Režiserka Matrice je razkrila zakaj je odšla iz Hollywooda

Lilly Wachowsky je v svetu filma zelo priznano in odmevno režisersko ime. Ne samo zaradi tega, ker sta si oba s svojim bratom spremenila spol, pač pa zaradi svoje izjemne filmske kariere.

Skupaj s svojim bratom sta namreč nase opozorila že s svojim filmskim prvencem Bound, nato pa sta si svojo slavo leta 1999 ustvarila s prvim delom trilogije Matrica. Tako sta si oba dva postavila izredno visoko lestvico za vse svoje nadaljnje filmske podvige in ustvarjalne dosežke.

Vzlet in padec

Filmu Matrica sta sledili še dve nadalnjevanji: Matrica Reloaded in Enter the Matrix. Vsi trije deli so postali komercialna in kritična uspešnica in zdelo se je, da režisersko duo Wachowsky čaka izjemna prihodnost.

Vendar pa po končani trilogiji Matrice, filmov izpod režije sester Wachowsky dolgo nismo videli. Leta 2012 sta posnela še izjemen Cloud Atlas in leta 2015 polomijo Jupiter Ascending.

Obetavna napoved in nadaljevanja

Med vsemi temi premori sta sestre Wachowsky javno izginile iz sveta Hollywooda, zopet pa sta se javnosti začeli pojavljati z govoricami o novi Matrici, katerega naj bi tudi režirale. O svoji odsotnosti je Lilly povedala tako:

[adinserter block="4"]

»Vstopila sem, ko je bila filmska industrija na vrhuncu, še preden so odbori in tržniki našli način, kako posneti filme. S časoma so vsi ti ljudje in ustanove končali v isti sobi skupaj. Še posebej radi so bili z vami za pisalnim strojem in za objektivom kamere. Zame osebno je to ustvarilo kanček napetosti. Začutila sem prelomno točko in morala sem enostavno oditi.«

Zanimivo leto 2021

Čeprav  4. nadaljevanje Matrice dobimo šele leta 2021 se ga izjemno veselimo. Ne samo zaradi tega ker je svet Matrice izjemno dodelan in zanimiv, pač pa zaradi tega,  ker se nam je zdelo, da gre za končano zgodbo, katero želijo zaradi komercialnih interesov znova obuditi. Očitno gre za večjo filmsko zgodbo, katero moramo vsi enostavno videti, ali pa bomo videli komercialni polom, s katerim bo Lilly Wachowsky negirala samo sebe. Vsekakor bo zanimivo.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih