V pripravi novo nadaljevanje v franšizi Izganjalci duhov

Jason Reitman, ki je leta 2021 s filmom Izganjalci duhov: Zapuščina ponovno obudil franšizo komičnih grozljivk, je z oboževalci delil prvo fotografijo iz zakulisja snemanja novega filma. 

Reitman, sicer sin slavnega režiserja Ivana Reitmana, je na svojem Instagram profilu delil fotografijo s podnaslovom “firehouse” (gasilska postaja, op. a.), kar je očiten namig na ikonično gasilsko postajo, ki je služila kot štab izganjalcev duhov. 

Novo nadaljevanje še letos

O filmu, ki zaenkrat še ne nosi naslova, je znano bolj malega. Šlo bo za nadaljevanje uspešnice Izganjalci duhov: Zapuščina, v katerem so nastopili Paul Rudd, McKenna Grace in Finn Wolfhard, v manjših vlogah pa so nastopili izvorni člani ekipe izganjalcev duhov Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson in (s pomočjo moderne tehnologije) Harold Ramis. Novi film naj bi luč sveta ugledal decembra letos, vrnila se bo večina igralske ekipe, med drugim celo Sigourney Weaver. Sušlja se tudi, da bo dogajanje tokrat postavljeno v London. 

Izganjalci duhov velja za eno najuspešnejših filmskih franšiz vseh časov. Prvi del iz leta 1984 je postal takojšnja klasika in ga dandanes mnogi uvrščajo med najboljše komedije 80. let. Leta 1989 je sledilo prav tako uspešno nadaljevanje, v pripravi pa je bil tudi tretji del, ki pa se ni nikoli uspel realizirati.

Franšiza je dobila modernejšo preobleko leta 2016, kjer so si ikonične uniforme izganjalcev nadele komičarke Mellisa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones in Kate McKinnon. Film navkljub dobrim ocenam kritikom ni upravičil finančnih pričakovanj, zato je leta 2021 sledil film Izganjalci duhov: Zapuščina, ki je zamišljen kot neposredno nadaljevanje prvih dveh filmov. Zapuščina je postal finančna uspešnica in v blagajne prinesel več kot 200 milijonov dolarjev. 

Duhovi očitno še lep čas ne bodo imeli miru pred njihovimi lovci. 

Poiščite nas na družbenih omrežjih