20:00, akcijski)

Režiser: Rod Lurie

Igrajo: Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Delroy Lindo

Kratek opis: Odlikovanega generala Eugenea Irwina zaradi neposlušnosti privedejo pred vojaško sodišče in ga obsodijo na desetletno kazen v strogem vojaškem zaporu. Tam z železno roko vlada sadističen polkovnik Winter, ki Irwina spoštuje zaradi njegovih dosežkov. Winterjevo spoštovanje pa se spremeni v sovraštvo, ko Irwin na glas pove svoje negativno mnenje o njegovih disciplinskih metodah. Winter je pripravljen uporabiti vsa sredstva, da bi zlomil Irwinovega duha in mu vzel voljo do življenja.

Tully (2018, 1h 35min, CINESTAR TV 1 ob 20:45, komedija)

Režiser: Jason Reitman

Igrajo: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston, Asher Miles Fallica, Lia Frankland, Mark Duplass, Elaine Tan, Gameela Wright, Tattiawna Jones 

Kratek opis: Mlada mati Marlo (Theron) se ob treh otrocih – eden je še novorojenček – komaj prebija iz dneva v dan. Po celem dnevu skrbi za otroke, pospravljanja, pranja, kuhanja večerje in ostalih gospodinjskih opravkov komaj dočaka večer, od moža pa tudi ni kaj prida pomoči. Lepega dne se njen brat odloči, da ji najame nočno varuško.

Policaji (1997, 1h 45min, TV1000 ob 23:00, kriminalni)

Režiser: James Mangold

Igrajo: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Harvey Keitel, Ray Liotta, Janeane Garofalo, Robert Patrick, Michael Rapaport

Kratek opis: Šerif v predmestju New Jerseyja, kjer živijo policisti iz New Yorka, preiskuje nasilen zločin, pri tem pa naleti na rasne predsodke in zaroto pri možeh postave.

Sobota 24.9.2022

Moulin Rouge (2001, 2h 7min, Planet TV ob 21:00, drama)

Režiser: Baz Luhrmann

Igrajo: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, Garry McDonald, Jacek Koman, Matthew Whittet, Kerry Walker, Caroline O’Connor

Kratek opis: Moulin Rouge je proslavitev resnice, lepote, svobode, predvsem pa ljubezni. Dogajanje je postavljeno v razvpiti, bleščavi nočni klub ob prelomu stoletja. Nicole Kidman igra Satine, fatalno žensko, zvezdo Moulin Rougea in najbolj slavno mestno kurtizano. Ewan McGregor igra mladega pisatelja Christiana, ki ga potegne v vrtinec dekadentnega sveta in človeških strasti, kjer je dovoljeno vse – razen zaljubiti se. A prepovedan sadež je najslajši. Med Satine in Christianom vzklije ljubezen, ki pa je zaradi številnih okoliščin obsojena na propad.

Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki (1998, 1h 47min, TV1000 ob 21:00, akcijski)

Režiser: Guy Ritchie

Igrajo: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham

Kratek opis: Eddy tri svoje prijatelje prepriča, da ga založijo z denarjem in mu omogočijo, da sede za kvartopirsko mizo z gangsterjem Harryjem. Eddy izgubi vložek in si nakoplje še dolg v višini 500.000 funtov.

Sedmi Pečat: Upanje (2019, 2h 5min, TV Slo 1 ob 23:00, drama)

Režiser: Maria Sødahl

Igrajo: Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård, Elli Rhiannon Müller Osborne, Alfred Vatne

Kratek opis: Prelepa ljubezenska zgodba, postavljena v slikovito družino dveh umetnikov. Precej načet odnos se znajde pred preizkušnjo po ženini diagnozi. Film je leta 2020 dobil nagrado združenja evropskih kinematografov na berlinskem festivalu. Anja in Tomas živita za svoji karieri v svetu plesa in gledališča. Ustvarila sta si družino, ki jo sestavljajo njuni skupni otroci in odrasla Tomasova otroka iz prejšnjega zakona. Usklajevanje karier in zapletene družinske strukture zahteva več kot celega človeka. Oba sta precej izčrpana in njun odnos bi bil lahko boljši. Ampak lahko bi rekli, da so vsi ena velika, srečna, čeprav nenavadna družina.

Nedelja 25.9.2022

Skrivnost številke 7 (2017, 2h 3m, Cinestar TV 1 ob 21.00, akcijski)

Režiser: Tommy Wirkola

Igrajo: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Marwan Kenzari, Christian Rubeck, Pal Sverre Hagen, Tomiwa Edun, Cassie Clare, Cameron Jack, Clara Read

Kratek opis: V ne tako oddaljeni prihodnosti je vlada zaradi preštevilnega prebivalstva in lakote omejila družine na samo enega otroka. Sedem identičnih sester, ki so dobile imena po dnevih v tednu, živi skritih in vsak dan se prikaže ena od njih pod isto identiteto.

Potniki (2016, 1h 56min, KINO ob 21:50, drama)

Režija: Morten Tyldum

Igrajo: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia

Kratek opis: Mlada novinarka Aurora in mehanik Jim sta potnika na vesoljski ladji, ki ju pelje na nov planet, novemu življenju naproti. Potovanje postane smrtno nevarno, potem ko ju komore za spanje predčasno prebudijo iz hibernacije, celih 90 let pred prihodom na cilj. Medtem ko skušata Jim in Aurora odkriti, zakaj sta se predčasno prebudila, se med njim postopno stke močna privlačnost. Preostanek življenja sta prisiljena preživeti v osami, toda kmalu ugotovita, da plovilo pestijo številne druge težave. Med izogibanjem številnim smrtnim nevarnostim, ki prežijo iz vesolja, se z njima poigrajo tudi ljubezenska čustva, kar jima da novih moči za spopad z neskončno razsežnostjo prostora in časa.

4 Bratje (2005, 1h 49min, TV1000 ob 22:00, akcijski)

RežiserJohn Singleton

Igrajo: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André 3000, Garrett Hedlund, Terrence Howard, Josh Charles, Sofía Vergara

Kratek opis: Ko med ropom trgovine ustrelijo njihovo krušno mater, se štirje bratje čutijo dolžni, da maščujejo njeno smrt.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Vir slik: ron-burnett.com

Vir opisov: Spored.tv

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih