Vikend TV: Cruisamo čez vikend

V tem vikendu je na televiziji na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 25.8.2023

Dnevi grmenja (Kanal A ob 20:0)

Režiser: Tony Scott

Igrajo: Tom Cruise, Robert Duvall, Randy Quaid, Nicole Kidman

Kratek opis: V filmu Tom Cruise igra Colea Tricklea, uspešnega tekmovalca avtomobilskih dirk. Nekega dne po še eni divji vožnji skoraj izgubi življenje. Poškodovan pristane v bolnišnici pri lepi zdravnici Claire Lewicki, s katero se spusti tudi v romantično razmerje. A kljub poškodbi je njegova vrnitev na dirkališče neizogibna, saj je prepričan, da je rojen zmagovalec, življenja pa si brez hitrosti in adrenalinskih trenutkov itak ne zna predstavljati.

Kinoteka: 39 stopnic (TV Slo 1 ob 22:35)

Režiser: Alfred Hitchcock

Igrajo: Robert Donat, Madeleine Carroll, Lucie Mannheim

Kratek opis: Klasiki britanskega filma: Zgodnje delo mojstra suspenza z očarljivim ljubezenskim zapletom je šolski primer trilerja Alfreda Hitchcocka Kanadčan Richard Hannay se med obiskom Anglije nič hudega sluteč zaplete v najbolj vratolomne dogodke svojega življenja. Ženska, ki se mu predstavi kot vohunka in ji pomaga zbežati pred tajnimi agenti, dobi nož v hrbet in med umiranjem dahne: »39 stopnic.« Nedolžni Richard dobi za pete besno policijo in krvoželjne agente. Z ekspresnim vlakom pobegne iz Londona na Škotsko. Spozna Pamelo, ki ga najprej izda policiji. Ko se izkaže, da je policija del zarote proti Richardu, skupaj zbežita, a drugače niti ne moreta, saj sta priklenjena drug na drugega z lisicami.

Sobota 26.8.2023

Stranski učinki (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Michael Mann

Igrajo: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Javier Bardem

Kratek opis: Max živi povsem običajno življenje taksista. V dvanajstih letih je videl že mnogo obrazov, ki so mu hitro ušli iz spomina. A nekega večera v njegov taksi sede mož, ki ga Max ne bo pozabil. To je hladnokrven plačan morilec Vincent, ki mora ubiti ključne priče v prihajajočem sodnem procesu. Pred Maxom je najbolj napeta, razburljiva in strašna noč v njegovem življenju, ki je morda sploh ne bo preživel. Vincent ga prisili, da ga ponoči po Los Angelesu vozi od žrtve do žrtve.

Divja Rose (TV Slo 1 ob 20:10)

Režiser: Nicole Taylor

Igrajo: Jessie Buckley, Sophie Okonedo, Julie Walters, James Harkness

Kratek opis: Izvrstna glasbena drama o neukročeni mladenki iz Glasgowa, ki sanja o karieri v svetu country glasbe. V glavni vlogi blesti Jessie Buckley. 22-letna Rose-Lynn pride po letu dni iz zapora, vendar se ni spremenila in želi nadaljevati prejšnjo pot – torej postati country pevka. Nekako je pozabila, da ima dva otroka, mlajša od 10 let, za katera skrbi njena mama, ali pa je to skrb preprosto preložila na čas po izpolnitvi svojih sanj. Družinskih zadev seveda ne more urediti brez dogovora z mamo Marion. Srečanje prelaga in prelaga, ampak tako se samo izogiba neizbežnemu. Ko se končno srečata, je njun odnos, milo rečeno, hladen. Rose-Lynn se počuti, kot da je iz enega zapora prišla v drugega. Mama ji govori, naj si najde stalno službo, Rose-Lynn pa želi samo peti. Skleneta kompromis in Rose-Lynn se zaposli kot čistilka pri družini iz bogatega dela mesta.

Nedelja 27.8.2023

Tihotapec (Kanal A ob 20:00)

Režiser: Doug Liman

Igrajo: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Jesse Plemons, Lola Kirke

Kratek opis: Tom Cruise bo v filmu, ki je posnet po resničnih dogodkih, stopil v škornje enega najbolj nenavadnih pilotov in tihotapcev vseh časov. Upodobil bo pilota ter tihotapca drog in orožja Adlerja Berrimana Seala poznanega kot Barryja Seala, ki je v 80. letih svojo tihotapsko kariero začel kot pilot za medellinski kartel, da ga ne bi zaprli, pa je pozneje postal tudi Cijin tajni agent. Skrbel je za transport marihuane, kokaina in pozneje tudi drugih drog iz Južne v Severno Ameriko. Njegov posel je najbolj cvetel med letoma 1976 in 1984, ko ga je vodil z zanemarjenega malega letališča Mena v Arkansasu.

Freddie Mercury: zadnje dejanje (TV Slo 1 ob 22:25)

Režija: James Rogan

Kratek opis: Leta 1986 je skupina Queen nastopila pred več kot milijonom oboževalcev in turnejo sklenila z dvema koncertoma na stadionu Wembley. Po največji turneji v življenju je Freddie Mercury sporočil, da tega ne zmore več in po mesecih ugibanj potrdil, da ima aids. Do poznih osemdesetih let prejšnjega stoletja se je Mercury skrivaj boril proti aidsu, bolezni, zaradi katere je umrlo na tisoče ljudi in je podžigala homofobijo. A po njegovi smrti se je v družbi razvil strpnejši odnos do homoseksualnosti, povečala se je tudi ozaveščenost o bolezni.

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Viri slik: Universal Pictures

Viri opisov: spored.tv, siol.net

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih