Šokantno! Christopther Nolan zapušča filmsko industrijo

Christopher Nolan je eden največjih filmskih režiserjev modernega časa in eden največjih filmskih režiserjev na sploh. Njegov neverjeten filmski opus se dotika različnih tem, ki ustvarjajo izvirne in neponovljive dogodivščine. Njegovi filmi se že praviloma uvrscajo v sam vrh, zato smo vsi z budnimi očmi spremljali, kaj bo njegov naslednji projekt. In čeprav je teh najavljenih kar nekaj, pa je režiser presenetil z novico, da zapušča režiserski stolček in se raje posveča svoji največji strast – zbiranju lego kock.

Christopher Nolan se je z zlatimi črkami v filmsko zgodovino zapisal že s svojim prvim filmom, z vsakim naslednjim projektom pa je zatresel filmsko industrijo. Z zadnjim, Oppenheimer, je to z atomsko bombo naredil dobesedno, saj je poleg neverjetnega uspeha dobro pretresel svojo prihodnost.

Zaradi vseh uspehov in lovorik naj bi mu industrija postala brezpredmetna, saj je dosegel že vse, kar se je doseči dalo. Zato je kot strela iz jasnega presenetila novica, da priznani režiser zapušča igro in se podaja v nove vode. Zdaj naj bi se posvetil bolj kreativnemu delu, v katerem po več kot 50 letih še vedno neznansko uživa in se v njem počuti kot otrok.

Nolan

Zbiranje lego kock je za Nolana izhod v deželo kreativnosti, po neuradnih informacijah, pa naj bi vse scenarije za svoje filme izdeloval prav po modelih, ki jih je ustvaril iz svojih lego kock. Pri tem naj bi najtežje delo bilo pri upodobitvi filma Interstellar, saj je bilo hkrati potrebno izdelati več dimenzij, planetov in časovnih obdobij hkrati. Enako težko pa je baje bilo poustvariti atomsko bombo.

Zato režiser v filmski industriji nima več izziva, mentalna vrnitev v to obdobje pa mu je prižgala novo iskrico v očeh. Česa se bo lotil zdaj, ni znano, toda verjeti je, da bo megalomanski projekt, kot ga do zdaj še ni bilo – četudi samo za njegovo domišljijo, da bo od zdaj naprej ostala zbiranje lego kock njegova strast številka 1. Kakšen bo njegov njegov naslednji projekt je zaenkrat skrito v tančico skrivnosti, vendar iskreno upamo, da bo Lego izkoristil priložnost in iz njegove strasti izmolzel kakšno sodelovanje, kjer bo režiser lahko na enem mestu uporabil svojo kreativnost iz lego kock, znanje s snemanja filmov in zadovljitev vseh gledalcev in oboževalcev njegovih del.

Kaj se bo iz tega izcimilo, izveste 1. aprila 2025.

Poiščite nas na družbenih omrežjih