Se Nicholas Cage vrača v velikem slogu?

Toliko dobrih in slabih filmov, kot jih ima Nicholas Cage, ima le malo igralcev. Če ga poznamo po neverjetnih kultnih klasikah iz devetdesetih, ga zadnje čase vidimo le v bednih nizkocenovnih filmih, ki verjetno 90 % proračuna namenijo njegovemu honorarju, ostalo pa pustijo na stranskem tiru. Ampak stvari se očitno malce spreminjajo.

Nicholas Cage je ena izmed filmskih ikon iz devetdesetih. Poznamo ga po legendarnih akcijah, kot so Brez obraza, Alcatraz in Letalo prekletih; po izjemnih dramah, kot so Med življenjem in smrtjo in Rising Arizona, ter po komedijah, kot je recimo Zamujena priložnost. Igralec ima res izjemen filmski repertoar in slavo, ki sega do neba in nazaj.

Ampak kaj, ko ga je ta slava pripeljala do čudnih filmskih izborov ter njegovo kariero obrnila popolnoma na glavo. Zdaj smo Nicholasa vajeni v najbolj bednih filmih, ki so brez vsebine, smisla ali občutka za igranje. Pri tem mislimo predvsem na Left Behind,  Krvava žetev ali Arsenal. Raje se ustavimo tukaj, ker je seznam še precej daljši.

Hvala bogu se igralčeva kariera zopet vzpenja. Pred kratkim je namreč izdal zelo neobičajno dramo z naslovom Pig, ki je požela izjemne kritike. Sami si sicer filma še nismo ogledali, ampak ko si ga bomo, lahko definitivno pričakujete recenzijo. Upajmo samo, da bo čim prej dostopen na katerikoli izmed platform za ogled pretočnih vsebin.

Zdaj pa je Nicholas Cage presenetil še z enim zanimivim projektom. Gre za mešanico različnih filmskih žanrov in stilov, ki v napovedniku zelo obetajo. Vidimo lahko dobro dodelan svet, izstopajoče barve, dobro kamero, pestro dogajanje in misteriozno zgodbo. Prav tako obetajo tudi ustvarjalci in igralci.

Ustvarjalci prihajajo iz studia, ki je ustvaril Mandy in Color Out of Space, igralce pa smo lahko videli tudi v filmih kot so Zvezdne Steze: Onkraj (Sofia Boutella), Brez obraza (Nick Cassevetes) in Noč živih mrtvecev (Bill Moseley). Več pa najdete v napovedniku.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih