Spoznajte novo Marvelovo superekipo: Večni

V kinodvorane prihaja nova Marvelova uspešnica Večni. Za režijo stoji oskarjevka Chloé Zhao, igralska zasedba pa je polna zvezdnikov, ki se prvič podajajo v svet superjunakov. Ker igralski ansambel sestavlja resnično veliko likov, katerih večina ne pozna, smo za vas pripravili nekaj osnovnih informacij o vsakem od njih.

Večni je tretji film v Marvelovi četrti fazi in vključuje največje število novih superjunakov, v katerem od Marvelovih filmov. Film je režirala Chloé Zhao, ki je lani pometla s konkurenco na podelitvah številnih nagrad s filmom Nomadland. Večni je drugi najdaljši Marvelov film, saj traja kar 2 uri in 37 minut. Daljši je bil le Maščevalci: Zaključek.

Večni so starodavni nesmrtni vesoljci, ki izgledajo enako kot ljudje na Zemlji, na katero so prišli pred več kot 7000 leti iz svojega planeta Olimpija. Njihova vloga je bila ščititi ljudi pred devianti. Ni naključje, da spominjajo na grške bogove, saj imajo podobne lastnosti. Liki so hkrati edinstveni in približki že poznanih likov iz DC sveta in grških bajk, zato poglejmo njihove karakteristike in kaj bo vsak doprinesel novi superekipi.

Sersi (Gemma Chan)

Sersi ima moč, da upravlja z nečutečo materijo in morda bolj kot kateri koli drug Večni, ima globoko ljubezen in spoštovanje do človeštva. V današnji časovnici filma Sersi dela v Prirodoslovnem muzeju v Londonu in je romantično povezana z Daneom Whitmanom, človekom.

Ikaris (Richard Madden)

Ikaris je eden najmočnejših članov Večnih in zna leteti ter streljati žarke iz svojih oči. S Sersi ima tudi večstoletno zvezo. Glede na svoje moči je v bistvu Superman Marvelovega sveta.

Ajak (Salma Hayek)

Ajak

Ajak je vodja Večnih, pa tudi »mati« te disfunkcionalne družine starodavnih vesoljcev. Ima moč zdravljenja, pa tudi edinstveno sposobnost, da neposredno govori z Nebeškimi ljudmi. Salma Hayek za svoj lik pravi, da je “most med Večnimi in Nebesnimi ter da nikoli ni lahko držati teh dveh strani skupaj”.

Thena (Angelina Jolie)

angelina eternals

Thena je boginja vojne, ena izmed elitnih bork v ekipi in ima zmožnost manifestiranja različnih orožij.

Phastos (Brian Tyree Henry)

Phastos je izumitelj v ekipi Večnih, mislec, ki lahko sestavi karkoli iz kakršne koli tehnologije – lahko bi mu rekli originalni Tony Stark. Je tudi prvi odkrito gejevski superjunak v svetu Marvela.

Kingo (Kumail Nanjiani)

Kingo

Kingo je bojevnik, ki lahko manipulira z energijo s svojimi rokami, a je tudi bollywoodska zvezda v današnji časovnici filma. Nanjiani ima v filmu celo izpopolnjeno bollywoodsko številko, za katero je igralec preživel več mesecev treniranja.

Druig (Barry Keoghan)

Druig ima sposobnost, da s svojim umom manipulira z mislimi drugih ljudi. Stripovska različica lika ponavadi uporablja to moč za zlobne učinke in je dolgoletni tekmec Ikarisa.

Makkari (Lauren Ridloff)

Makkari

Makkari ima super hitrost, različno od DC-jevega Flasha ali Marvelovega Quicksilverja, in je prva gluha superjunakinja Marvelovem svetu. V stripu je bil Makkari prvotno moški lik in on, ne Ikaris, je imel odnos s Sersi.

Gilgameš (Don Lee)

Gilgameš

Gilgameš uporablja samo svoje pesti, da se bori s svojimi sovražniki. Je najmočnejši bojevnik v skupini in Lee je lahko v Gilgamešov stil boja vključil lastne izkušnje kot dolgoletni boksar.

Sprite (Lia McHugh)

Sprite

Sprite uporablja iluzije, da zmede svoje sovražnike in zaveznike, podobno kot nagajivi bog prevarantov Loki. Edinstvena je po tem, da je edina članice ekipe Večnih, ki izgleda kot otrok, kljub temu, da je stara tisoče let kot njeni sorodniki.

Dane Whitman (Kit Harrington)

Dane

Dane Whitman skupaj s Sersi dela v Prirodoslovnem muzeju v današnjem Londonu. In medtem ko naj bi Dane odigral manjšo vlogo v Večnih, je bil v stripih moški s tem imenom Maščevalec, znan kot Črni vitez, nosilec močnega in prekletega meča, znanega kot »Ebony Blade«.

Obeta se spektakel

Film Večni bo tako pod drobnogled vzel vse glavne like iz stripov, z eno izjemo. Manjka Zuras, oče Thene in prvi vodja Večnih. Zhaojeva ga ni vključila v zgodbo, saj preveč spominja na Odina, očeta Thora. V ospredje je zato raje potisnila ženski lik, Ajak.

Upamo, da vam bodo ta pojasnila pomagala pri ogledu filma in ne boste prevzeti s preveč informacijami s popolnoma novimi liki. Se vidimo v kinu!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih