Super Mario dobiva filmsko adaptacijo

Najbolj znani italijanski vodovodar dobiva svoj film. Film Super Mario bo luč sveta ugledal naslednje leto in bo v obliki animacije. Svoj glas bodo vsem poznanim junakom posodili največji zvezdniki kot so Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Keegan-Michael Key in Seth Rogen. Izid bo predvidoma decembra 2022.

Filmski studii vedno iščejo možnost dodatnega zaslužka. Še toliko bolj v času epidemije, ko marsikomu teče voda v grlo. Zakaj torej ne bi šli na najbolj ziher varianto in v filmski svet umestili znane like iz igrice Super Mario? Studio Universal si je postavil isto vprašanje in prišel do jasnega odgovora – film se splača, zato ga bodo ustvarili.

Animacija in zvezdniška imena

Novi Super Mario film bo v obliki animacije, svoje glasove pa bodo posodili številni zvezdniki. Prestižno vlogo Maria je dobil Chris Pratt, Charlie Day pa bo posodil glas njegovemu bratu Luigiju. Italijanskima vodovodarjema bo družbo, tako kot v igrici, delala tudi Princesa Peach, ki ji bo glas posodila trenutno najbolj vroča mlada igralka Anya Taylor-Joy. Donkey-Kongu bo glas posodil Seth Rogen, Keegan-Michael Key pa bo upodobil Toada.

super mario cast

Nintendo in Universal bosta financirala projekt nad katerim bo bdel Chris Meladandri. Aaron Horvath in Michael Jelenic bosta prevzela režijo, poznamo ju iz projektov Dajmo, najstniški velikani, scenarij pa bo napisal Matthew Fogel, ki se je v preteklosti proslavil kot pisec zgodbe Lego film 2 in Minioni: Grujev vzpon.

Komercialni uspeh zagotovoljen?

Za samo zgodbo filma ni potrebno biti ljubitelj igric, pravijo producenti, a verjetno ne škodi, če smo vsaj malo seznanjeni z liki. Film bo skoraj zagotovo komercialen uspeh, glede na popularnost igric, upajmo pa da bo tudi kvalitetno narejen in ne zgolj brezsramen poskus zaslužka. Starši, pripravite se, otroci vas bodo zagotovo rotili za večkraten ogled. Film na velika platna prihaja 21. decembra 2022.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih