Scorsese, DiCaprio in De Niro začeli s snemanjem

Legendarni režiser Martin Scorsese je s svojo zvezdniško zasedbo že začel snemati težko pričakovani film o zloglasnih umorih v Oklahomi. Proračun znaša vrtoglavih $200 milijonov, zraven pa sta seveda tudi obe njegovi muzi, Robert De Niro in Leonardo DiCaprio. Scenarij je napisal Eric Roth.

Temna plat ameriške zgodovine

Kljub zavidljivi starosti (78), Martin Scorsese nima namena prenehati snemati filmskih uspešnic. Za svoj novi film Killers of the Flower Moon bo zopet stopil v žanr kriminala. Film, posnet po knjižni uspešnici Davida Granna, je postavljen v Oklahomo v dvajseta leta 20. stoletja in prikazuje serijske umore pripadnikov naftno bogate Osage Nation. Vrsto surovih zločinov so poimenovali »vladavina terorja«.

Scorsese je v izjavi za javnost poudaril, da je zanj ključnega pomena povedati to pomembno zgodbo ameriške preteklosti. Poudarek bo na avtentičnosti okoliščin, saj si resnično želijo v filmu pričarati grozljivo vzdušje, ki je vladalo v času teh surovih zločinov. Zahvalil se je Applu, ki film financira, ter vsem svetovalcem v okrožju Osage za pomoč pri poustvaranju dogodkov. Na velikem platnu si resnično želi ovekovečiti čas ameriške zgodovine, ki ne sme iti v pozabo.

Zvezdniška zasedba z lokalnim pridihom

V glavni vlogi bosta Jesse Plemons in Leonardo DiCaprio. V stranskih so zaenkrat potrjeni Robert De Niro, Lily Gladstone, Pat Healy in Scott Shepherd. DiCaprio bo v filmu uprizoril Ernesta Burkharta, nečaka vplivnega lokalnega rančarja (Robert De Niro). Jesse Plemons igra Toma Whitea, člana novoustanovljene FBI, ki vodi preiskavo o umorih. Lily Gladstone bo v vlogi Ernestove žene. Večino ostale igralske zasedbe bodo sestavljali lokalni prebivalci.

Scenarij je napisal Eric Roth (Forrest Gump, A Star is Born), ki je pred kratkim povedal, da bo film neverjeten in se bo o njem govorilo še nekaj let. Scenarij je prvotno načrtoval, da bi DiCaprio igral Toma Whitea, toda Leonardo je namesto tega želel priložnost, da igra manj junaškega Ernesta. Roth je dejal, da sta vlogi DiCaprija in Plemonsa enakovredni glede na pomembnost zgodbe.

dicaprio in plemons

Snemanje v teku, Oklahoma si od filma veliko obeta

Prejšnji teden so tako končno lahko začeli s snemanjem, saj so pred tem v Oklahomi veljale stroge korona omejitve. Tako Scorsese kot DiCaprio sta bila pred začetkom snemanja že več mesecev v Oklahomi in opravila nešteto razgovorov s prebivalci, da bi zagotovila natančen prikaz kulture in okolja v filmu.

Oklahoma si od produkcije veliko obeta, saj bo film služil kot reklama za prekrasno okrožje, obenem pa odgovorni za razna dela pri produkciji najemajo lokalne ljudi. Večino članov filmske ekipe tako sestavljajo prebivalci Oklahome, kar pomeni prenekatere službe za ljudi, ki to nujno potrebujejo. Direktor lokalne filmske in glasbene pisarne pravi, da je film edinstvena priložnost, da so del velike zgodbe, ki bo spremenila turizem Oklahome kot tudi dobro vplivala na njene prebivalce.

Killers of the Flower Moon bo distribuiral studio Paramount, hkrati pa bo na voljo tudi na plačljivi platformi Apple TV+. Datum izdaje uradno še ni potrjen, pričakujemo ga v letu 2022.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih