Vikend TV: Čas je za potovanja v preteklost

V tem vikendu je na televiziji na voljo veliko odličnih filmov. Če imate radi drame, lahko izbirate med vrhunskimi klasikami, medtem ko boste ljubitelji akcijskih filmov uživali v razburljivih pustolovščinah. Na sporedu so tudi najnovejši filmski hiti, ki bodo zadovoljili vse okuse. Ne glede na vaše preference, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč.

Naši predlogi ta konec tedna so:

Petek 22.9.2023

Mednarodna prevara (TV1000 ob 21:00)

Režiser: Tom Tykwer

Igrajo: Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen, Brían F. O’Byrne, Michel Voletti, Patrick Baladi, Jay Villiers, Fabrice Scott, Haluk Bilginer

Kratek opis: Louis Salinger je ambiciozni agent Interpola, ki preiskuje korupcijo v največjih svetovnih bankah. Ker sumi, da se vplivna banka ukvarja s pranjem denarja, preprodajo orožja in financiranjem vojne, Salinger združi moči s tožilko Eleanor Whitman, s katero se odpravita na nevarno iskanje resnice. Sledi ju iz New Yorka vodijo v Berlin, Milano in Carigrad, pri tem pa so jima ves čas za petami plačani morilci, odločeni, da opravijo svojo nalogo.

Časovni agent (KINO ob 22:15)

Režiser: Michael in Peter Spierig

Igrajo: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor, Madeleine West

Kratek opis: Da bi rešil prihodnost, mora zavarovati preteklost. Film je posnet po kratki zgodbi Roberta A. Heinleina z naslovom ”All You Zombies” in prikazuje življenje časovnega agenta, poslanega na serijo zapletenih potovanj skozi čas, s katerimi si bo zagotovil nadaljevanje svoje policijske kariere. Na svoji zadnji nalogi mora agent rekrutirati samega sebe v mlajših letih, da bi izsledil zločinca, ki se mu je izmuznil tekom njegovega časa. Lov se za agenta spremeni v presenetljivo in um begajoče raziskovanje ljubezni, usode in identitete.

Sobota 23.9.2023

Italijanska misija (Kanal A ob 20:00)

Režiser: F. Gary Gray

Igrajo: Mark Wahlberg, Edward Norton, Charlize Theron, Jason Statham, Mos Def

Kratek opis: Charlie Croker s svojo ekipo izpelje drzen roparski podvig. Iz močno zastražene palače v Benetkah ukradejo zlato, vredno več kot trideset milijonov dolarjev. Ko je plen na varnem v njihovih rokah, že veselo razmišljajo, kaj bodo počeli z denarjem. Toda nihče od njih ne sluti, da jih bo nekdo iz ekipe prevaral. Leto dni kasneje se Charlie, Lyle, Rob in Levouhi pripravljajo na maščevanje. Pridruži se jim tudi Johnova lepa hčerka Stella, specialistka za vlamljanje v sefe in trezorje. Steveu sledijo v Los Angeles, kjer nameravajo še enkrat ukrasti zlato in pobegniti med največjo prometno zmedo, kar jih je mesto kdaj videlo.

Sedmi pečat: Jutro bo prišlo (TV Slo 1 ob 23:10)

Režiser: Naomi Kawase

Glasovi: Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Aju Makita, Mijoko Asada

Kratek opis: Lirična, nežna in pretresljiva drama trenutno najbolj cenjene japonske režiserke je film, katerega kompleksna zgodba se počasi odstira pred nami in nas nagradi s čustvenim finalom. Par v srednjih letih po letih obiskovanja klinik za zdravljenje neplodnosti nestrpno pričakuje klic organizacije, ki posreduje pri posvojitvah otrok. Končno ga dočakata in domov pripeljeta zdravega dečka. Leta čakanja so se izplačala. Po šestih letih ju preseneti klic dekleta, ki trdi, da je prava biološka mati, in hoče denar ali pa bo zahtevala revizijo postopka. Krušna mati jo povabi domov, kjer jo pričaka skupaj z možem prepričana, da bosta zlahka razkrinkala prevarantko. Toda resnica je kompleksna in tragična obenem.

Nedelja 24.9.2023

As v rokavu (TV1000 ob 21:00)

Režiser: Joe Carnahan

Igrajo: Ryan Reynolds, Ray Liotta, Joseph Ruskin, Alex Rocco, Wayne Newto , Jeremy Piven, Ben Affleck, Peter Berg, Martin Henderson, Common

Kratek opis: Ko se Buddy Israel odloči razkriti državne podatke in pričati proti mafiji, kmalu ugotovi, da ga veliko ljudi želi videti mrtvega.

Slalom (TV Slo 2 ob 22:50)

Režija: Charléne Favier

Igrajo: Noée Abita, Jérémie Renier, Muriel Combeau, Marie Denarnaud, Axel Auriant-Blot, Catherine Marchal, Maïra Schmitt, Dominique Thomas

Kratek opis: Športna drama. Petnajstletna Lyz je sprejeta v elitni francoski smučarski klub, katerega poslanstvo je ustvariti poklicne športnike. Njihov trener je nekdanji smučarski šampion, ki je moral zaradi poškodbe končati športno pot in se je zatem posvetil treningom nadarjenih mladih smučarjev. Trener presodi, da bi Lyz lahko postala nova vzhajajoča zvezda, zato se ji še posebej posveti, vendar mladenki primanjkuje izkušenj. Pod njegovim vodstvom bo morala prestati še kaj več od telesnih in duševnih naporov med zahtevnimi treningi. Ali ji bo uspelo ohraniti psihično in čustveno ravnovesje, ki je nujno za normalen razvoj športnih sposobnosti, ali bo pod trenerjevim vplivom postala negotova in otopela?

V kinodvoranah so trenutno nekateri zelo dobri naslovi, zato toplo priporočamo tudi njihov obisk. V pomoč vam naj bodo naše recenzije.

Prijeten vikend želimo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih